Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 06 03

Š.Jasikevičiaus netekęs „Žalgiris“ be gailesčio sudorojo „Lietkabelį“

Panevėžio „Lietkabelis“ jau pirmosiomis minutėmis pateko į aklinus Kauno „Žalgirio“ gynybos gniaužtus ir nebeturėjo apčiuopiamų šansų išsigelbėti Nemuno saloje.
„Žalgiris“ – „Lietkabelis“
„Žalgiris“ – „Lietkabelis“ / Aliaus Koroliovo/15min nuotr.

Trečiajame Lietuvos krepšinio lygos (LKL) finalo serijos mače „Žalgiris“ sutriuškino „Lietkabelį“ 97:58 (20:11, 22:13, 28:11, 24:23), nepaisant to, kad jau antrajame kėlinyje iš rungtynių buvo išprašytas emocijų nevaldęs Šarūnas Jasikevičius.

Šį mūšį „Žalgirio“ arenoje, vilkėdamas „Žalgirio“ marškinėlius, stebėjo ir „Toronto Raptors“ vidurio puolėjas Jonas Valančiūnas.

Jis kraipė galvą, kai antrajame kėlinyje Š.Jasikevičius užsidirbo antrą techninę pražangą. Tačiau be pagrindinio vairininko likusių žalgiriečių volas neužstrigo – dar iki pertraukos „Žalgirio“ persvara pasiekė 35 taškų ribą (70:35).

VIDEO: Rungtynių momemtas: Š. Jasikevičius gauna antrąją techninę pražangą

„Žalgiris“ visiškai neutralizavo „Lietkabelio“ lyderius – Benas Madgenas ir Lorenzo Williamsas pelnė po 4 taškus, o Kšyštofas Lavrninovičius 15 minučių pasirodymą baigė surinkęs 5 asmenines pražangas ir neatlikęs nė vieno metimo iš žaidimo (2 taškai).

„Žalgiris“ per pirmuosius du finalo serijos mačus pataikė tik 12 tolimų metimų iš 38 (31,6 proc.), kai reguliariajame sezone į „Lietkabelio“ krepšį tritaškius svaidė 41,4 proc. taiklumu (29 iš 70).

Šįkart kauniečiai pataikė 12 tritaškių iš 27 (44,4 proc.). Po tris sėkmingus tolimus šūvius atliko Renaldas Seibutis ir Lukas Lekavičius. Tiesa, jiems rankos atsirišo, kai rungtynių baigtis jau buvo aiški.

„Žalgirio“ dominavimo priežastimi tapo sėkmingas aukštaūgių žaidimas. P.Jankūnas, Brockas Motumas ir Antanas Kavaliauskas pataikė 68 proc. metimų ir kartu surinko 46 taškus.

„Lietkabelį“ skandino ankstyvos aukštaūgių pražangos ir klaidos, kurių panevėžiečiai padarė net 22. Vien per pirmąjį kėlinį „Lietkabelis“ suklydo 8 kartus, leisdamas „Žalgiriui“ atitrūkti.

Įdomu tai, kad antrose rungtynėse Panevėžyje „Lietkabelis“ buvo suklydęs vos 9 kartus, ir tai buvo išskirtinis rodiklis. Paskutinį kartą vienženklį klaidų skaičių, žaisdamas su „Žalgiriu“, Panevėžio klubas buvo užfiksavęs prieš 17 metų – 2000-ųjų kovą (net 37 rungtynių serija).

Primename, jog „Žalgiris“ pergale 73:67 pradėjo seriją, tačiau Panevėžyje „Lietkabelis“ triumfavo 86:83.

„Lietkabelis“ per klubo istoriją tik kartą laimėjo Kaune prieš „Žalgirį“. Tai įvyko net prieš 17 metų, kuomet Mindaugo Lukauskio vedami panevėžiečiai pranoko Algirdo Brazio treniruojamus žalgiriečius.

„Žalgiris“: Paulius Jankūnas 19, Antanas Kavaliauskas 14, Brockas Motumas 13, Renaldas Seibutis ir Lukas Lekavičius po 12, Kevinas Pangosas 7.

„Lietkabelis“: Gintaras Leonavičius 14, Simas Galdikas 8, Žygimantas Janavičius 7, Donatas Tarolis ir Mindaugas Lukauskis po 6.

VIDEO: Rungtynių momentas: I. Hartenstein greita ataka, po perimto kamuolio

RUNGTYNIŲ EIGA

40 min. L.Lekavičius tritaškiu užbaigė „Lietkabelio“ triuškinimą – 97:58.

39 min. A.Kavalauskas pelnė du taškus su pražanga – 92:55.

35 min. R.Seibutis smeigė trečią savo tritaškį (3/3). Šį sezoną R.Seibutis tris tritaškius per rungtynes buvo pataikęs tik kartą – balandį į „Pieno žvaigždžių“ krepšį.

34 min. Gintaras Leonavičius pataikė iš toli, S.Galdikas pergudravo A.Kavaliauską ir atliko metimą savo silpnąja dešiniąja ranka – 76:46.

33 min. Graži „Lietkabelio“ ataka: D.Lavrinovičius atliko virtuozišką perdavimą pro galinę liniją įkirtusiam L.Williamsui – 75:41.

32 min. „Žalgiris“ rekordinę persvarą kilstelėjo iki 75:36.

31 min. Vos per 6-ias ketvirtojo kėlinio sekundes K.Lavrinovičius užsidirbo penktą pražangą ir paliko aikštelę. Per 15 minučių Brolis pelnė vos 2 taškus.

30 min. „Žalgiris“ neatleido vadžių: L.Lekavičius ir A.Milaknis padidino savo taškų sąskaitas, taip pat ir persvarą – 70:35.

29 min. B.Motumas pabėgo į greitą ataką, fiksuodamas rekordinę persvarą (66:35).

28 min. Lukas Lekavičius pataikė iš toli, o svečiai nesugebėjo baigti atakos per 24 sekundes. Dar vieną tolimą metimą pridėjo Artūras Milaknis (64:35).

27 min. M.Lukauskis ir Ž.Janavičius pataikė du tritaškius iš eilės. Neįprasta, bet „Žalgiris“ turėjo prašyti minutės pertraukėlės (58:35).

24 min. Pataikė A.Kavaliauskas, K.Pangosas – 54:24. Ž.Skučas nutraukė „Lietkabelio“ taškų badą.

22 min. P.Jankūnas pelnė 8 taškus iš eilės, į kuriuos „Lietkabelis“ niekuo neatsakė. Intriga ėmė blėsti – 50:24.

„Žalgiris“ (po 2 kėlinių): Paulius Jankūnas 11, Brockas Motumas 9, Antanas Kavaliauskas 7, Kevinas Pangosas 5, Renaldas Seibutis 3.

„Lietkabelis“ (po 2 kėlinių): Donatas Tarolis 6, Darjušas Lavrinovičius 5, Simas Galdikas 4, Mindaugas Lukauskis 3.

20 min. Lorenzo Williamsas baudų metimu pelnė pirmuosius savo taškus. Benas Madgenas taip pat pelnė tik tašką – „Žalgiris“ pirmoje rungtynių dalyje pagirtintai neutralizavo „Lietkabelio“ lyderius. Kevinas Pangosas paskutinės sekundės metimu užbaigė antrąjį kėlinį – 42:24. „Žalgiris“ šį sezoną savo aikštėje dar nepralaimėjo rungtynių, kuriose pirmavo po dviejų kėlinių.

19 min. „Žalgiris“ užgesino svečių spurtą. Po A.Kavaliausko baudos metimo – 38:23. K.Lavrinovičiui surinkus 4 pražangas, K.Maksvytis į sunkiojo krašto puolėjo poziciją leido M.Lukauskį.

18 min. Leo Westermannas „iškišo“ kamuolį Antanui Kavaliauskui, kuris iš po krepšio pataikė su K.Lavrinovčiaus pražanga. Tuo patikėti negalėjęs Brolis krito ant žemės ir ėmė šaukti. T.Jasevičius tai įvertino technine pražanga.

Aliaus Koroliovo/15min nuotr./„Žalgiris“ – „Lietkabelis“
Aliaus Koroliovo/15min nuotr./„Žalgiris“ – „Lietkabelis“

17 min. Donatas Tarolis sėkmingai įsiliejo į žaidimą – pelnė 4 taškus iš eilės (29:21).

15 min. Aistrų pilnose rungtynėse neišlaikė ir Simo Galdiko nervai. „Lietkabelio“ vidurio puolėjas taip pat nubaustas technine pražanga. Netrukus S.Galdikas prasižengė puolime ir su 3 asmeninėmis pražangomis sėdo ant suolo. Per 9 minutes S.Galdikas pelnė 4 taškus, blokavo 2 metimus, bet suklydo 3 kartus.

14 min. Antrąja technine pražanga nubaustas Š.Jasikevičius paliko atsarginių suolelį. Keliaudamas link tarnybinių patalpų „Žalgirio“ treneris piktai mojo teisėjams. „Žalgirio“ strategą iš aikštės išvijo Tomas Jasevičius.

13 min. Dar du B.Motumo taškai (27:11).

12 min. Brocko Motumo taškais prasidėjo antrasis kėlinys, o kai iš toli pataikė Renaldas Seibutis – Kazys Maksvytis buvo priverstas prašyti minutės pertraukėlės (25:11).

10 min. Žygimantas Janavičius kėlinį užbaigė sužingsniuodamas – tai 8-oji „Lietkabelio“ klaida per pirmąjį kėlinį (20:11).

9 min. Kšištofas Lavrinovičius, stovėdamas už tritaškio linijos, kurioziškai šveitė kamuolį į lentą, bandydamas atlikti perdavimą – kamuolys atšoko tiesiai pačiam Kšištofui į rankas. Netrukus po to Darjušas smeigė tritaškį (18:11).

6 min. Paulius Jankūnas ir Antanas Kavaliauskas padidino „Žalgirio“ persvarą iki 10 taškų (16:6). Kauniečiai šioje finalo serijoje dar nebuvo įgiję didesnės nei 11 taškų persvaros. „Lietkabelis“ per pirmąsias 6 minutes suklydo net 6 kartus – palyginimui, per antrąsias serijos rungtynes Panevėžyje „Lietkabelis“ viso padarė 9 klaidas.

4 min. Šarūno Jasikevičiaus techninė pražangą leido Benui Madgenui pelnyti pirmąjį „Lietkabelio“ tašką, netrukus tritaškį pataikė Mindaugas Lukauskis.

3 min. „Žalgiris“ pirmosiomis minutėmis tiesiog sukaustė „Lietkabelio“ puolimą. Per 3 minutes panevėžiečiai nepelnė nė taško, o Žygimantas Skučas per tą laiką surinko 3 asmenines pražangas. Tai leido „Žalgiriui“ pabėgti 5:0.

VIDEO: LKL rungtynės: Kauno „Žalgiris“ - Panevėžio „Lietkabelis“ [2017-06-03]

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius