Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 09 29

Robertas Javtokas neįtikėtinu būdu išplėšė pratęsimą, tačiau „Žalgiris“ nusileido „Chimki“

Kauno „Žalgiris“ sužaidė pirmąsias draugiškas rungtynes būdamas visos sudėties. Tuo pačiu tai buvo paskutinis pasirengimo sezonui mačas. Antradienį „Žalgirio“ arenos treniruočių salėje už uždarų durų vykusiame susitikime jėgas išbandė dvi Eurolygos komandos. Po pratęsimo žalgiriečiai nusileido Maskvos srities „Chimki“ komandai 83:86.
Ianas Vougioukas
Ianas Vougioukas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Žalgiris“: R.Javtokas 16 (3 per. kam.), I.Vougioukas 15 (7 atk. kam., 2 blk.), P.Jankūnas 15 (7 atk. kam., 4 rez. perd.), R.Seibutis 13, M.Kalnietis 7 (5 rez. perd., 2 per. kam.), B.Motumas 6, E.Ulanovas 3, O.Hanlanas 2, V.Lipkevičius 2 (2 per. kam.), L.Lekavičius 2, K.Vecvagaras 2, M.Pocius 0, S.Vene 0.

„Khimki“: P.Davisas 18 (11 atk. kam.), A.Švedas 18, T.Rice‘as 18 (8 rez. perd.).

Rungtynes pradėjo toks „Žalgirio“ startinis penketas: Mantas Kalnietis, Renaldas Seibutis, Edgaras Ulanovas, Brockas Motumas, Ianas Vougioukas. „Chimki“ komandai pirmuosius 9 taškus pelnė aukštaūgis Paulas Davisas, bet kitoje aikštės pusėje jam atsaką rado 4 taškus surinkęs I.Vougioukas bei po dviejų asmeninių pražangų graiką pakeitęs Robertas Javtokas. Jis ne tik pelnė taškus, bet ir asistavo E.Ulanovo ir B.Motumo metimams – 11:11.

Netrukus R.Javtokas pataikė abi baudas, įmetė puskablį, tačiau varžovai taškus rinko dar greičiau. Po Pauliaus Jankūno baudų metimų ir Vytenio Lipkevičiaus metimo su pirmojo kėlinio sirena „Žalgiris“ atsilikinėjo 20:26.

Antrasis kėlinys nebuvo toks rezultatyvus. Jo pradžioje R.Javtokas pelnė savo devintąjį tašką, o P.Jankūnas pataikė iš vidutinio nuotolio – 24:28. Po Tyrese‘o Rice‘o ketvirtojo taško iš eilės savo pirmuosius taškus su „Žalgirio“ marškinėliais savo firminiu prasiveržimu rinko R.Seibutis, po M.Kalniečio perdavimo pasižymėjo I.Vougioukas – 28:32. Tada žalgiriečiai net 4 minutes klimpo varžovų gynyboje ir tik pačioje kėlinio pabaigoje M.Kalnietis idealiu perdavimu po krepšiu surado B.Motumą – 30:38.

Po didžiosios pertraukos P.Davisas nerado priešnuodžių I.Vougiouko žaidimui puolime. Žalgirietis pelnė 7 taškus, dar du pridėjo M.Kalnietis ir skirtumas pastebimai sumenko – 39:41. Trečiojo kėlinio viduryje, nepaisant taiklių Luko Lekavičiaus ir R.Javtoko baudų bei Kasparo Vecvagaro metimo minant tritaškio liniją, „Chimki“ vėl kiek atsiplėšė – 45:54.

Užtat kėlinio pabaigoje „Žalgirio“ puolimą labai pagyvino Olivier Hanlanas. Nors pats taškų nepelnė, trijose atakose iš eilės jis sukūrė progas komandos draugams: R.Seibutis įmetė iš vidutinio nuotolio ir trijų taškų zonos, B.Motumas pataikė iš po krepšio – 52:54.

Ketvirtojo kėlinio pradžioje I.Vougioukas dar kartą pasižymėjo po atkovoto kamuolio puolime, P.Jankūnas sumetė baudas, o O.Hanlanas pagaliau persvėrė rezultatą – 58:57. Po M.Pociaus perdavimo laisvas progą išnaudojo P.Jankūnas, bet svečiai atsakė 7 taškais iš eilės – 60:64. M.Kalnietis švelnino skirtumą iki minimumo, tą patį baudų metimais darė R.Seibutis (65:66).

Rusus į priekį truktelėjo akrobatinis Sergėjaus Monios tritaškis su sireną (66:72), tačiau kitos atakos metu iš toli taiklus buvo ir P.Jankūnas – 69:72. Apsigynus, puikiai suveikė „Žalgirio“ derinys, kurio smaigalyje atsidūręs R.Javtokas užbaigė ataką „2+1“ net ir su nesportine pražanga – 72:72. Papildoma žalgiriečių ataka nebuvo sėkminga, bet jie sugebėjo apsiginti nuo dviejų paskutinių svečių atakų, o komandų treneriai nusprendė žaisti ir pratęsimą.

Jo pradžioje žingsneliu priekyje buvo „Žalgiris“, kai keturias baudas sumetė P.Jankūnas bei perimtą kamuolį dviem taškais pavertė M.Kalnietis – 78:74. Rezultatui persverti svečiams užteko dviejų atakų, bet likus žaisti minutę rezultatą lygino R.Javtokas – 80:80.

T.Rice‘as į tai atsakė keturiomis taikliomis baudomis, kitoje aikštės pusėje tritaškį pataikė R.Seibutis, bet Aleksejaus Švedo du baudų metimai laiko paskutinei „Žalgirio“ atakai beveik nepaliko – 83:86.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius