Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2022 05 15

„Rytą“ nukalęs Antanas Sireika: „Dar ne pabaiga“

Pirmą kartą per dešimtmetį į Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) pusfinalį patekę „Šiauliai-7bet“ pademonstravo, kad nėra linkę jame tik sudalyvauti. Įspūdingo spurto pirmoje rungtynių pusėje pakylėti Saulės miesto žaidėjai antrose pusfinalio rungtynėse 84:72 parbloškė Vilniaus „Rytą“ ir išlygino serijos iki trijų pergalių rezultatą 1-1. Bet „Šiaulių“ strategas Antanas Sireika nežada sustoti po vienos pergalės.
Antanas Sireika ir Donatas Sabeckis
Antanas Sireika ir Donatas Sabeckis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Jau šešioliktą kartą klubo istorijoje LKL pusfinalyje žaidžiantys šiauliečiai iki šiol nė karto nėra laimėję pusfinalio serijos.

Negana to, iki šio vakaro rungtynių „Šiauliai“ pusfinaliuose buvo laimėję tik sykį, o pralaimėję net 31 kartą.

Bet istoriniai skaičiai A.Sireikos vyrams buvo nė motais.

Dar po praėjusių rungtynių, kurias Vilniuje „Šiauliai“ pralaimėjo 75:97, žadėjęs, kad Šiauliuose išvysime kitokią jo komandą, A.Sireika pažadą ištesėjo ir pradėjo spaudos konferenciją nuo priminimo apie tai.

„Noriu pradėti komentarą nuo praeitų rungtynių komentaro. Sakiau, kad „Rytas“ sužaidė labai gerai, ne veltui užėmė pirmą vietą, – priminė A.Sireika. – Buvo tokie klausimai gerbiamo kolegos Čeponio, kad tiek tritaškių pataikė, bet aš paaiškinau, kad pusę tų tritaškių praleidome greitame puolime, kai nesugrįžtame, kažkas veržiasi ir meta į krepšį.

Komandiškai neblogai gynėmės ir pirmose rungtynėse, tik turėjome problemų greitose atakose. Tokią ir norėjome padaryti išvadą, kad geriau tegul būna prasiveržimai. Aš daviau žodį sakydamas, kad neįmes jie tiek tritaškių. Jie įmetė 11, o Vilniuje buvo 16, tai tiek ir pritrūko, 15 taškų.

Darom išvadas, džiaugiuosi, kad vyrai supranta, jog prie bet kokios gynybos ar puolimo yra sunkus juodas darbas. Vyrai ir nukrito dėl kamuolio, ir daug geriau pasistumdė, ir kovojo, tai duoda dvasią, ypač žmonėms. Kaip sakiau, mums nereikia raudonų konfeti, mes darysime geltoną jūrą.

Džiaugiuosi, kad buvo tiek žmonių, bet dar ne pabaiga, galime ir daugiau surinkti. Smagu, kad mūsų darbas džiugina tiek žmonių.“

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Antanas Sireika
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Antanas Sireika

„Šiauliai“ kontroliavo rungtynes didžiąją jų dalį, tačiau vos neprisižaidė pabaigoje, kai „Rytas“ po spurto 21:4 buvo priartėjęs iki 2 taškų (72:74).

„Nesutrikome. Pirmavome apie 20 taškų, eina ketvirtas kėlinys, nori nenori jėgos apleidžia ir psichologiškai atrodo, kad gal nereiks tiek bėgti, nereiks tiek daryti, – ketvirtą kėlinį ir užstrigimą jo metu prisiminė A.Sireika. – Labai greitai baudžiamas esi, nes „Rytas“ gera komanda, ne veltui užėmė pirmą vietą. Reikia kautis visą laiką ir ieškoti jų klaidų, o ne tikėtis, kad jie suklys lygioje vietoje.“

Rungtynių pabaigoje traumą patyrė vienas svarbiausių „Šiaulių“ žaidėjų Paulius Danusevičius, vis dar nežaidė ir Nemanja Bazbradica, bet komandos strategas negalėjo atskleisti, kokia yra jų situacija.

„Aš į tokius klausimus neatsakau, nes nežinau. Susirinksime į treniruotę ir Bezbradica pasakys, ar gali žaisti, ar ne. Paulius irgi taip pat“, – sakė specialistas.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Antanas Sireika ir Issufas Sanonas
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Antanas Sireika ir Issufas Sanonas

2003 m. Europos čempionas išsiskiria begaliniu tikėjimu savo žaidėjais, kurį jis dažnai išspinduliuoja pasisakymais spaudos konferencijose. Kas leidžia A.Sireikai tikėti savo vyrais?

„Leidžia tikėti darbas iki tol. Niekas nepasikeičia per vieną dieną. Aš juos pažįstu, jie mane pažįsta. Bandome ieškoti kur yra varžovo silpnesnės vietos, ką jiems galime padaryti, tuo ir naudojamės. Aš tikiu savo vyrais, aš mačiau, kad labai blogai sužaidėme. Pusantro kėlinio normaliai, tai toks ir rezultatas buvo. Tokios klaidos, leidome pasiimti kamuolius puolime, tai čia kitokio rezultato ir negalėjo būti, o dar ir nepataikė mūsų žmonės. Aš sakiau, kad bus kitaip. Aš matau, kaip jie žaidė visą sezoną ir jie gali pataikyti“, – kalbėjo treneris.

Trečiosios serijos rungtynės trečiadienį vyks Vilniuje. Kokių dar rezervų yra pasilikusi „Šiaulių“ komanda?

„Turime 12 rezervų. Visi gali sužaisti. Aš nekalbu iš lubų, treneris turi tikėti savo žaidėjais ir visą laiką taip sakau. Aš taip turiu kalbėti, aš tikiu vyrais ir mes taip turime daryti. Mes neiname lygiųjų siekti ar pralaimėti mažu skirtumu – mes stengiamės, kad serija keistųsi. Elmore'as praėjusiose rungtynėse sužaidė nekaip, dabar leidžiu į starto penketą, ir sužaidė visai neblogai. Sabeckis irgi, dabar pajutau, kas yra dešinioji ranka, po rungtynių net apsikabinome“, – pasakojo A.Sireika.

Rungtynes Šiaulių arenoje stebėjo net 4152 žiūrovai – tai ligšiolinis šių LKL atkrintamųjų rekordas.

Įdomu tai, kad šiauliečiai pagal arenos lankomumą pirmavo ir ketvirtfinalio etape, kai serijoje 3-1 nugalėjo Jonavos „CBet“.

„Tai šeštas žaidėjas. Įsivaizduoju, kad kiekvienam žaidėjui dar po 10 procentų jėgos išspaudžia, tikrai taip yra. Čia yra sportas, jis skirtas žmonėms“, – apie sirgalių teigiamą naudą sakė A.Sireika.

Savo ruožtu pirmąsyk nuo 2018-ųjų LKL pusfinalio rungtynes pralaimėjusio „Ryto“ strategas Giedrius Žibėnas pagrindinėmis pralaimėjimo priežastimis išskyrė klaidas ir greitą „Šiaulių“ puolimą.

„Nebuvome stiprūs su kamuoliu. Labai daug praradome kamuolių, labai daug davėme „Šiauliams“ bėgti, – aiškino G.Žibėnas. – Norėjome perspėti, kad jie norės namuose bėgti, jie turi tam žaidėjų, tai yra puolimo komanda. Žinome, kad jie gali daug įmesti, o šiandien tą ir padarė.

O mes turime žaisti visas 40 minučių, jeigu mes galvojame apie aukštesnius tikslus. Šiandien pradėjome gerai ir antroje pusėje turėjome kažkokią atkarpą, bet arba mes žaidžiame 40 minučių, arba ne. Atkarpų čia neužteks.“

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Giedrius Žibėnas
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Giedrius Žibėnas

Jo komanda pirmajame kėlinyje turėjo 11 taškų pranašumą, bet tada pralaimėjo atkarpą 7:38 ir atsiliko net 20 taškų. Kas tada atsitiko?

„Šiandien mes kaip komanda nebuvome tokie, kokie buvome pirmose rungtynėse ir buvome nubausti. Pelnyta „Šiaulių“ pergalė, pagarba jiems, o dabar važiuojame į Vilnių“, – neišsiplėtė strategas.

Ar gali pozityvu tapti tai, kad „Rytas“ atkūrė intrigą ketvirtajame kėlinyje, nors galiausiai ir pralaimėjo?

„Mažas pozityvas. Čia atkrintamosios, ne reguliarusis sezonas. Norisi 40 minučių gero kontakto, kas buvo pirmose rungtynėse. Turime pasidaryti geras išvadas“, – sakė G.Žibėnas.

„Mūsų negali apstumdyti. Nemanau, kad „Šiauliai“ yra fiziškesnė komanda. Tą turime nusinešti į kitas rungtynes, nes mus tiesiog apstumdė. Mus kažkur paspaudžia, tai turime žaisti vienas prieš vieną, o to nebuvo. Šiandien geresni vienas prieš vieną žaidėjai buvo pas „Šiaulius“, turime iš to mokytis“, – pridūrė treneris.

VIDEO: Antano Sireikos ir Giedriaus Žibėno komentarai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius