Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 09 08

Rinktinės namai Stambule – užburiantis vaizdas ir tortai ant stalo

Iš įspūdingai aukšto „Renaissance Polat“ pastato viršutinio aukšto žvaigždės atrodo arčiau. Jos arti ir žemiau, gali net paliesti ranka, nes šešiolika geriausių Europos čempionato komandų apsistojo viešbutyje Stambule, kur šeštadienį prasideda atkrintamosios varžybos.
Viešbutis Stambule, kuriame gyvena Lietuvos krepšinio rinktinė
Viešbutis Stambule, kuriame gyvena Lietuvos krepšinio rinktinė / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Europos krepšinio žvaigždynas šiomis dienomis gyvena Marmuro jūros pakrantėje Vakarinėje Stambulo dalyje.

Lietuvos rinktinė užėmė visą devynioliktąjį aukštą, iš kurio atsiveria įspūdingas vaizdas į banguojančią jūrą ir mėlyną it dangus baseiną.

„Tiek Tel Avive per grupės varžybas, tiek Stambule sąlygos yra geros – vien vaizdas ko vertas, – sakė Lietuvos rinktinės komunikacijos vadovas Vaidotas Zajarskas. – Viskas panašu – mūsų medikai turi savo kambarius, į kuriuos žaidėjai vakare ateina procedūrų. Kaip ir Tel Avive, vieni krepšininkai gyvena po vieną, kiti – po du.“

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Rinktinės viešbutis
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Rinktinės viešbutis

Kai kurie rinktinės žaidėjai – Mantas Kalnietis, Jonas Mačiulis, Martynas Gecevičius šiame viešbutyje yra gyvenę ir 2010 metais, kai Lietuva iškovojo pasaulio čempionato bronzą.

„Esu čia gyvenęs ir per Eurolygos rungtynes. Labai erdvus, dabar matau, kad ir atsinaujinęs“, – fojė žvalgėsi J.Mačiulis.

Prie viešbučio – griežtesnė apsauga nei Tel Avive, kur „Hilton“ viešbutyje įvyko šeimininkus ypač nuliūdinusios vagystės – pinigų neteko Lietuvos rinktinės puolėjas Donatas Motiejūnas, taip pat Izraelio ir Vokietijos komandų nariai.

VIDEO: Lietuvos krepšinio rinktinės meniu: salotos, kepsniai ir tortai

„Stambule iš pirmo žvilgsnio dėmesys didesnis, čia darbuotojai patikrina pašalinius žmones, – pasakojo V.Zajarskas. – Tiesa, ir Tel Avive dėl nelinksmų nuotykių kalti buvo ne pašaliniai, o kambarius tvarkę žmonės. Vis dėl to čia saugumas kitoks – be specialios kortelės nepakilsi liftu.“

Tiesa, Tel Avive krepšininkai buvo arčiau aktyvesnio gyvenimo. Stambule iš vienos pusės „Renaissance Polat“ skalauja Marmuro jūros bangos, yra nedidelis paplūdimys, o kitoje pusėje – ramus gyvenamasis rajonas, nepanašus į kitas 15 mln. gyventojų miesto dalis, primenančias didelį skruzdėlyną.

Iki Mėlynosios mečetės, Galatos bokšto „Grand Bazaar turgaus – toloka net važiuojant su taksi. Pramogų tikrai nėra daug.

Ir penktadienis bėgo ramia įprasta rutina Lietuvos krepšininkams – prasidėjo nuo pusryčių, toliau sekė fizinio rengimo trenerio Marto Skrabulio vedama mankšta, pasivaikščiojimai prie viešbučio, pietūs, poilsis ar vienas kitas interviu prieš vakarinę treniruotę krepšinio salėje. Vakaras pasibaigs komandos vakariene.

Saldumynus mėgstantiems krepšininkams ar labiau pagalbinio personalo darbuotojams Stambule turėtų atsigauti širdis.

„Visas patiekalų meniu – labai įvairus. Kas nustebino – kad saldus stalas labai platus – tiesiog tortai stovi ant stalo“, – pasakojo V.Zajarskas.

Kiek dienų galima bus ragauti baklavos ir kitų turkiškų saldumynų, lems įvykiai krepšinio arenoje.

Lietuvos krepšininkai vėlyvomis rungtynėmis su Graikija šeštadienį pabaigs pirmąją iš dviejų aštuntfinalio dienų. Po savaitgalio iš šešiolikos komandų Stambule liks tik aštuonios, kurios tęs kovą dėl medalių.

VIDEO: Lietuvos rinktinė iš vidaus: bendravimo taisyklės ir tai, ko nemato sirgaliai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius