-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 11 30

„Ryto“ stovykloje – aukštaūgio paieškos ir nebaigtos derybos su D.Jacksonu

Šiuo metu „Jeep“ arenoje sportuoja vos trys Vilniaus „Ryto“ žaidėjai – Dovis Bičkauskis, Gytis Radzevičius ir Andrew Goudelockas. Likę krepšininkai arba ruošiasi grįžimui po trumpos viešnagės rinktinėse, arba žaisti negali dėl traumų bei teigiamų COVID-19 atsakymų. Sekmadienį Donaldo Kairio auklėtiniai antrą kartą šį sezoną susikibs su Kauno „Žalgiriu“, o iki tol, 15min žiniomis, sostinės klubo gretas gali papildyti ir naujokas.

Donaldas Kairys siekia užkamšyti priekinėje linijoje atsivėrusias spragas, kai komandą paliko Chrisas McCullough, kuris dabar laiką leidžia Pietų Korėjoje, pusmetį žaisti dėl peties traumos negalės Rokas Gustys, o COVID-19 pasigavusio Maurice'o Ndouro sugrįžimą į komandą dar gaubia nežinomybė.

15min žiniomis, „Rytas“ norėjo įsigyti fantastiškai sezoną pradėjusį Prienų „CBet“ lyderį Regimantą Miniotą, tačiau konkurencinėje kovoje nesugebėjo pranokti ACB klubo Bilbao „RETAbet“ pasiūlymo.

Šis 24-erių lietuvis atitinka žaidėjo profilį, kokio trokšta Vilniaus komandos vairininkas D.Kairys – sunkiojo krašto puolėjo ir vidurio puolėjo pozicijose galinčio rungtyniauti mobilaus aukštaūgio, kuris savo puolimo arsenale turi ir metimą iš toli.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Rokas Gustys
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Rokas Gustys

Tokiomis savybėmis pasižymėti negalėjo 26-erių 206 cm ūgio centras Rokas Gustys, kuris dėl peties operacijos žaisti negalės iki pusmečio, tad jam sezonas jau beveik yra baigtas.

15min žiniomis, net ir būdamas sveikas, jis sunkiai įsipaišė į trenerio D.Kairio schemas. Be to, buvo siūlomas nuomai į „Šiaulius“, kuriuose rungtyniavo pernai. Vis dėlto abiems pusėms susitarimo pasiekti nepavyko.

Antano Sireikos globoje šis aukštaūgis demonstravo galingą žaidimą – LKL pirmenybėse rinko po 11,3 taško, 6,5 atkovoto kamuolio bei 13,4 naudingumo balo. Ši statistika kone dvigubai krito Vilniuje – 6,6 taško, 3,6 atkovoto kamuolio bei 7,3 naudingumo balo.

Prie treniruočių prisijungs dublerių komandos centras Martynas Pacevičius, tačiau 23-ejų metų aukštaūgis dėl amžiaus negali turėti dvigubos licencijos žaisti ir NKL, ir LKL pirmenybėse, tad jis veikiausiai pirmosios komandos marškinėlių oficialiose rungtynėse neužsivilks.

Kol naujoko nėra, vilniečiai ketvirtoje pozicijoje bandys naudoti kažką iš Arno Butkevičiaus, Gyčio Radzevičiaus bei Luko Ulecko trejeto. Nors įprastai jie žaidžia lengvojo krašto puolėjo pozicijoje. Reikia pažymėti, kad A.Butkevičius į rikiuotę po traumos sugrįš po trijų savaičių.

15min šaltinių teigimu, „Ryto“ piniginės storis būsimam naujokui yra labai ribotas – mėnesinis atlygis turėtų siekti apie 5–6 tūkst. eurų.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Maurice Ndour
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Maurice Ndour

„Rytas“ laukia parvykstančio Maurice'o Ndouro, tačiau sugrįžimo data nėra aiški.

Krepšininkas turėjo atstovauti Senegalo rinktinei Ruandoje vykusioje atrankoje dėl kelialapio į 2022-ųjų Afrikos taurę. Atvykęs į šį „burbulą“, sužinojo, kad serga koronavirusu.

Vilniaus klubo vadovas Justas Jankauskas 15min teigė, kad krepšininkas jaučiasi gana gerai, o trečiadienį aukštaūgio laukia COVID-19 testas. Jei atsakymas bus neigiamas, jam atsivers vartai į Lietuvą.

Šio žaidėjo ateitis „Ryto“ ekipoje yra labai trapi. 15min žiniomis, M.Ndouro kontraktas yra super lankstus. Jis bet kada galėtų nutraukti sutartį, jei sulauks pasiūlymų iš NBA, Eurolygos arba Kinijos klubų.

Skambusis „Ryto“ naujokas ekipoje debiutavo solidžiai – LKL čempionate per dvejas rungtynes fiksavo po 14,5 taško, 5,5 atkovoto kamuolio bei 17,5 naudingumo balo.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Demetrius Jacksonas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Demetrius Jacksonas

Situacija dar nėra išspręsta su Demetriusu Jacksonu, kuris Vilnių paliko dar prieš mėnesį.

Lyderiu buvęs amerikietis dėl šeiminių priežasčių išvyko į JAV. Po trijų savaičių į Lietuvos sostinę atvyko jo įpėdinis Ryanas Boatrightas, tačiau sutartis su D.Jacksonu oficialiai dar nėra nutraukta.

26-erių įžaidėjas pats padengti apie 50 tūkst. eurų siekiančios kompensacijos negali, o naujo klubo, kuris norėtų D.Jacksono, dar nėra.

Tinklus ant amerikiečio buvo užmetusi Stambulo „Bahcesehir“, bet abiem pusėms nepavyko susitarti dėl tam tikrų punktų sutartyje. Prieš kelias dienas Turkijos klubas pranešė apie sutartį su Shannonu Evansu, kuris siautėjo Prancūzijos lygoje.

Sekmadienį „Ryto“ laukia sunki užduotis – „Žalgirio“ krepšininkų testas Kaune.

VIDEO: „urBONUSas": pokyčių metas „Žalgiryje“, Kurčio kėdės karštis ir krepšinio Maradona

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius