Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2016 06 20

Roberto Javtoko planuose – karjeros rinktinėje pabaiga ir sezonas „Žalgiryje“

36-erių Robertas Javtokas po sezono Kauno „Žalgiryje“ nebuvo tikras dėl savo žaidimo Lietuvos rinktinėje. Tačiau Lietuvos krepšinio federacijos vadovai labai norėjo „centrą“ matyti nacionalinėje komandoje. Kapitonas nenusigręžė – paaukojo dar vieną vasarą rinktinei, kuri gali būti paskutinė jo karjeroje. Robertas yra tikras pavyzdys jaunajai Lietuvos krepšinio kartai – su rinktine leidžia jau keturioliktą vasarą.
Robertas Javtokas
Robertas Javtokas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

R.Javtokas galėjo praleisti antrąsias olimpines žaidynes iš eilės. Žalgirietis praleido antrąją sezono dalį dėl sunkios čiurnos traumos ir grįžo į rikiuotę finalo serijos įkarštyje pusmetį prabuvęs užribyje. Nusiteikti vasarai su rinktine, ko gero, nebuvo nei psichologinių, nei fizinių jėgų.

Tačiau paprašytas R.Javtokas negalėjo pasakyti „ne“. Nacionalinėje komandoje aukštaūgių linija gerokai išretėjusi ir Roberto patirtis, gynyba bei nepakeičiamas vaidmuo rūbinėje buvo reikalingas Jonui Kazlauskui.

Akivaizdu, kad treneris negalėtų sau leisti tiesiog „tampyti“ tokio patyrusio krepšininko po stovyklas ir atkabinti prieš pat olimpines žaidynes.

„Jeigu atvažiavau į rinktinę, kapitono raištis lieka mano“, – šypsojosi Robertas.

Bet kad galėtų būti naudingas ne tik užribyje, tačiau ir aikštėje, R.Javtokas privalo vėl pajusti žaidimo skonį, kurį dar tik ragavo LKL finalo serijoje.

„Nėra taip, kad esu atsistatęs šimtu procentų ir viskas gerai. LKL finale pasibandžiau – žaisti įmanoma. O kad turėtume gerą formą, todėl čia ir susirinko visi daktarai. Man tos 15 dienų bus labai svarbios. Tikiuosi per jas atsistatyti“, – pirmąją Lietuvos rinktinės stovyklos dieną pasakojo R.Javtokas.

Prieš keletą metų R.Javtokas leptelėjo, kad po 2016-ųjų olimpinių žaidynių planuoja baigti karjerą rinktinėje.

Dabar „centras“ šypsosi. „Leptelėjau kažką biški“, – juokėsi R.Javtokas.

Vasaros be rinktinės jau nebeįsivaizduojantis aukštaūgis supranta, kad tai jam bus paskutinė olimpiada. Tiesa, ar šiemet jis atsisveikins su rinktine po Rio, dar neišdrįso kategoriškai pranešti. Bet metai bėga ir toks likimas jau darosi nuspėjamas.

„Savaime aišku, kad jei šiemet važiuosi į olimpines žaidynes, dar vienų nebebus. Natūralu, kad metams bėgant fizinės jėgos bei traumos viską koreguoja ir priverčia susimąstyti apie galą“, – surimtėjo „centras“.

R.Javtokas parako dar turi – žaisti planuoja dar bent metus. Jo planuose – jau šeštasis sezonas Kauno „Žalgiryje“.

Sutartis su LKL čempionais baigėsi po 2015-2016 metų sezono, bet Robertas nesijaudina dėl savo ateities.

„Visai nesijaudinu, klubo neieškau. Manau, kad tai ateis savaime, – šyptelėjo priekinės linijos žaidėjas. – Aš norėčiau ir tikiuosi, kad liksiu „Žalgiryje“. Jei ne, tai ne. Kita vertus, dabar galvoju apie rinktinę“.​

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius