Laisvas žodis nereiškia palaidas.  Prenumeratai iki - 60%
Išbandyti
2023 12 11

Rinktinės raktelius „Ryto“ treneriui įteikęs K.Maksvytis džiaugėsi žvaigždžių entuziazmu

Kazys Maksvytis pirmadienį „Krepšinio namuose“ surengė spaudos konferenciją, kurioje buvo patvirtinta, jog langų metu rinktinę treniruos Giedrius Žibėnas. Žvelgdamas į vasarą nacionalinės komandos treneris džiaugėsi išankstiniu žaidėjų entuziazmu ir vylėsi, kad LKL pakoreguos sezono finišo tvarkaraštį.
Kazys Maksvytis
Kazys Maksvytis / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

K.Maksvytis spaudos konferencijoje džiaugėsi, kad atrankos langų metu prie rinktinės vairo stovės Vilniaus „Ryto“ strategas G.Žibėnas, dirbantis nacionalinės komandos trenerių štabe.

„Turbūt jau pernai vasarą Kęstutis Kemzūra, vadovavęs rinktinei languose, paprašė atleisti jį ir nuo vasaros, ir nuo langų, – pasakojo K.Maksvytis. – Jis norėjo sutelkti dėmesį į klubinį krepšinį. Aš pats, pagal sutartį su „Žalgiriu“, galiu vadovauti rinktinei tik vasarą, tad reikėjo priimti sprendimą, kas rinktinei vadovaus. Nusprendėme, kad geriausia būtų Giedriaus Žibėno kandidatūra. Jis yra rinktinės štabe, žino sistemą, bus išsaugotas tęstinumas. Atrankoje bus nemažai žaidėjų iš LKL, ten yra nemažai sugrįžusių talentingų krepšininkų.“

Nors komandai nevadovaus, „Žalgirio“ treneris palaikys ryšį su G.Žibėnu sezono metu.

„Tarsimės, žinome vienas kito sistemą, atsižvelgsime į vasarą, pagrindinį tikslą – olimpines žaidynes. Languose orientuosimės į tuos žaidėjus, kurie padėtų laimėti atranką, taip pat kvalifikaciją į olimpines žaidynes“, – teigė K.Maksvytis.

Kaip ir LKF generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas, rinktinės vyr. treneris pozityviai žvelgė į krepšininkų norą važiuoti į olimpinę atranką vasarą.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė

„Žinote, šimtaprocentinio patvirtinimo nėra. Mūsų pagrindinės žvaigždės, jei bus sveiki, padės. Teko bendrauti su kitais žaidėjais, kurių nebuvo. Pavardėmis neišsiplėsiu, bet nemažai tų, kurie vasarą nedalyvavo, nori atvykti“, – teigė K.Maksvytis.

Olimpinis atrankos turnyras, kurį Lietuva žais Puerto Rike, vyks liepos 2–7 dienomis. LKL preliminarus tvarkaraštis skelbia, jog vietinė lyga gali finišuoti vėliausiai birželio 18-ąją.

„Aš kreipiausi į federacijos vadovus, kad jie pakalbėtų su LKL. Pagal mano turimas žinias, tas ruošiamasi padaryti (paankstinti sezono pabaigą – aut. past.). Jiems blogiausias scenarijus būtų, jei kuri nors komanda patektų į FIBA Čempionų lygos, Eurolygos ar Europos taurės finalo ketvertą. Jei ne, kiek supratau, LKL žada geranoriškai padėti“, – vylėsi treneris.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Kazys Maksvytis
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Kazys Maksvytis

Olimpinėje atrankoje Lietuvos rinktinė kovas pradės A grupėje su Meksikos ir Dramblio Kaulo Kranto krepšininkais.

Tolyn žengs dvi geriausios komandos, kurios vėliau susitiks su B grupės atstovais – šeimininku Puerto Riku, Italija arba Bahreinu.

Olimpinį bilietą pelnys tik viena iš šių komandų.

Jau dabar aišku, kad prieš olimpinę atranką lietuviai sužais dvejas rungtynes su Slovėnija.

„Su Slovėnijos rinktine ėjome va bank – tiek jie, tiek mes, nes nežinojome, kur žaisime. Iš anksto žodinį susitarimą pasiekėme, kad turėsime dvejas rungtynes. Gal kiek ankstokai, bet tokios rungtynės su aukšto lygio komanda... Tiek mūsų žiūrovai norės pamatyti Slovėnijos rinktinę, tiek mums įdomu žaisti su stipria komanda. Iš anksto susitarėme, gal viena ar kita diena keisis, bet preliminariai yra taip“, – pasakojo K.Maksvytis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius