-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 12 07

„Ryto“ legionierius įstrigo Ruandoje: pyksta ant FIBA ir šaukiasi pagalbos

Vilniaus „Ryto“ legionierius Maurice'as Ndouras įstrigo Afrikoje. Dėl koronaviruso sugrįžti į Lietuvą vis dar negalintis 28-erių senegalietis piktinasi mįslingais COVID-19 testo rezultatais Ruandoje, negali ištrūkti iš šalies ir šaukiasi pagalbos.
Maurice'as Ndouras
Maurice'as Ndouras / rytasvilnius.lt

„Gerai, FIBA. Kodėl Ruandoje man visi meluoja dėl koronaviruso testo. Dalinuosi užfiksuotu įrašu, kurį jie vėliau ištrynė iš savo puslapio. Jis įrodo, kad gavau neigiamą testo rezultatą, bet kai grįžau į interneto puslapį 7 val. 30 min., jo rezultatai dingo. Čia kažkas ne taip“, – rašė M.Ndouras.

Prieš porą savaičių 28 metų aukštaūgis išvyko į Ruandą atstovauti Senegalo rinktinei Afrikos čempionato atrankoje. Prieš pat FIBA lango startą, 206 cm ūgio krepšininkui lapkričio 26-ąją buvo diagnozuotas koronavirusas.

Nespėjęs sužaisti nė vienerių rungtynių savo šalies rinktinėje, senegalietis turėjo izoliuotis Ruandoje ir negalėjo laiku grįžti į Vilnių sekmadienio LKL čempionato mačui su Kauno „Žalgiriu“.

Pagal Ruandos taisykles, 10 dienų išbuvęs saviizoliacijoje, M.Ndouras turėjo gauti du iš eilės neigiamus koronaviruso testo atsakymus, pirmadienį sėsti į lėktuvą Ruanda–Vilnius ir prisistatyti į „Ryto“ stovyklą.

Tačiau skrydžio rytą M.Ndouras tviteryje dalijosi vaizdais iš Ruandos viešbučio, kuriame 7 val. jis sukėlė ant kojų vietos policiją.

„Po 14 dienų izoliacijos, mes per 24 valandas negalime sulaukti savo testų rezultatų. FIBA, jūs turėtumėte tvarkytis su šia situacija, nes atvykome čia dėl FIBA lango ir per tą laiką su manimi iš FIBA dar niekas nesusisiekė. Ar jūs bent įsivaizduojate, kokiomis sąlygomis mes čia turime būti? Nusivylęs!“ – piktinosi M.Ndouras.

M.Ndouras tviteryje savo sekėjų prašė dalintis jo situacija ir prie savo įrašų prisegė Afrikos čempionato ir FIBA anketas, siekdamas sulaukti reakcijos į jo problemą.

15min susisiekė su M.Ndouru, kuris patikino, kad dėl policijos nepateko į bėdą, bet trūks plyš bando sugrįžti į Vilnių.

Jis pridūrė, kad testavosi šeštadienį, o prieš pradingusį neigiamą pirmojo testo rezultatą, sekmadienio vakarą vietos institucijos jam iš pradžių nustatė numanomai teigiamą rezultatą. Toks testas dar turi sulaukti ligų kontrolės centro patvirtinimo. Tačiau iš pastarojo M.Ndouras po vidurnakčio sulaukė informacijos SMS žinute, kad jo testas iš tiesų buvo neigiamas. Vis dėlto neigiamo testo rezultatas pirmadienio rytą jau buvo dingęs iš vietos institucijų duomenų bazės.

M.Ndouras sukėlė ant kojų Senegalo ambasadą Ruandoje ir vietos COVID-19 laboratoriją.

„Dabar jie vėl tikrina laboratorijos duomenis, kad pasitikrintų, ar mano testas buvo teigiamas, ar neigiamas, – 15min teigė M.Ndouras. – Jie turėjo nuo manęs pavargti, bet aš tikiuosi, kad šį vakarą galėsiu patekti į lėktuvą.“

Pagal skrydžių informaciją, M.Ndouras Lietuvoje nutūptų antradienio vakarą. Kaip tik antradienio vakarą „Rytas“ žaidžia svarbias FIBA Čempionų lygos namų rungtynes su Rygos VEF.

„Ryto“ direktorius Justas Jankauskas 15min patvirtino, kad dėl M.Ndouro situacijos anksčiau kreipėsi į Senegalo krepšinio federaciją, tačiau ši nukreipė vilniečius laukti žinių iš FIBA. Tačiau FIBA atstovai su Vilniaus komanda taip ir nekomunikavo.

Pats „Rytas“ su M.Ndouru bendrauja tiesiogiai – senegalietis dalijasi su vadovais gautais koronaviruso testo rezultatais, dokumentais ir visa esama situacija. Dėl Ruandoje įstrigusio legionieriaus, „Rytas“ pirmadienį skubiai kreipėsi pagalbos į FIBA atstovus.

Tikimasi, kad pirmadienio vakarą M.Ndouras jau galės išskristi iš Afrikos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius