-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2017 11 23

Rinktinė palieka Lietuvą – su kapitono įspėjimu ir įveiktu pirminiu iššūkiu

Vos pirmadienio vakarą į pirmąją treniruotę susirinkusi Lietuvos krepšinio rinktinė jau ketvirtadienio popietę iš Palangos pakils į pirmąją pasaulio čempionato atrankos mūšio zoną. Per ne visas 4 dienas iš pagrindų pasikeitusi nacionalinė komanda turėjo susiklijuoti ir susižaisti iki penktadienio mačo su Kosovu. Bet rinktinė, atrodo, su didžiausiu iššūkiu susitvarkė taip, kad nustebino naująjį jos kapitoną. Tik Kšištofas Lavrinovičius prieš išvyką perspėjo tiek savo bendražygius, tiek Lietuvos krepšinio aistruolius.
Lietuvos krepšinio rinktinė susirinko į neįprastą rudenišką stovyklą
Lietuvos krepšinio rinktinė susirinko į neįprastą rudenišką stovyklą / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Viskas labai gerai. Žinokite, žaviuosi žaidėjais, koks didelis susikaupimas ir noras žaisti. Tikrai, per tas dienas išpildymas buvo kokybiškas. Kaip per tris dienas, labai gerai įsisavinome informaciją.

Jau po pirmos treniruotės buvo matyti, kad visi domėjosi, žiūrėjo planus, kuriuos parengė Benas Matkevičius.

Nuotaikos geros, viskas gerai. Nėra jokių problemų. Visi aukšto lygio krepšininkai“, – po rytinės treniruotės Palangoje pasakojo vyriausias komandos narys, 38-erių Kšištofas Lavrinovičius.

Naujasis rinktinės kapitonas pabrėžė, kad Dainius Adomaitis ir jo trenerių štabas komandai parengė trumpus derinius, jog žaidėjams būtų lengviau pajusti vienas kitą ir susižaisti.

„Manau, laiką išnaudojome tikrai produktyviai. Esu patenkintas vyrų darbu, energija ir susikaupimu.

Manau, labai padėjo tai, kad didžiąją dalį žaidėjų pažįstu, esu treniravęs, žinau kaip žmones ir žaidėjus. Viskas pagal planą“, – tikino D.Adomaitis.

Aikštėje geriausiai kartu jaučiasi Klaipėdos „Neptūno“ atstovai Mindaugas Girdžiūnas, Arnas Butkevičius ir Renaldas Seibutis, taip pat Panevėžio „Lietkabelio“ trijulė Adas Juškevičius, Kšištofas Lavrinovičius bei Vaidas Čepukaitis.

D.Adomaitis stengsis dirbtinai nedraskyti šių jungčių, kurios susižaidusios savo klubuose.

Treneriui buvo įdomu patikrinti jauniausius žaidėjus – 19-metį snaiperį Arnoldą Kulboką bei 20-metį centrą Lauryną Birutį.

„Tai tikrai talentingi žaidėjai. Manau, kad tai ateities žaidėjai. Norime juos kuo greičiau įvesti į sistemą, treniruočių procesą, kad žinotų atmosferą. Manau, ateitis šviesi“, – teigė D.Adomaitis.

Ko gero, abu jie nepateks į rungtynėms registruotų žaidėjų dvyliktuką penktadienį, bet kartu su komanda vyks į Kosovą.

Sekmadienį, kai Lietuva Klaipėdoje žais su Lenkija, sudėtis gali keistis. Bet dabar lietuvių mintys – tik apie pirmąjį barjerą.

„Tai labai emocinga komanda, kuri ypač agresyviai, ypač emocionaliai žaidžia namie. Tas palaikymas yra labai geras. Tai komanda, kuri pirmą kartą pateko į tokį lygį ir turi daug ambicijų“, – priešininką apibūdino D.Adomaitis.

„Negalima galvoti, kad tai pats geriausias varžovas įsibėgėjimui. Tai pavojingas varžovas, – įspėjo K.Lavrinovičius. – Jie žaidžia „ant emocijų“, su dideliu žiūrovų palaikymu. Tikrai bus triukšmo ir sunku žaisti. Reikės su tuo susitvarkyti.“

VIDEO: Prieš Kosovo ir Lietuvos rungtynes – Prištinos arena priminė statybų aikštelę

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius