Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 08 12

Rinktinės žaidimą įvertinęs Arvydas Sabonis komandai turėjo vieną pastabą

Arvydas Sabonis kantriai seka Lietuvos rinktinės pasirodymą pakeliui į pasaulio čempionatą Kinijoje. Tiesa, „Krepšinio namų“ projekto koncepciją pristatęs Lietuvos krepšinio federacijos prezidentas išskyrė didžiausią komandos problemą, kuri turėjo visiems kristi į akis per trejas pirmąsias kontrolines rungtynes.
Arvydas Sabonis
Arvydas Sabonis / Mariaus Vizbaro / 15min nuotr.

„Yra vienas dalykas, ką matome mes visi – tai per didelis klaidų skaičius. Darant tiek klaidų, bus labai sunku, todėl reikia jas mažinti“, – pabrėžė A.Sabonis.

Su Ispanija lietuviai prarado 17, Suomija – 13, o Serbija – 16 kamuolių.

Kol kas Dainiaus Adomaičio auklėtiniai iškovojo vieną pergalę – prieš Suomiją ir patyrė du pralaimėjimus – prieš Ispaniją ir Serbiją.

„Trenerių štabas dirba. Mes sužaidėme tik trejas rungtynes ir tik paskutinėse... nors ir ten buvo žvalgyba, kas pateks į dvyliktuką. Noriu pasakyti, kad apie braižą dar nėra ko kalbėti. Valančiūnas sužaidė dar tik pirmas rungtynes, todėl dar visiems reikia persiorientuoti“, – sakė A.Sabonis.

Ketvirtosios draugiškos rungtynės su Serbija Kaune bus skirtos „Krepšinio namų“ paramai.

Nors bilietų pardavimai nebuvo tokie sėkmingi – bilietų kasose dar tuntai neišparduotų bilietų, todėl LKF paskutinėmis dienomis inicijavo kainų akcijas, iš jų Lietuvos krepšinio federacijai pavyko surinkti 7 tūkst. eurų.

Žiūrovus galėjo atbaidyti kainos – pigiausi bilietai „Žalgirio“ arenos palubėse prasidėjo nuo 30 eurų.

„Visada tikiesi žaisti pilnoje arenoje, bet gal kas nesuprato, gal dar kažkas, kad tokios rungtynės rengiamos pirmą kartą, žaisime su rimtu varžovu. Mes tikrai nesipinigaujame – visos už bilietus gautos lėšos bus skirtos „Krepšinio namams“. Šiandien mes galbūt dar to neįvertiname, bet po 20 metų įvertinsime.

Nežinau, kaip atrodysime prieš serbus (nepilnoje arenoje), bet manau, kad susirinks tie tikriausi sirgaliai, kurie supranta, ką tai reikš po 20 metų“, – samprotavo A.Sabonis.

Penktadienį Belgrade Lietuvos ir Serbijos rungtynės vyko pilnutėlėje 18 tūkst. vietų talpinančioje „Štark“ arenoje. Pigiausi bilietai kainavo nuo kelių eurų, arenoje neliko tuščių vietų.

Iki pirmadienio popietės „Krepšinio namų“ statyboms buvo paaukota 1,2 mln. eurų. „Krepšinio namams“ nustatyta reikiama suma – 3,5 mln. eurų.

„Krepšinio namų“ statinys turėtų iškilti vasario-kovo mėnesį. Tikimasi, kad 2020-ųjų gruodį „Krepšinio namuose“ bus galima švęsti Lietuvos krepšinio apdovanojimus.

„Krepšinio namų“ projektą galite paremti čia.

VIDEO: Rinktinė 2019: Jono Kazlausko viltys, Kauno talentai ir sirgalių baimės

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius