Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 10 08

Rimtos bėdos Vilniaus klubui – „Ryto“ gynėjui lūžo pėda

Margiris Normantas veržliai įsiliejo į Lietuvos krepšinio lygos (LKL) favoritų mūšį, bet trauma ilgam išves jauną gynėją iš Vilniaus „Ryto“ komandos rikiuotės.
Margiris Normantas
Margiris Normantas / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

M.Normantas drąsiai įsitraukė į rungtynes su Kauno „Žalgiriu“ sekmadienį ir savo septyniais taškais padėjo Vilniaus „Rytui“ pasivyti varžovus antrajame kėlinyje.

Tačiau likus minutei iki ilgosios pertraukos, besivaikydamas gynyboje Nate'ą Woltersą, 21 metų vilnietis patyrė traumą.

M.Normantas nebaigė kėlinio, iššlubavęs iš aikštės. Prie žaidėjo prišoko masažuotojas Kostas Medvedevas, bet sukąstos M.Normanto lūpos nereiškė nieko gero.

VIDEO: „Ginčas“ su Stepu: svarbiausi momentai, nulėmę „Žalgirio“ pergalę prieš „Rytą“

194 cm ūgio krepšininkas negrįžo į rungtynes, o spaudos konferencijoje po rungtynių „Ryto“ treneris Dainius Adomaitis liūdnai pajuokavo, kad laikas būtų užsukti į bažnyčią.

Šįkart maldos nepadėjo. 24sek žiniomis, M.Normantui lūžo dešinė pėda ir dėl traumos jis negalės žaisti ilgai - oficiali Vilniaus komandos interneto svetainė informuoja, kad gynėjas nepasirodys aikštėje kelis mėnesius ir šiemet krepšinio nebežais.

Tai – ilgas laiko tarpas gynėjui, kuris augo Vilniaus „Ryto“ sistemoje, praėjusį sezoną buvo paskolintas Kėdainių „Nevėžiui“, o šį rudenį bando gauti rimtą vaidmenį sostinės komandoje. LKL varžybose M.Normantas žaidė po 13 min. ir pelnė po 4,8 taško.

„Jam sakėme, kad jis žais nemažai minučių. Margiris buvo pasiruošęs, žaidė gerai, darė, tai, ką reikėjo“, – apie M.Normantą rungtynėse su „Žalgiriu“ sakė D.Adomaitis.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Dainius Adomaitis ir Margiris Normantas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Dainius Adomaitis ir Margiris Normantas

„Rytui“ dar skaudžiau, kad šiuo metu traumą gydosi ir praėjusią savaitę pergalingose Europos taurės rungtynėse su Malagos „Unicaja“ kelį susižeidęs pagrindinis įžaidėjas Chrisas Krameris, be kurio teks verstis bent porą savaičių.

Iškritus dar ir M.Normantui, „Rytas“ lieka su vieninteliu Mindaugu Girdžiūnu įžaidėjo pozicijoje.

Šioje pozicijoje gali žaisti atakuojančio gynėjo vietoje galingai sezoną pradėjęs D.J.Seeley, o įžaidėjo grandyje dar yra Aistis Pilauskas. Bet šis dėl traumų jau anksčiau kentėjęs 20-metis vilnietis kol kas LKL čempionate žaidė tik dvejuose mačuose, o per juos per 5 min. pelnė po 1,5 taško.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Aistis Pilauskas ir Mindaugas Girdžiūnas
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Aistis Pilauskas ir Mindaugas Girdžiūnas

Gali būti, kad traumos įžaidėjo pozicijoje privers „Ryto“ vadovus koreguoti planą ieškant legionieriaus.

„Keičiame truputį nuomonę, galvodami, kas geriausiai būtų komandai. Tačiau, tikimės, kad Chrisas grįš kuo greičiau, ir mes neturėsime problemų jo pozicijoje. Labiau ieškome 2-3 pozicijos žaidėjo.

Tiesiog pirmos pozicijos žaidėjo, kuris darytų skirtumą žaidime, šiuo metu rinkoje nėra. O jei yra, jų reikėtų laukti 3-4 savaites“, – sakė D.Adomaitis.

Artimiausias rungtynes Vilniaus klubas žais trečiadienį Kazanėje, kur laukia akistata su vienais Europos taurės turnyro favoritų „Uniks“ krepšininkais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius