Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2016 06 29 /12:26

Rungtynėms su Naująja Zelandija – netradicinis Lietuvos rinktinės dvyliktukas

Prieš pirmąjį testą – visi laimingi. Nė vienam rinktinės žaidėjui nereikės ne savo noru pasitraukti į užribį rungtynėse su Naująja Zelandija. Lietuvos rinktinė tokia išretėjusi, kad Jonui Kazlauskui neteks sukti galvos dėl komandos sudėties pirmajam kontroliniam išbandymui prieš Rio. Su zelandais žais visi dvylika plušančių rinktinės stovykloje Palangoje.
Lietuvos rinktinė
Treniruotės akimirka / Luko Balandžio / 15min nuotr.
Pasiruošimas Rio | Lietuva – Naujoji Zelandija | 18:30 | Klaipėda

Pirmosiose kontrolinėse rungtynėse Lietuva versis be šešių kandidatų: Jono Valančiūno, Donato Motiejūno, Domanto Sabonio, Jono Mačiulio, Manto Kalniečio ir Pauliaus Jankūno.

Jų dar nėra rinktinės stovykloje.

Kur likusieji?
Žaidėjas Priežastis Kada prisijungs
Jonas Valančiūnas Reabilitacija + NBA taisyklės Liepos 1-ąją
Donatas Motiejūnas Reabilitacija + NBA kontrakto derybos Gali neatvykti į rinktinę, geriausiu atveju prisijungs liepos viduryje
Domantas Sabonis NBA naujokų biržos reikalai Liepos 1-ąją
Jonas Mačiulis Poilsis po Ispanijos čempionato finalo Vėliausiai liepos 6-ąją
Mantas Kalnietis Poilsis po Italijos čempionato finalo Dalyvaus rytinėje treniruotėje ketvirtadienį
Paulius Jankūnas Poilsis po sezono Dalyvaus rytinėje treniruotėje ketvirtadienį

Išretėjusios gretos paliko labai ryškią spragą po krepšiu. Dvikovoje su Naująja Zelandija Jonas Kazlauskas neturės tikro sunkiojo krašto puolėjo.

Į šią poziciją bus pastumti Mindaugas Kuzminskas ir Edgaras Ulanovas.

„Galbūt jam bus kažkiek neįprasta, bet reikia išsisukti“, – sakė J.Kazlauskas.

E.Ulanovui, kaip ir dar trims debiutantams – įžaidėjams Mindaugui Girdžiūnui bei Vaidui Kariniauskui ir puolėjui Mariui Grigoniui, tai bus pirmosios rungtynės Lietuvos vyrų rinktinėje.

„Pasiruošimą vertinu pakankamai gerai. Ypač patobulėjo naujokai. Tik gaila, kad trūksta labai daug žaidėjų. Planavome, kad bus truputį kitaip, bet žaidėjai vėluoja dėl suprantamų aplinkybių ir ne dėl savo kaltės“, – sakė J.Kazlauskas.

Lietuva Naująją Zelandiją pasitinka tokia sudėtimi:

Įžaidėjai: Mindaugas Girdžiūnas, Vaidas Kariniauskas, Adas Juškevičius
Atakuojantys gynėjai: Renaldas Seibutis, Artūras Milaknis, Rokas Giedraitis
Lengvieji krašto puolėjai: Deividas Gailius, Marius Grigonis
Sunkieji krašto puolėjai: Mindaugas Kuzminskas, Edgaras Ulanovas
Vidurio puolėjai: Antanas Kavaliauskas, Robertas Javtokas

„Varžovai pakankamai gerai pasiruošę, nes jų laukia Rio atranka, o mes tik pradedame draugiškų rungtynių ciklą. Daug dėmesio skiriame individualiam darbui. Norime pasižiūrėti, kas yra kas. Viskas paaiškės per rungtynes. Problemų dėl motyvacijos neturime – visi nori į rinktinę. Bet jau šiandien akcentavau, kaip jie susitvarkys su pirmuoju jauduliu. Juk atsakomybė visai kitokia, nei jie įpratę klubuose. Jiems reikės ne vienerių rungtynių.

Be to, kad visi nesusirinkome, yra dar viena blogybė – labai anksti išvažiuosime iš Lietuvos. Esu mėgėjas viską pasiruošti namie, o vėliau šlifuoti. Bet dėl visų aplinkybių turėsime įdėti daug darbo, kai prasidės turnyrai“, – po rytinės treniruotės rungtynių su Naująja Zelandija kalbėjo J.Kazlauskas.

Lietuviai paskutiniąsias šeštąsias draugiškas rungtynes sužais liepos 18-ąją Kaune su Ispanija. Iškart po šio mačo mūsiškiai išvyksta į Ispaniją, Argentiną ir Braziliją, kur sužais penkis susitikimus.

– Ar šešių žaidėjų trūkumas labai komplikuoja pasiruošimą?

– Be abejo, komplikuoja. Pavyzdžiui, Ulanovą, kuris yra perimetro žaidėjas, turėsime stumti į ketvirtąją poziciją, kur jis nedaug žaidęs. Ir mes neįpratę. Tas pats su Kuzminsku. PO krepšiu mums trūksta ir ūgio, ir jėgos. Bet galbūt tai geras šansas pasirodyti naujiems žaidėjams, kas yra kas. Tik gaila, kad tai pačios pirmosios rungtynės. Galbūt jiems dar reikėtų daugiau laiko įsibėgėti.

– Zelandų pasiruošimas jau finišuoja, kai rinktinė žais pirmąsias rungtynes. Nekelia nerimo, kokį vaizdą išvysite aikštėje?

– Aišku, galbūt yra, bet viską spręsite, kaip pasirodysime Rio, o ne draugiškose rungtynėse. Aišku, norisi laimėti, bet daug svarbiau, kaip atrodysime tenais.

– Ar traumos nekamuoja komandos?

– Išskyrus tai, kad Gailius žais su sulaužyta nosimi, viskas gerai. Javtokas ir „Žalgiryje“ žaidė su kojos skausmais. Situacija žymiai pegerėjusi, bet dar ne šimtaprocentinė.

TAIP PAT SKAITYKITE: Grėsmingoji haka įspūdingesnė už pirmąjį Lietuvos rinktinės varžovą

Netrukus papildysime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius