-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 08 27

Atsisveikinimo rungtynėse – užtikrinta pergalė prieš Juodkalniją

Lietuvos krepšinio rinktinė į kitą savaitę prasidedantį Europos čempionatą keliaus taip ir nepatyrusi pralaimėjimo kartėlio. Šeštadienį Kazio Maksvyčio auklėtiniai pergalingai atsisveikino su savo sirgaliais, Kaune 90:73 (22:21, 17:15, 32:15, 19:22) laimėdami 2023-ųjų pasaulio čempionato atrankos akistatą prieš Juodkalniją.
Domantas Sabonis
Pasaulio taurės atranka: Lietuva – Juodkalnija / Teodoro Biliūno / BNS nuotr.

Ruošdamiesi žemyno pirmenybėms lietuviai laimėjo septynis kontrolinius mačus ir dvi planetos pirmenybių atrankos akistatas.

Pirmoji rungtynių dalis buvo apylygė, o mačo lūžis įvyko trečiajame kėlinyje, kuomet šeimininkai sugebėjo atitrūkti solidžiu skirtumu. Per paskutiniąsias dešimt minučių juodkalniečiams sujudinti lietuvių pergalės pamatų nepavyko.

Lietuvių gretose netrūko sėkmingų individualių pasirodymų. Rezultatyviausias buvo Marius Grigonis, pelnęs 16 taškų. Naudingiausias – Domantas Sabonis, kurio sąskaitoje – 15 taškų, 8 atkovoti kamuoliai, 7 rezultatyvūs perdavimai ir 24 naudingumo balai. 15 taškų pelnė ir Mindaugas Kuzminskas. Solidžiai prie pergalės prisidėjo Arnas Butkevičius, surinkęs 13 taškų, o Jonas Valančiūnas užfiksavo dvigubą dublį – 12 taškų ir 14 atkovotų kamuolių. Net 10 rezultatyvių perdavimų išdalino Rokas Jokubaitis.

VIDEO: Rokas Jokubaitis – apie pergalę prieš Juodkalniją ir būsimą kovą su Luka Dončičiumi bei Slovėnija

Šiame mače ant parketo sugrįžo dėl traumos kelis pastaruosius susitikimus praleidęs Eigirdas Žukauskas. Puolėjas per 4,5 minutės taškais nepasižymėjo. K.Maksvyčio sprendimų mačui neregistruotas buvo Gytis Masiulis.

Pasaulio čempionato atrankos K grupėje lietuviai bent trumpam įsitaisė viršūnėje, kadangi šeštadienį septintąją pergalę gali iškovoti ir prancūzai (6-1). Žemiau rikiuojasi juodkalniečiai (5-3), vengrai (4-4), čekai (3-5) ir bosniai (3-4). Į kitų metų pasaulio taurės varžybas pateks trys geriausios grupės ekipos, iki to dar laukia du atrankos langai – lapkritį ir vasarį.

Tai buvo paskutinės lietuvių rungtynės prieš Europos čempionato startą Vokietijoje. Senojo žemyno pirmenybes mūsiškiai pradės rugsėjo 1 d. (ketvirtadienį) dvikova su titulą ginsiančia Slovėnijos rinktine.

Lietuva: Marius Grigonis 16, Domantas Sabonis ir Mindaugas Kuzminskas po 15, Arnas Butkevičius 13, Jonas Valančiūnas 12, Ignas Brazdeikis 7, Rokas Jokubaitis 6.

Juodkalnija: Kendrickas Perry 21, Nemanja Radovičius 14, Bojanas Dubljevičius ir Marko Simonovičius po 13.

VIDEO: Lietuvos rinktinę užkūręs Arnas Butkevičius komentavo po pergalės prieš Juodkalniją

Rungtynių eiga:

IV kėlinys. Lietuva – Juodkalnija

40 min. Mačas baigiasi. Pergalė!

Kęstas Rimkus Kęstas RIMKUS, 15min žurnalistas „Žalgirio“ arenoje
„Žalgirio“ arenoje ritasi sirgalių banga. Nors Lietuvos rinktinės žaidime atsipalaidavimo ženklai, o K.Maksvytis vis dar energingai skėsčioja rankomis po klaidų gynyboje, Lietuvos rinktinė žygiuoja link 9 pergalės per 9 repeticijas šį mėnesį.

38 min. Domui sėdus ant suolo, iniciatyvos imasi Jonas Valančiūnas.

36 min. Jonas Valančiūnas kartoja savo paties netaiklų metimą – 80:66.

35 min. Juodkalniečiai dar bandė kabintis, bet visas aistras ramina iš po krepšio pataikantis Marius Grigonis.

34 min. Po netaiklaus lietuvių metimo Domantas Sabonis bando atkovoti kamuolį ir skausmingai susidūręs su varžovu krenta ant parketo. Labai neramus epizodas, bet panašu, kad rinktinės lyderiui traumos pavyksta išvengti. Kaip bebūtų, Domas sėda ant suolo.

33 min. Komandos keičiasi metimais, bet panašu, kad svarbiausias klausimas šiandien jau atsakytas – 73:58.

Kęstas Rimkus Kęstas RIMKUS, 15min žurnalistas „Žalgirio“ arenoje
Net penki tritaškiai per trečią kėlinį (tiek pat, kiek per pirmuosius du) padėjo Lietuvos krepšininkams surengti pabėgimą, o dar labiau išaugusią persvarą lėmė daug geresnė gynyba, kurią lietuviai parodė, per kėlinį leidę juodkalniečiams įmesti tik 13 taškų.

III kėlinys. Lietuva – Juodkalnija 71:51.

30 min. Marius Grigonis pataiko fantastišką tritaškį per varžovo rankas su sirena.

29 min. Rokas Giedraitis prideda tritaškį – 64:48.

28 min. Lietuviai perlaužinėja rungtynes. Mindaugas Kuzminskas pataiko iš toli – 61:46.

Kęstas Rimkus Kęstas RIMKUS, 15min žurnalistas „Žalgirio“ arenoje
Lietuvos rinktinės vyrai užsikūrė? Gražios emocijos po A.Butkevičiaus ir M.Kuzminsko dvitaškių su varžovų pražangomis, o taip pat po sėkmingų epizodų gynyboje.

26 min. Arnas Butkevičius pataiko iš toli – 54:42.

25 min. Mindaugas Kuzminskas pataiko su pražanga. Deja, baudos metimas netaiklus. Lietuviai galėjo persvarą padidinti iki dviženklės – 51:42.

24 min. Arnas Butkevičius – du plius vienas. 49:40 – lietuviai tolsta.

23 min. Roko Jokubaičio ir Domanto Sabonio tandemas vėl veikia puikiai. Rokas pataiko tritaškį, Arnas Butkevičius krauna iš viršaus ir jau 46:40.

21 min. Domantas Sabonis atidaro lietuvių taškų sąskaitą – 41:36.

Kęstas Rimkus Kęstas RIMKUS, 15min žurnalistas „Žalgirio“ arenoje
Antrasis kėlinys baigėsi J.Valančiūno bloku K.Perry – štai tokį Joną būtų gerai matyti besikaunantį Europos čempionate. Šiame mače lietuviai laimi kovą dėl kamuolių 22:12, bet pernelyg daug vėlavimų ginantis. O puolime D.Saboniui (14 taškų) ir M.Grigoniui (9) nesutrukdytų daugiau pagalbos.

II kėlinys. Lietuva – Juodkalnija 39:36.

20 min. Ignas Brazdeikis pataiko puikų tritaškį – 39:36.

18 min. Kiek geresnė lietuvių atkarpa. Ignas Brazdeikis pelno taškus agresyviu žaidimu – 35:34.

Kęstas Rimkus Kęstas RIMKUS, 15min žurnalistas „Žalgirio“ arenoje
Lietuvos rinktinės gynyba šįvakar kiek primena atsipalaidavusį kurorto poilsiautoją. Sirgaliai šalia tribūnoje turi pastabų Jonui Valančiūnui – iš tiesų rinktinės kapitonas šįvakar daro klaidų ir puolime, ir ginantis.

16 min. Marius Grigonis pakelia tribūnas tritaškiu, bet kitoje aikštėje varžovai atsako tuo pačiu. Bet Marius ir vėl pataiko tritaškį. Charakteris – 30:32.

15 min. Įvykiai aikštėje klostosi įdomiai. Lietuviai nepataiko iš toli, o svečiai taškus renka netgi lengviau. Pusė kėlinio, bet lietuviams per šias minutes taškus pelnė tik tą vienintelį metimą pataikęs JV. Atsiliekame – 24:29.

13 min. Pirmuosius taškus antrame kėlinyje lietuviai pelno tik trečią minutę. Pasižymi Jonas Valančiūnas. 24:27.

12 min. Kazys Maksvytis vis daugiau minučių skiria Lukui Lekavičiui. bet jis ir toliau ne toks, kokį mes buvo įpratę matyti „Žalgiryje“ praėjusį sezoną.

I kėlinys. Lietuva – Juodkalnija 22:21.

8 min. Arnas Butkevičius pataiko sudėtingą metimą, Marius Grigonis prideda tritaškį, bet ir Juodkalnija turi savo lyderį – Kendrickas Perry jau surinko 8 taškus. 22:18.

Kęstas Rimkus Kęstas RIMKUS, 15min žurnalistas „Žalgirio“ arenoje
Nuostabi D.Sabonio rungtynių pradžia! Jis prisidėjo prie 13 iš 15 Lietuvos rinktinės taškų, pats pataikęs 3 dvitaškius ir atlikęs3 rezultatyvius perdavimus.

5 min. Juodkalniečiai sėkmingai atakuoja Joną Valančiūną, bet ir JV kitoje aikštės pusėje turi savo kozirių. Solidus puskablis, dar viena greita ataka, po kurios taškus pelno Rokas Giedraitis ir šeimininkai priekyje. Rokas Jokubaitis pataiko iš toli – 15:13.

2 min. Rungtynės prasideda labai audringai. Domantas Sabonis veda lietuvius į priekį ir sėkmingai sudalyvauja beveik kiekvienoje mūsiškių rezultatyvioje atakoje. Bet Juodkalnija kol kas laikosi šalia – 8:8.

Kęstas Rimkus Kęstas RIMKUS, 15min žurnalistas „Žalgirio“ arenoje
Linkėjimai iš „Žalgirio“ arenos! Apie 5-6 tūkst. sirgalių karštą šeštadienio vakarą atėjo palaikyti Lietuvos rinktinę paskutinėse rungtynėse prieš kelionę į Europos čempionatą. Tribūnos mirga žalia spalva ir gera nuotaika, daug krepšininkų artimųjų tribūnose, ten yra keli buvę rinktinės žaidėjai (Martynas Pocius, broliai Lavrinovičiai), o galbūt ir ateities – auksą Europos jaunimo (iki 16 metų) čempionate pelnę U16 vaikinai bus pagerbti šįvakar. Visai smagios išlydėtuvės nusimato. Gero krepšinio!

K atrankos grupėje Lietuva yra iškovojusi šešias pergales ir patyrusi vieną nesėkmę bei su prancūzais dalijasi 1-2 vietas.

Juodkalnijai sekasi taip pat neblogai. Balkanų atstovai suklupo vienu kartu daugiau ir rikiuojasi trečioje pozicijoje.

Į kitą etapą žengs trys stipriausios grupės komandos.

Antrą etapą šią savaitę lietuviai pradėjo pergale svečiuose 88:78 prieš Vengriją, tuo tarpu Juodkalnija 88:69 namuose nepaliko vilčių bosniams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius