-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 04 15

Š.Jasikevičius: „Taškų nesiruošiame dalinti, bet norisi suteikti daugiau šansų jaunimui“

Kauno „Žalgirio“ treneris Šarūnas Jasikevičius po pergalės prieš Klaipėdos „Neptūną“ apgailestavo, kad žaidėjams nepavyko išlaikyti koncentracijos visas 40 minučių.
„Neptūnas“ – „Žalgiris“
„Neptūnas“ – „Žalgiris“ / Karolio Bakūno nuotr.

Pirmą vietą LKL reguliariajame sezone jau anksčiau užsitikrinęs „Žalgiris“ šventė pergalę 81:77.

„Svarbiausia, kad laimėjome, kad šansą pažaisti gavo jaunimas. Kai kurie savo šansu nepasinaudojo. Nenorėjau, kad kai kurie žaidėjai tiek ilgai žaistų. bet svarbiausia juk laimėti. Tai ir padarėme. Pastangos neblogos, bet koncentracija prasta. Tai lėmė „Neptūno“ sugrįžimą į žaidimą“, – kalbėjo Š.Jasikevičius.

Jis viliasi, kad likusiose rungtynėse iki atkrintamųjų jauniesiems žalgiriečiams pavyks suteikti dar daugiau minučių. „Norisi duoti daugiau jaunimui pažaisti – kad jie įgautų patirties, o pagrindiniai žaidėjai gautų poilsio. Dalinti taškų nesiruošiam, bet norisi būti šviežesniems prieš lemiamas kovas“.

VIDEO: Š.Jasikevičius: „Pastangos buvo geros, bet trūksta koncentracijos“

Ketvirtojo kėlinio pradžioje „Žalgiris“ buvo nubaustas dviem techninėmis pražangomis. Paprašytas tai pakomentuoti, „Žalgirio“ treneris kalbėjo: „Nesuprantu, už ką jas gavome, arba kodėl mums duoda, o varžovams ne, bet noriu daugiau apie krepšinį kalbėti“.

„Neptūno“ strategas Dainius Adomaitis gyrė savo auklėtinius ir dėkojo sirgaliams: „Norėčiau pagirti žaidėjus už gerą žaidimą ir padėkoti sirgaliams už tokį palaikymą. Ir kad taip noriai prieš šventes atėjo ir sukūrė tą nuostabią atmosferą“.

„Kai žaidi su „Žalgiriu“, bet kokią persvarą ar laisvą metimą turi paversti taškais. Nedaug jų turi, bet turi išnaudoti. Kertinis momentas, manau, buvo, kai esant lygiam rezultatui Chrisas Loftonas prametė laisvas tritaškį. Reikia tos sėkmės, kitaip sunku laimėti. Bet šiaip noriu pagirti vyrus“.

Paprašytas įvertinti blankų Danielio Ewingo žaidimą, D.Adomaitis kalbėjo: „Kiekvienas žaidėjas gali rasti rezervo. Žinoma, kad norisi iš jo daugiau taškų“.

Jei įveiktų LKL ketvirtfinalį, pusfinalyje „Neptūnui“ greičiausiai tektų grumtis su „Žalgiriu“. Paklaustas, ar Eurolygoje žibėję čempionai yra įveikiami, D.Adomaitis pripažino – šiemet mesti iššūkį „Žalgiriui“ yra ypač sunku.

VIDEO: D.Adomaitis: „Krepšinis – paprastas žaidimas. Jei esi laisvas, turi pataikyti“

„Visi praleidome vakarus prie televizorių, stebėdami jų labai gerą žaidimą Eurolygoje. Beje, šiandien nebuvo Kevino Pangoso ir Antano Kavaliausko. „Žalgiris“ šiemet žaidžia labai brandžiai. Bet rungtynės yra 40 minučių kova. Vyras prieš vyrą, ir reikia kovoti“.

D.Adomaitis nedramatizuoja fakto, kad „Neptūnas“ užima žemesnę vietą nei tikėtasi prieš sezoną: „Visuomet norisi užimti kuo aukštesnę poziciją prieš atkrintamąsias, bet šiemet turėjome sudėtingų situacijų, labai sudėtingų. Aš priimu tai kaip didelę patirtį“.

VIDEO: Rungtynių apžvalga: Klaipėdos „Neptūnas“ - Kauno „Žalgiris“ [2017-04-15]

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius