Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2022 07 04

Rinktinė grįžo ne lėktuvu: K.Maksvytis – apie varginančią kelionę ir čekų pranašumą

Lietuvos krepšinio rinktinė (5-0) jau yra užsitikrinusi pirmą vietą atrankos į pasaulio čempionatą grupėje, tačiau ne viskas vyksta sklandžiai.
Kazys Maksvytis
Kazys Maksvytis / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Kelionė namo iš Bulgarijos, kur Kazio Maksvyčio auklėtiniai šventė dramatišką pergalę 72:70, gerokai užsitęsė.

„Kelionė buvo sunki. Neplanuotai sunki. Vėlavo skrydis ir mes pavėlavome į lėktuvą, skridusį iš Varšuvos į Vilnių. Oro linijos pasiūlė skrydį tik kitą dieną arba po 2 dienų, todėl grįžome iš Varšuvos į Lietuvą autobusu. Dar porą valandų praradome keliaudami į Klaipėdą“, – jau vakarinės treniruotės metu, Klaipėdoje, pasakojo K.Maksvytis.

„Tai tikrai nepridėjo, bet jau esame Klaipėdoje. Teko girdėti, kad beveik visi bilietai yra parduoti – žaisti bus smagu. Žinau, kokia gera atmosfera čia būna“, – tęsė praeityje Klaipėdos „Neptūną“ treniravęs specialistas.

„Atvažiavom, pasitreniravom ir, manau, kad būsime pasiruošę“, – pridūrė K.Maksvytis.

Išaugus užsakomųjų skrydžių kainoms, Lietuvos vyrų rinktinė šią vasarą skraido reguliariais reisais.

Pirmadienio vakarą Klaipėdoje jo vadovaujamos rinktinės lauks mūšis su Čekija (2-3), kuri nežiba atrankoje, bet paskutiniame pasaulio čempionate, 2019-aisiais, debiutuodama užėmė 6 vietą.

„Ta šešta vieta daug ką pasako. Kažkoks jų pranašumas yra tas, kad jie ne vienerius metus žaidžia kartu. Tuo metu mes vis naują rinktinę buriam. Manau, kad pavyko visai neblogai suburti. Tie vyrai, kurie yra, jie bus pasiruošę kautis dėl pergalės“, – teigė K.Maksvytis.

VIDEO: Kazys Maksvytis apie varginančią kelionę iš Bulgarijos ir laukiantį mačą su Čekija namuose

Pasistiprinę ryškiausia savo žvaigžde, NBA lygoje praėjusį sezoną dar žaidusiu Tomašu Satoransky, čekai paskutinėse atrankos rungtynėse namie 93:81 nugalėjo Bosniją ir Hercegoviną.

Nors lietuviai nebegali prarasti pirmos vietos F grupėje, tačiau kiekviena pergalė yra svarbi – įskaitiniai taškai persikels į kitą atrankos etapą.

„Žaidėjai susirenka per savo atostogas, vasarą. Atstovauja Lietuvai. Vienas iš atlygių už tą žaidimą jiems yra sirgaliai. Žaidimas dėl sirgalių, dėl Lietuvos vėliavos. Bus smagu žaisti, ypač kai sužinojome, kad salė bus pilna“, – už atsidavimą žaidėjams dėkojo K.Maksvytis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius