Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
02 19 /16:27

Rinkiminė kova prasideda: V.Gedvilas sieks perrinkimo, M.Balčiūnas renkasi tylą

Šiemet vyksiančių Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) rinkimų padangė buvo itin rami, bet tylą sudrumstė apie perrinkimą prabilęs dabartinis prezidentas Vydas Gedvilas. Jo bendražygis, arba būsimas konkurentas, Mindaugas Balčiūnas renkasi kitokią taktiką.
Mindaugas Balčiūnas ir Vydas Gedvilas
Mindaugas Balčiūnas ir Vydas Gedvilas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Nors krepšinio koridoriuose netyla kalbos apie galimai perbėgusią juodą katę tarp V.Gedvilo ir generalinio sekretoriaus M.Balčiūno, prezidentas kalba užtikrintai.

„Galiu oficialiai pareikšti, kad dalyvausiu artėjančiuose LKF prezidento rinkimuose, – tv3.lt žurnalistui Baliui Šmigelskui sakė V.Gedvilas. – Girdėjau labai daug eskalacijos, kad su Mindaugu Balčiūnu esame susipriešinę ir eisime į rinkimus atskirai.

Na ne, viskas gerai tarp mūsų. Manau, turime puikius šansus, nes per trumpą laiką padarėme labai daug. Nematau priežasčių, kodėl turėčiau neiti į rinkimus.“

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./M.Balčiūnas ir V.Gedvilas šalies krepšiniui vadovauja nuo 2021-ųjų
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./M.Balčiūnas ir V.Gedvilas šalies krepšiniui vadovauja nuo 2021-ųjų

Pats M.Balčiūnas apie rudenį vyksiančius rinkimus viešai kol kas nekalba, nors būtent jis, ne V.Gedvilas stumdo pagrindines šaškes dabartinėje federacijos valdžioje, postus užėmusioje 2021-ųjų rugsėjį.

„Suprantate, yra tiek darbų, kad apie jokius rinkimus, ėjimus kartu ar atskirai – nėra net kada galvoti. Yra vienas tikslas, – į 15min skambutį atsiliepė M.Balčiūnas. – Gerbiamas prezidentas yra laisvas šnekėti, ką nori. Ir gerai, kad jis reiškia savo poziciją. Aš dabar absoliučiai nei kažkokių projekcijų duosiu, nei kažką paneiginėsiu, ar tvirtinsiu.“

„Ketvirtadienį mūsų laukia rungtynės. Apie kokius rinkimus galime kalbėti? Prezidentas pasakė savo nuomonę. Mūsų santykiai yra puikūs. Galiu tai irgi patvirtinti. Bet apie rinkimus galėsime pradėti šnekėti tik praėjus savaitei po olimpiados. Kai viskas nurims. Olimpiada – vienintelis mūsų fokusas. Mūsų rinkimai yra olimpiada, o ne rugsėjo 17 diena (kuomet vyks LKF prezidento rinkimai, – past.). Va ten mums reikia laimėti. Visa kita – nei vietoje, nei laiku“, – pabrėžė M.Balčiūnas.

Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Vydas Gedvilas ir Mindaugas Balčiūnas
Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Vydas Gedvilas ir Mindaugas Balčiūnas

2021-aisiais vykusiuose LKF prezidento rinkimuose V.Gedvilas surinko 77 balsus iš 136, Ramūnas Butautas gavo 31, Robertas Javtokas – 28.

64-erių V.Gedvilas, buvęs Seimo pirmininkas ir 1997-ųjų Europos čempionas su Lietuvos moterų rinktine, tapo Arvydo Sabonio įpėdiniu, o į federacijos veiklą sugrįžęs 46-erių M.Balčiūnas – gen. sekretoriumi.

PIKENROLO KLUBAS: M.Balčiūnas – apie kritiką „Žalgiriui“, K.Maksvyčio ateitį ir LKF rinkimus
Šis video įrašas matomas
15min prenumeratoriams.
MicrosoftTeams-image

Lietuvos rinktinė pirmadienio vakarą rinksis į treniruotę, kur pradės pasiruošimą laukiančioms dvejoms Europos krepšinio čempionato atrankos rungtynėms su Lenkija ir Estija.

Vėliau nacionalinės komandos laukia olimpinis atrankos turnyras Puerto Rike, kur bus siekiama kelialapio į Paryžiaus žaidynes.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius