-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2019 07 09

„Ryto“ jaunimą treniruos G.Vileita

Vilniaus „Perlo“ komandos vairą perima Gintautas Vileita, kuriam „Ryto“ dukterinėje ekipoje talkins dabartinis trenerio asistentas Edvinas Justa bei prie trenerių štabo prisijungiantis Saulius Kuzminskas. Komandos fizinio pasirengimo treneriu dirbs Tadas Jackūnas.
„Ryto“ jaunieji krepšininkai
„Ryto“ jaunieji krepšininkai / Klubo nuotr.

„Visų pirma noriu padėkoti Arvydui Gronskiui ir fizinio pasirengimo treneriui Dariui Aučynai už nuveiktus darbus. Linkiu jiems kuo didžiausios sėkmės kitose karjeros stotelėse. O naujajam „Perlo“ trenerių štabui belieka palinkėti kuo daugiau kantrybės bei užsispyrimo dirbant su perspektyviausiais jaunais krepšininkais. Ir, žinoma, parengti kuo daugiau žaidėjų pagrindinei „Ryto“ komandai“, – sako Rolandas Jarutis, „Ryto“ direktorius.

Anot jo, vienas iš šio tarpsezonio klubo prioritetų – suformuoti aiškią Vilniaus „Ryto“ krepšinio piramidę, kuri gabiausiems jauniems Vilniaus krepšininkams palengvintų kelią į stipriausią miesto krepšinio klubą.

„Esu tikras, kad žiūrovus į tribūnas gali grąžinti du dalykai: pergalės ir pajėgūs vietos žaidėjai. Todėl šiuo metu su Vilniaus miesto savivaldybe svarstome įvairias galimybes į vieną sistemą sujungti „Ryto“, „Perlo“, „Ryto U18“ komandas ir dvi didžiausias miesto krepšinio mokyklas – Sostinės krepšinio mokyklą ir Vilniaus krepšinio mokyklą. Tokia integracija ilgainiui leistų mums sukurti komandą, kurios branduolį sudarytų visas piramidės pakopas perėję geriausi Vilniaus krepšininkai. Žinoma, į savo jaunimo piramidę mes kviesime ir perspektyviausius kitų miestų ir net kitų šalių krepšininkus, tačiau prioritetą teiksime Vilniui“, – teigia R. Jarutis.

Tai, kad krepšininkų ugdymo piramidės sukūrimas duotų impulsą sostinės krepšiniui neabejoja ir Vilniaus miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Adomas Bužinskas. „Norime sukurti sistemą, kuri pirmus krepšinio žingsnius darželiuose ar pradinėse mokyklų klasėse žengusiems vaikams galiausiai leistų atsidurti „Ryte“ – pajėgiausioje Vilniaus krepšinio komandoje. Šiuo metu su „Rytu“ ieškome efektyviausių tokios piramidės sukūrimo sprendimų“.

kk "Lietkabelis"/Gintautas Vileita
kk "Lietkabelis"/Gintautas Vileita

Kalbėdamas apie „Perlui“ kitame sezone keliamus tikslus, R. Jarutis išskiria du svarbiausius aspektus. „Pirma, komandoje turi būti ruošiami žaidėjai „Ryto“ komandai. Tai ilgalaikis tikslas. Aišku, mes nepamiršime ir komandos pasirodymo Nacionalinėje krepšinio lygoje (NKL). Norime, kad čia „Perlas“ varžytųsi dėl patekimo į atkrintamąsias varžybas“.

Kitą sezoną penki geriausi „Ryto“ jaunimo piramidės krepšininkai turės dvigubas Lietuvos krepšinio lygos (LKL) ir NKL licencijas.

Vasarą pokyčiai neaplenkė ir „Ryto U18“ komandos. Ekipos vyriausiojo trenerio kėdė pasiūlyta Gintautui Reginai, o asistento – Mindaugui Noreikai. „Rytas U18“ ateinančiame sezone varžysis Regionų krepšinio lygoje (RKL) arba Sostinės krepšinio lygoje. Šios ekipos pagrindu bus formuojama ir „Ryto“ jaunimo Eurolygos komanda.

44 metų amžiaus G. Vileita per daugiau nei dešimtmetį trukusią krepšininko karjerą yra žaidęs įvairiose Lietuvos krepšinio lygos komandose, taip pat Belgijos ir Olandijos krepšinio čempionatuose. 2012 m. jis jau užėmė Vilniaus „Perlo“ vyriausioje trenerio pareigas. Vilnietis taip pat yra vadovavęs Trakų, Panevėžio „Lietkabelio“, Šilutės ir Molėtų „Ežerūno“ komandoms.

Loterija „Perlas“ yra ilgametė dukterinės Vilniaus „Ryto“ komandos rėmėja.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius