-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 11 23

Š.Jasikevičius: „Pasakiau žaidėjams, kad esu pasiruošęs dėl jų kentėti, jei tik bus pergalės“

Šarūnas Jasikevičius ramiai nuleidęs galvą kažką sau paburbėjo suspaudęs savo delnus, kai už jo nugaros triumfavo nuo atsarginių suolo šokinėjantys žalgiriečiai. Po reikiamu metu paprašytos minutės pertraukėlės Šaras nubraižė du derinius, kurie padidino Kauno „Žalgirio“ skirtumą nuo 8 iki 12 taškų. Kai žalgiriečiai vykdė trenerio planą, žaidimas klostėsi kaip iš natų. Dvikovą su Stambulo „Anadolu Efes“ jis įvardijo kaip kol kas svarbiausią šį sezoną. Egzaminas išlaikytas – 91:83, nors žaidimo kokybės testas – dar ne.
Šarūnas Jasikevičius
Šarūnas Jasikevičius / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Pergalė pasiekta, bet ji pareikalavo daug nervų.

Treneris ne sykį griebėsi už galvos, matydamas aikštėje nelogiškus jo žaidėjų sprendimus. Net kai jo auklėtiniai rezultatyviai baigdavo ataką.

Štai Vasilije Micičius per pertraukėlę tarp pirmojo ir antrojo kėlinio liko apmąstyti savo veiksmų gynyboje už bendražygių nugarų, kai šie per pasitarimą klausėsi Šaro nurodymų.

Kaip jau įprasta, ateinu prieš jus su nelabai geru žaidimu. Bet šį kartą gerai, kad su pergale.

Iš nusivylimo ir plano nevykdymo strategas net lingavo su visa kėde, atsisėdęs priešais savo kareivius.

„Kas buvo? Ką? Ką sakei?“ – su kiekvienu klausimu per žingsnelį artėdamas prie nesavo serbo, išskėtęs rankas įžaidėją tardė Š.Jasikevičius.

V.Micičius kažką neaiškiai burbėjo, bet taip ir nesurezgė paaiškinimo, kodėl vėl klydo gynyboje.

Užtat rikiuotėje buvo Paulius Valinskas, kuris galbūt ir plaukiojo gynyboje, bet savo energija, taikliais tritaškiais ir naudingiausiu sezono pasirodymu (14 naud. bal.) užsitarnavo „Žalgirio“ arenoje susirinkusių smagių sirgalių simpatijas.

Ir Šaro – sodindamas ant suolo, treneris tėviškai patapšnojo per pakaušį savo gynėjui.

„Buvau nustebęs, kad reikėjo daug derinių braižyti Valinskui“, – po pergalės juokavo Š.Jasikevičius, pagyręs 8 taškus ir 6 rezultatyvius perdavimus surinkusį gynėją.

„Žalgiris“ žaidė kaip P.Valinskas – buvo jaunatviškas, spirgantis, klystantis, bet svarbiausia – laimintis.

Tas jaunatviškas „Žalgiris“ po 9 Eurolygos turų savo sąskaitoje turi 5 pergales ir įžūliai braunasi į pirmąjį aštuonetą.

„Su pergale visus. Kaip jau įprasta, ateinu prieš jus su nelabai geru žaidimu. Bet šį kartą gerai, kad su pergale.

Tikrai, norisi tą žaidimą gerinti, nes be jo nelabai kas bus. Bet sunkiai mums tas sekasi. Daliname po 15-20 taškų į rungtynes, pagal savo žaidimo planą. Nežinau, ar galima aplošti komandas kaip „Anadolu Efes“ 30-ia taškų, jei jų nedalintume.

Momentais sugebame padaryti įspūdingų dalykų. Pasakiau žaidėjams, kad esu pasiruošęs kentėti, nervintis, kad tik būtų pergalės. Gal geriau laimėti blogai žaidžiant, nei pralaimėti gerai žaidžiant“, – spaudos konferencijoje kalbėjo Š.Jasikevičius.

– Edgaras Ulanovas sužaidė karjeros rungtynes – 22 taškai ir 32 naudingumo balai. Kaip vertinate jo žaidimą?

– Labai tikėjau, kad Edgaras sužais, nes paskutinėse dviejose treniruotėse jis buvo labai agresyvus ir geras. Nežinau, kiek jį stabdo tos traumos, bet įsivaizduoju, kad jų jam yra nelabai buvę ir nežinome, kaip reaguoti. Jei jis bus sveikas, bus toks pat faktorius, kaip visada.

Jį galima naudoti įvairiose situacijose. Bet svarbiausia, ko reikalauju iš kiekvieno, tai energijos, atsidavimo, žaidimo plano laikymosi. Daugiau mes visi esame žmonės.

Jeigu jis dar laikosi žaidimo plano su tokia energija, jis yra didžiulis faktorius.

– Ar atkovoti kamuoliai, kuriais pranokote varžovus, buvo didelė pergalės dalis?

– Manau, kad taip. Tai buvo vienas faktorių, kuris leido laimėti. Ypač pirmoje pusėje mes dominavome. Jautėsi, iš kurių pozicijų galime dominuoti. Viena jų buvo Edgaras.

Žaidėjams dėl kovingumo neturiu jokių priekaištų. Bet kiekvieno kamuolio svarbos nesupratimas pas mus yra didžiulis.

– Brandonas Daviesas pakartojo savo rezultatyvumo rekordą Eurolygoje – pelnė 12 taškų. Kaip vertinate jo indėlį į pergalę?

– Galvoju, jis irgi buvo faktorius. Jam reikia laiko. Per treniruotes atrodo tikrai labai gerai, labai dirba gerai, stengiasi.

Sakau, patikėkite, šita Eurolyga yra labai aukštas lygis. Atėjus iš žemesnio lygio, žmonės gal net patys nustebę, kas čia vyksta. Atrodo, žaidi tikrai neblogose komandose. Iš jo pusės, Dee Bosto pusės, žaidi Čempionų lygos finalo ketverte, Prancūzijoje, bet čia yra visai kitoks žvėris.

– Paskutinėje atakoje, atrodo, rodėte mesti, atakuoti, bet Paulius Valinskas nebeorganizavo atakos.

– Jis jau šventė savo superinį grajų (šypsosi). Galvoju, reikia mesti šitoje Eurolygoje. Niekas nebežiūri kaip į nepagarbą. Visi supranta, kad gali prireikti tų taškelių sezono pabaigoje.

Jau pernai patys buvome tokioje situacijoje, kai kovojome dėl aštuntuko su „Daruššafaka“. Eurolygoje dabar niekas nebekreipia į tai dėmesio.

– Sakėte, kad esate nepatenkintas dėl žaidimo gynyboje, o puolime problemų nėra?

– Šiemet labai svarbu, kad turime vieną įžaidėją, kuris pilnai integruotas į sistemą. Tai Pangosas. Jei pamenate mūsų situaciją, pernai buvo neaiškus Lukas, Leo ir Kevinas. Šiemet turime konkretų vedlį, kuris komandą įveda į visas puolimo situacijas.

O gynyboj mes per daug prasileidžiame. Viskas vėl susiejama į tas taktines klaidas. Labai daug kur, atrodo, būtų galima daryti viską geriau.

Dirbame sąžiningai, bet progreso šitoje vietoje, nemeluosiu, matau mažai. Dėl gynybinių dalykų.

Bet su tokiu krepšiniu, kurį tikrai galime pagerinti, esame geroje situacijoje.

– „Žalgiris“ savaitgalį neturės LKL rungtynių. Kaip išnaudosite pertrauką?

– Turėsime porą laisvų dienų, po to dar vieną dieną praleisime be krepšinio, su fizinio rengimo treneriais.

Nežinau, kiek dar galima žaidėjams duoti informacijos, o kiek reikia atitrūkti vienas nuo kito. Atėję naujokai tokiose stresinėse situacijose nėra buvę tiek ilgai laiko. Galbūt reikia pailsėti. Ateiti su nauja energija.

Nes kai turi energijos, pasidarai protingesnis, matai taktinių dalykų. Stengsimės kažkur ieškoti vidurio tarp poilsio ir darbo. Ir dar kartą minimalaus fizinio užsikrovimo, nes per pastarąsias 2,5-3 savaites, mūsų treniruotės buvo labai juokingos.

– Kokia Artūro Milaknio situacija?

– Patempė nugarą. Po tokių traumų apie konkretesnę būklę galima kalbėti tik kitą dieną po rungtynių.

– 5 pergalės ir 4 pralaimėjimai – kaip vertinate „Žalgirio“ situaciją turnyro lentelėje?

– Situacija gera, žaidimas – so so. Ypač gynyboje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius