Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 03 16

„Ryto“ legendos po niukso Čempionų lygoje: nuo apsivalymo iki skaudžios realybės

Vilniaus „Ryto“ sezonas tarptautinėje arenoje išblėso. Giedriaus Žibėno auklėtiniams dar liko vienerios Čempionų lygos rungtynės, tačiau jau dabar aišku, kad sostinės ekipa sulig finaline sirena Sombathėjaus arenoje kitą savaitę liks grumtis tik Lietuvos pirmenybėse. 15min su Vilniaus krepšinio legendomis Ramūnu Šiškausku ir Steponu Babrausku leidosi į „Ryto“ europinio sezono apžvalgą.
Ramūnas Šiškauskas, Giedrius Žibėnas ir Steponas Babrauskas
Ramūnas Šiškauskas, Giedrius Žibėnas ir Steponas Babrauskas / 15min nuotr.

64:83 – tokiu rezultatu vilniečiai antradienio vakarą nusileido Tenerifės „Lenovo“ krepšininkams rungtynėse, kurias laimėti buvo privalu. Net keletą kartų „Avia Solutions Group“ arenos švieslentėje vilniečių aistruoliai matė ir gniuždančią 29 taškų varžovų persvarą.

„Pagal sudėtį galėjo išeiti toliau, bet patys kalti, – konstatavo S.Babrauskas. – Šiais metais „Rytas“ pralaimėjo visas lemiamas rungtynes, pradedant Karaliaus Mindaugo taure, baigiant Čempionų lyga. Reiškia, tokia komanda. Kartais charakterio pritrūksta. Gal ir gerai, kad neišėjo, nes neverti. Jei tu lemiamas rungtynes pralaimi 30 taškų... Kažkas yra negerai. Tiek žaidėjuose, tiek treneriuose, visur. Nesu matęs geros komandos, kuri lemiamą kovą pralaimi 30 taškų. Dar namuose.“

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Steponas Babrauskas
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Steponas Babrauskas

„Visą laiką norėtųsi, kad būtų geriau. Yra, kaip yra, – atsiduso R.Šiškauskas. – Nežinau, kokie buvo tikslai iškelti komandai. Buvo galimybė ir toliau žengti, bet ne viskas pavyko kaip patys norėjo. Tie sezonai dabar ir su pandemijomis, ir traumos užklumpa, yra sunku, bet visiems ta pati situacija.“

Vis dėlto pirmas rimtas slystelėjimas įvyko dar prieš savaitę, kuomet „Rytas“ iššvaistė 18 taškų persvarą Strasbūre. Nors tada galiausiai vilniečiai 73:71 palaužė SIG, bet ir tai buvo skausminga – pirmosios rungtynės prieš šį varžovą namuose buvo pralaimėtos 5 taškais.

G.Žibėnas tada teigė, kad reikia džiaugtis tokia pergale, kokia pasiekta, bet jau dabar aišku, kad tarpusavio persvaros neturėjimas buvo rimtas dūris kovoje dėl vietos ketvirtfinalyje.

„Džiaugtis pergale reikia, bet visi žino, kad kiekvienas taškelis svarbus. Tuo labiau, kad rungtynės buvo tokios, kuriose galima skirtumą palaikyti ir išlaikyti. Treneris gal pasakė, kad reikia džiaugtis, bet mintyse norėjo, kad geriau viskas būtų. Kai eilines sezono rungtynes laimi tašku, tada gerai, pasidžiaugi pergale, ne žaidimu ir viskas gerai. Dabar momentas buvo, kai reikia ne tik pergalės, bet ir stengtis kuo kokybiškiau sužaisti, skirtumą palaikyti“, – 15min sake R.Šiškauskas.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Ramūnas Šiškauskas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Ramūnas Šiškauskas

Dukart Eurolygos čempiono vertinimu, „Rytas“ pasiekė tiek, kiek gali pagal dabartinį komandos lygį.

„Neperšoksi labai virš galimybių. Taip, gali vienose, kitose rungtynėse, bet pagal komandą, žaidimą pastarojo meto, manau, maždaug toje vietoje „Rytas“ ir yra“, – teigė R.Šiškauskas.

Po pralaimėjimo Tenerifės komandai G.Žibėnas užminė mįslę, prabilęs apie komandoje keliamą destrukciją ir reikalingą „apsivalymą“. Nuo ko valysis „Rytas“?

Niekinis yra žaidėjas. 20 taškų. Galim pamiršt ir uždaryt spintelę

„Vienas Buva čia toks atrodo, – svarstė S.Babrauskas. – Nežinau, ką jie darys, keis ar nekeis, ar turėtų kuo pakeisti. Gal ir jis turi kokį geresnį pasiūlymą, bet jo nepaleidžia. Kai viduje nesi, sunku pasakyti. Manau, kad krenta ant Buvos tie pasisakymai. Ir šiaip jis man nepatinka, kaip jis elgiasi.

Niekinis yra žaidėjas. 20 taškų. Galim pamiršt ir uždaryt spintelę. Iš jo naudos be tų 20 taškų nėra. Nei funkcionuoja, nei patenkintas, visada nori su kamuoliu būti. Toks charakteris. Bet čia irgi ne iš gero gyvenimo, visi jį žinojo. Jis nemėgsta ilgiau klubuose užsibūti, kažkokia atsiranda trintis, destrukcija. Gal pakomentuos klubas iš vidaus.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius