Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 08 08

Rimo Kurtinaičio pranašystė: ispanams – smūgis jau olimpiados starte

Liepos 21-ąją per televizorių Malagoje dvikovoje su Lietuva Pau Gasolį išvydęs Rimas Kurtinaitis tarė: „Taip, Gasolis yra aukščiausio lygio žaidėjas, bet tokios formos eiti į aikštę man būtų gėda“. Nepraėjus nė trims savaitėms Pau Gasolis pelnė 26 taškus. Dėl Pau lietuvis suklydo. Bet ne dėl Ispanijos rinktinės. Kroatai žaidynių starte skėlė Ispanijai antausį 72:70 (13:21, 19:17, 15:16, 25:16).
Pau Gasolis
Pau Gasolis / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Ispanai turėjo ramiai finišuoti pirmajame Rio mūšyje, tačiau kroatai ketvirtajame kėlinyje panaikino dviženklį skirtumą ir po galingo dėjimo netgi išsiveržė į priekį 57:56.

Kroatų atsarginių suolas, atrodė, tuoj atsidurs aikštėje. Bet ispanų veteranai greitai numalšino jaunųjų kroatų entuziazmą.

Sergio Rodriguezo ir Pau Gasolio tritaškiai nubraukė tuos beprotiškus kroato Bojano Bogdanovičiaus metimus ir gelbėjo ispanus kritinėje situacijoje.

Vis dėlto klaidos ispanams kainavo brangiai. Paskutinė minutė prasidėjo kroatams pirmaujant 69:67.

Lemiamu metu ispanų metimai skriejo pro šalį, o kroatai neklydo mesdami baudas (71:67). Europos čempionai dar galėjo gelbėtis paskutinėje atakoje, kai atsiliko 70:72, bet turėjo savo rankose kamuolį. Tačiau P.Gasolio metimą su sirena blokavo fantastiškai pašokęs Dario Šaričius – kroatai sulėkė į aikštę lyg būtų laimėję medalį.

„Ispanų laukia futbolo rinktinės likimas, – „Lietuvos ryto“ televizijos laidoje „Vasara tiesiogiai“ pareiškė R.Kurtinaitis. – Jie neatsinaujina, važiuoja ant senų pavardžių“.

38-erių P.Gasolis pademonstravo fantastišką formą. Per 32 minutes jis pelnė 26 taškus (11/17 met.) ir atkovojo 9 kamuolius.

Rungtynių herojumi tapęs D.Šaričius, beje, pats pataikė tik 1 metimą iš 7.

Ispanija: Pau Gasolis 26, Nikola Mirotičius 19, Sergio Rodriguezas 10 (7 rez. perd.), Sergio Llullas 7.

Kroatija: Bojanas Bogdanovičius 23, Darko Planiničius 11, Krunoslavas Simonas 10, Roko Ukičius 8.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius