-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 06 08

Rinktinėje, bet ne Lietuvos klubuose laukiamas M.Kuzminskas: „Šansai sugrįžti – minimalūs“

„Suprantu, jei žaidėjai turi sveikatos problemų, bet dauguma kitų minimų priežasčių, mano požiūriu, nėra įtikinamos ir gana svarios, ypač kai žaidi namuose ar arti namų“, – krepšininkų „ne“ Lietuvos rinktinei 15min portalui komentavo Mindaugas Kuzminskas, pats per karjerą nepraleidęs dar nė vienos vasaros be trispalvės ant savo krūtinės. Atkrintamąsias varžybas Turkijoje pastaruoju metu nuo suolo stebintis Kuzia jaučia ir tėvynės ilgesį, tačiau kol kas tai neveda prie grįžimo atstovauti kuriam nors Lietuvos klubui.

Turkijos čempionato atkrintamosiose varžybose Mindaugas Kuzminskas dar nesužaidė nė minutės, tačiau sostinę Ankarą trečiadienio popietę paliko su sau įprasta plačia šypsena.

Stratego Ufuko Saricos rotacijos ir žaidimo plano paraštėje ketvirtfinalio ir pusfinalio etapuose esantis 33-ejų metų lietuvis nuo atsarginio suolelio stebėjo, kaip jo komandos draugai Izmiro „Pinar Karšiyaka“ išrašė pirmą „Turk Telekom“ komandos nesėkmę namuose šio sezono pirmenybėse.

Panevėžio „Lietkabelio“ vairininką Nenadą Čanaką viliojanti Ankaros komanda savo tvirtovėje šalies čempionate iki tol buvo laimėjusi visus 17 kartų, tuo metu Europos taurėje per 11 mačų krito 2 kartus.

Po aštuonerių metų pertraukos į Turkijos finalą siekianti sugrįžti „Pinar Karšiyaka“ jau pirmajame serijos mače iki paskutinių minučių tampė „Turk Telekom“ nervus (pralaimėjo 94:98), o pergalę pasiekė po dviejų dienų rezultatu 91:81.

Serijoje iki trijų pergalių tarp šių komandų yra lygybė, kitoj itin intriguojančioje poroje 2:1 prieš amžiną varžovą „Fenerbahče“ pirmauja Ergino Atamano vadovaujama „Anadolu Efes“.

Visas ketverias atkrintamąsias rungtynes M.Kuzminskas stebėjo nuo atsarginių suolelio, nepatekęs tarp penkių U.Saricos pasirinktų legionierių – tiek leidžiama registruoti Turkijos lygos rungtynėms.

„Traumos nėra. Toks buvo sprendimas. Mes įtrauksime jį į rotaciją, kai reikės“, – po antrųjų pergalingų pusfinalio serijos rungtynių sakė U.Sarica.

Toks „Pinar Karšiyaka“ stratego ėjimas nustebino sirgalius, bet ne patį Lietuvos rinktinės puolėją.

Šį sezoną Turkijos pirmenybėse žaidė po 28 minutes, per kurias rinko po 13,9 taško (42,9 proc. trit.), atkovojo po 5,2 ir perėmė po kamuolį, atliko po 1,2 rezultatyvaus perdavimo ir fiksavo po 12,6 naudingumo balo.

FIBA Čempionų lygoje M.Kuzminsko statistika siekė 10,3 pelnyto taško, 4,4 atkovoto kamuolio ir 1,8 rezultatyvaus perdavimo.

„Būtų keistas sprendimas, jei nebūtume su treneriu apie tai kalbėję, – 15min pasakojo Mindaugas Kuzminskas. – Treneris paaiškino savo sprendimus. Prieš ketvirtfinalio etapą treneris pasakė, kad taip bus, nes varžovų komandoje buvo daug „du prieš du“ žaidžiančių krepšininkų. Jie mėgo (Bursos „Frutti Extra“ – aut. past.) žaisti žemu penketu. Treneris pasakė, kad šioms rungtynėms remsis kitais legionieriais, o toks ėjimas pasiteisino.

Mūsų serija turėjo būti sunkiausia, nes žaidėme su Bursos ekipa, kuri prieš porą metų taip pat buvo Europos taurės finalininkė, bet laimėjome 2:0 ir išėjome į pusfinalį, kuriame treneris remiasi identiška rotacija. Bet aš net neabejoju, net ir žinau, kad žaisiu finale, jei mes ten pateksime, kadangi lauktų varžovas su aukštesne sudėtimi, kai trečioje pozicijoje žaidžia Willas Clyburnas (Stambulo „Anadolu Efes“), arba Nigelas Hayesas-Davisas bei DyShawne'as Pierre'as (abu Stambulo „Fenerbahče“).“

Imago / Scanpix nuotr./Mindaugas Kuzminskas
Imago / Scanpix nuotr./Mindaugas Kuzminskas

Nors M.Kuzminskas žiniasklaidoje vis yra minimas Kauno „Žalgirio“ ar „Wolves“ klubų kontekstuose, šansai grįžti į tėvynę jau artėjančią vasarą – minimalūs. Ir ne dėl to, jog Kuzia nenori grįžti. Priešingai – tiesiog nėra pasiūlymų.

„Izmire viskas yra gerai. Jie yra manimi patenkinti, manau, kad mano šansai likti čia yra gan dideli. Be abejo, Lietuvos ilgesys yra didelis. Manau, kad ir šeimai taip būtų geriausia, o tai man yra prioritetas, tačiau ne visada viskas priklauso nuo pačio norų. Šiuo metu galimybės grįžti rungtyniauti į Lietuvą atrodo visiškai minimalios“, – sakė Kuzia.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Mindaugas Kuzminskas
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Mindaugas Kuzminskas

Nė vienos rinktinės vasaros karjeroje nepraleidęs Mindaugas Kuzminskas pokalbyje su15min papasakojo apie sezoną Turkijoje, fantastiškas ir nenuspėjamas atkrintamųjų batalijas, į Lietuvos klubų kvietimus nevirstantį tėvynės ilgesį, rodytą „Wolves“ dėmesį, didžiausią Kazio Maksvyčio stiprybę, kartais nesuprantamus krepšininkų atsisakymus žaisti rinktinėje bei Jono Valančiūno skambutį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius