Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 04 12

Rimas Kurtinaitis mato „Žalgirį“ Eurolygos finalo ketverte: „Jų šansai dideli“

Paskutinis šio LKL reguliariojo sezono grandų mūšis vyks neįprastu metu – penktadienio vakarą Kaune. Lietuvos čempionato tvarkaraštis susijaukė po to, kai Kauno „Žalgiris“ pateko į Eurolygos atkrintamąsias. Vilniaus „Lietuvos ryto“ treneris Rimas Kurtinaitis pabrėžė, kad šįkart negalės pasinaudoti varžovų nuovargiu ir poros favoritas yra „Žalgiris“.
Rimas Kurtinaitis
Rimas Kurtinaitis / Luko Balandžio / 15min nuotr.

„Visi laiko ir mes laikome „Žalgirį“ šių rungtynių favoritu. Jie žaidžia namuose ir yra puikios formos. Tai parodė ir rungtynės su „Neptūnu“. Eurolygoje jie žaidė ir išvykoje, ir namuose vienodai gerai. Žinome, kad nebus lengva, bet bandysime kautis“, – apie laukiančią ketvirtą sezono akistatą su „Žalgiriu“ kalbėjo R.Kurtinaitis.

Šį sezoną principiniai varžovai jau buvo susitikę tris kartus – po ilgos pertraukos „Lietuvos rytui“ pavyko net dukart iš eilės įveikti „Žalgirį“ – namuose 75:68 ir išvykoje 65:63.

Manau, kad geriausia, kas galėjo jiems nutikti, tai ketvirtfinalyje gauti „Olympiakos“.

Pirmąją akistatą 70:67 Vilniuje laimėjo Kauno „Žalgiris“.

R.Kurtinaitis mano, kad tai bus pirmoji sezono akistata, kurioje abi komandos turės vienodas sąlygas: „Žalgiriui“ tai irgi svarbu, nes jis kovodamas Eurolygoje ne visada turi geras sąlygas Lietuvos čempionate. Šįkart mums tai nėra paranku, nes paprastai žinodavome „Žalgirio“ fizinę ir psichologinę savijautą po sunkių Eurolygos rungtynių. Mums būdavo lengviau. Dabar jie gavo pertrauką nuo Eurolygos.“

Vilniečių strategas atidžiai seka varžovų pasirodymą tarptautinėje arenoje ir tiki, kad „Žalgiris“ šį sezoną gali eiti dar toliau: „Jų šansai žaisti finalo ketverte yra dideli. Nenoriu burti iš tirščių, bet „Žalgiris“ žaidžia gerai. Manau, kad geriausia, kas galėjo jiems nutikti, tai ketvirtfinalyje gauti „Olympiakos“. Jie turi dalį traumuotų žaidėjų ir dar vienas vakar gavo traumą. Manau, kad „Žalgiris“ turi visus šansus.“

Jeigu likusio reguliaraus sezono metu neįvyks jokių staigmenų, penktadienio rungtynėse gali paaiškėti jo nugalėtojas.

Kauno „Žalgiris“ po 30 turų turi 26 pergales, „Lietuvos rytas“ – 25. Jeigu vilniečiai nugalės Kaune, jie pakils į pirmąją LKL vietą.

Tiesa, „Lietuvos rytui“ dar teks susikauti su Klaipėdos „Neptūnu“ ir Panevėžio „Lietkabeliu“, o Kauno „Žalgiriui“ su Utenos „Juventus“ ir „Lietkabeliu“.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Martynas Echodas ir Rimas Kurtinaitis
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Martynas Echodas ir Rimas Kurtinaitis

– Į Kauną vykstate rungtynių išvakarėse. Ar tai pridės papildomo susitelkimo komandai?

– Mes visada taip darome prieš svarbias rungtynes – taurės, pavyzdžiui. Būtų mano valia, aš važiuočiau į visas rungtynes ir LKL išvakarėse, bet tai lemia ir finansai. Į Kauną važiuojame iš vakaro, kad galėtume ten ryte pasitreniruoti. Ruošėmės kaip Europos taurės rungtynėms.

– Ar manote, kad šiose rungtynėse paaiškės reguliaraus sezono nugalėtojas?

– Dar liks daug mačų. Kartais nežinau, ko tikėtis iš mūsų komandos – kartais žaidžiame puikiai ir galime nugalėti lyderį, bet kitą kartą – ir pralaimėti autsaideriui. Mes norime stabilizuoti savo žaidimą prieš atkrintamąsias.

– Beno Udrihas žaidžia vis geriau, ar tai papildomas „Žalgirio“ privalumas?

– Beno Udrihas dabar yra labai puikios formos ir aišku, kad prideda komandai naudos. Tai didesnė rotacija ir Šarūnas gali plačiau manipuliuoti savo žaidėjais. Tai nepalengvina mūsų situacijos.

Alfredo Pliadžio nuotr./Beno Udrihas, Kevinas Pangosas
Alfredo Pliadžio nuotr./Beno Udrihas, Kevinas Pangosas

– Kauno klubas jau pratęsė sutartį su Brandonu Daviesu. Ar jūs taip pat jau galvojate apie kitą sezoną ir deratės su žaidėjais?

– Tai klausimas klubo vadovybei. Tai tvarko Linas Kleiza. Šiuo metu tai ne mano rūpestis.

– Šį sezoną jūsų tarpusavio rungtynės nebuvo labai rezultatyvios. Vėl bus didelis dėmesys gynybai?

– Abi komandos jaučia atsakomybę žaisdami tarpusavyje. Tai nėra laisvo pobūdžio rungtynės. Paprastai tokios rungtynės nebūna labai rezultatyvios. Matėme, koks rezultatyvus „Žalgiris“ buvo su „Neptūnu“. Stengsimės juos sustabdyti ir pasidžiaugti mūsų pagerėjusia gynyba.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius