-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 06 07

„Ryto“ sirgaliai užpulti ir sumušti po rungtynių Kaune: „Noriu perspėti kitus“

Vilniaus „Ryto“ aistruolis papasakojo apie užpuolimą, kai po LKL finalo trečiųjų rungtynių Kaune nukentėjo nuo agresyvių varžovų komandos sirgalių kumščių. „Tie, kas buvote Kaune ir nusivylę iškart išvykote namo, žinokite, kad priėmėte gerą sprendimą, nes vakaras galėjo baigtis liūdniau, kaip nutiko man ir mano draugams“, – teigė vienas „Ryto“ komandos aistruolių.
Vilniaus „Ryto“ sirgaliai patyrė žaizdų po atakos Kaune.
Vilniaus „Ryto“ sirgaliai patyrė žaizdų po atakos Kaune. / Asmeninės nuotraukos

LKL finalo serijoje verda įdomi kova ir garbinga tarp Kauno „Žalgirio“ ir Vilniaus „Ryto“.

„Žalgirio“ krepšininkai vėl išsiveržė serijoje iki trijų pergalių 2:1, kai laimėjo trečiąjį finalo mūšį antradienį Kaune.

Tačiau, panašu, kad ir laimėtos rungtynės galėjo sukelti agresijos priepuolį agresyvių vietos krepšinio sirgalių grupei, po rungtynių užpuolusiai „Ryto“ sirgalių trijulę.

Apie tai 15min pasakojo vienas iš trijų nukentėjusių Vilniaus klubo aistruolių.

Jis teigė, jog incidentą užfiksavo Kauno policija, kuri jau pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl sukeltų muštynių.

„Mano draugui teko apsilankyti ligoninėje, – pasakojo sirgalius, paprašęs neviešinti jo tapatybės, nors vardas ir pavardė redakcijai yra žinomi. – Kažkiek dantų sutrupinti, vienas nuskilęs, o nosis, regis, lūžusi.“

Incidento esmę jis perteikė ir uždaros „Ryto“ sirgalių bendruomenės grupėje feisbuke, kur pasakojo įvykių seką Kaune po trečiojo serijos mačo.

„Po rungtynių išalkę nusprendėme kur nors nueiti pavalgyti ir pasirinkome maršrutą per Nemuno pėsčiųjų tiltą. Ramiu veidu, nieko neprovokuodami, ėjome link Laisvės alėjos (kaip ir pridera „Ryto“ sirgaliams buvome su komandos šalikais), – įraše feisbuke pasakojo aistruolis. – Staiga, iš niekur nieko, apie 8–9 pasiutusių žalių baltų pribėgo mums iš nugaros ir atėmė šalikus sakydami: „Ne jums čia vaikščioti.“

Mes, aišku, nenorėjome taip paprastai jų atiduoti, tai bandėme duoti atsaką ir atsiimti šalikus, nors jų buvo gerokai daugiau (mūsų buvo 3). Deja, prieš ženkliai didesnę grupę stipriai nepasipriešinsi. Po maždaug dviejų minučių „masofkės“ ereliai galutinai išplėšė šalikus ir pasišalino.

Rezultatas: aš ir vienas draugas išvengėme rimtesnių sužalojimų (likome su pora mėlynių ir guzu ant galvos), bet vienam draugui pasisekė kur kas mažiau – sulaužyta nosis, stipriai sužaloti dantys.

Asmeninė nuotr./„Ryto“ sirgaliai nukentėjo po LKL finalo serijos rungtynių Kaune.
Asmeninė nuotr./„Ryto“ sirgaliai nukentėjo po LKL finalo serijos rungtynių Kaune.

Kas šlykščiausia, kad aplinkiniai, matydami, kad mes likome be priežasties užpulti ir sumušti, tiesiog juokėsi ir siūlė „grįžti į Lenkiją, nes tuoj dar labiau prasileisime“. Vis dėlto, pabrėšiu, kad buvo ir keli adekvatūs praeiviai, kurie pasiūlė pagalbą ir atsiprašė už tokį kitų sirgalių elgesį.“

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka

Jis teigė, kad labiau nei pats užpuolimas nustebino tai, jog ataka įvyko šviesioje vietoje, kur vaikšto daug žmonių ir yra vaizdo kamerų.

„Ką aš noriu šiuo tekstu pasakyti? – toliau tęsė „Ryto“ aistruolis. – Visi žinome, kad „B Tribūna“ be konkurencijos yra geriausia palaikymo grupuotė Lietuvoje, bet ta necenzūrinė skanduotė niekaip garbės neprideda. Mes, kaip sostinė, turime būti protingesni už tuos žalius zombius ir palaikyti komandą neįžeisdami kitų, nes to pasekoje buduliai visiškai praranda savitvardą ir puola „Ryto“ fanus iš pasalų. Gerai, kad tai įvyko vietoje, kur buvo daug žmonių. O kas būtų, jei tokie parazitai užpultų „Ryto“ faną kokioje aklavietėje? Baisu net pagalvoti. Tikiuosi, daugiau incidentų neįvyko. Saugokite save.“

Asmeninė nuotr./„Ryto“ sirgaliai nukentėjo po LKL finalo serijos rungtynių Kaune.
Asmeninė nuotr./„Ryto“ sirgaliai nukentėjo po LKL finalo serijos rungtynių Kaune.

Pokalbyje su 15min Vilniaus ekipos aistruolis teigė, jog pats su draugais nepriklauso organizuotai „Ryto“ sirgalių grupei „B tribūna“ ir per rungtynes sėdėjo kitoje „Žalgirio“ arenos tribūnų vietoje.

Jis teigė, kad labiausiai nukentėjęs bičiulis trečiadienį jaučiasi geriau, o policija žadėjo susisiekti su vilniečiais, kai tik susiras vaizdo kamerų šeimininkus ir išsiaiškins įvykio aplinkybes.

„Ryto“ sirgalius nepažįsta užpuolikų, bet įsitikinęs, jog tikriausiai juos nesunkiai atpažintų, jei gautų įtariamų Kauno sirgalių nuotraukas.

Po kelionės iš Kauno liko žaizdos ir nuotrauka, kurioje užfiksuotos ant grindinio likusios kraujo dėmės.

Asmeninė nuotr./„Ryto“ sirgaliai nukentėjo po LKL finalo serijos rungtynių Kaune.
Asmeninė nuotr./„Ryto“ sirgaliai nukentėjo po LKL finalo serijos rungtynių Kaune.

„Norėjau perspėti „Ryto“ sirgalius, kad būtų Kaune atsargesni su komandos atributika, nes žmonės neprognozuojami“, – pabrėžė vilnietis.

Suprasti akimirksniu

  • Ketvirtosios finalo rungtynės vyks ketvirtadienį Vilniuje.
  • Jei prireiks penktojo lemiamo mačo, jis vyktų Kaune šeštadienį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius