-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 07 21

Sabonių gyvenimas Ispanijoje: kaip sūnui Ispanijos pilietybę bandė įsiūlyti

Malaga pasitinka Domantą Sabonį kaip savą. Ir ne be reikalo. Jauniausias Arvydo Sabonio sūnus kartu su visa šeima nuo vaikystės iki pilnametystės augo pietų Ispanijos uostamiestyje. O Saboniai buvo taip įleidę šaknis Malagoje, kad vienam iš Arvydo sūnų net siūlė Ispanijos pilietybę.
Sabonių šeima
Sabonių šeima / instagram nuotr.
Pakeliui į Rio | Ispanija – Lietuva | 21:45 | Malaga

Tiesa, tokį pasiūlymą gavo tik Tautvydas Sabonis – 24-erių puolėjas. Ispanai ne kartą jam siūlė priimti šios šalies pilietybę ir žaisti Ispanijos rinktinėje. Bet Tautvydas atsisakė.

„Ir aš, ir tėtis norėjome išsaugoti lietuvišką pasą. Esu lietuvis, todėl atstovauju Lietuvai“, – nesusiviliojo T.Sabonis.

Kitaip ir negalėjo būti. Įsivaizduokite: Sabonis – ispanas. Nesuvokiama.

Ispanai būtų medžioję ir Domantą Sabonį. Šis jaunystėje buvo laikomas perspektyvesniu nei Tautvydas. Be to, nuo mažumės Domantas augo Malagos krepšinio piramidėje. Nors ir niežėjo rankos, ispanai nieko negalėjo padaryti.

Paprasčiausiai D.Sabonis gimė Portlande, turi dvigubą JAV ir Lietuvos pilietybę – jokių prošvaisčių ispanams.

Beje, dvigubą pilietybę turi ir už Atlanto gimusi vienintelė Arvydo Sabonio dukra Aušrinė.

Vyriausias Sabonių sūnus Žygimantas negimė Amerikoje, bet kadangi nesiekė krepšinio aukštumų, ispanų pasiūlymų taip ir nesulaukė.

„Krepšinio mokykla – ispaniška, auklėtjimas – mamos“, – kalbėdamas apie Domantą juokėsi Arvydas Sabonis.

VIDEO: [Gidranity] Už Tautą - Visa Širdimi

Šis su šeimos nariais tik nuvykęs į Malagą per laisvą pusdienį patraukė namo.

Domantas buvo 11-a centimetrų žemesnis – dvimetrinis, ir buvo tikimasi, kad žais lengvojo ir sunkiojo krašto puolėjo pozicijose.

„Nekantrauju žaisti prieš Malagos sirgalius“, – prieš rungtynes neslėpė D.Sabonis, jau spėjęs užsitarnauti vietos sirgalių simpatijas, kai atstovavo „Unicaja“ klubui ir debiutavo Eurolygoje bei Ispanijos čempionate būdamas vos septyniolikos.

Galėjo taip nutikti, kad iki Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių Domantas būtų likęs žaisti Malagoje. Kai krepšininkas sulaukė pilnametystės, „Unicaja“ jam siūlė trejų metų 630 tūkst. JAV dolerių sutartį.

Bet Domantas pasirinko NCAA, kur būtų pastebimesnis NBA skautams. Nesuklydo – jauniausiasis Sabonis viršijo visų lūkesčius ir naujokų biržoje buvo pakviestas 11-uoju šaukimu.

„Malagoje man buvo labai gerai, todėl buvo sunku pasirinkti Ameriką. Bet tai buvo geriausia išeitis“, – dar prieš debiutą Gonzagoje sakė D.Sabonis.

VIDEO: J.Kazlausko komentaras apie dvikovą su ispanais

Prieš ketverius metus Ispanijoje dirbanti žurnalistė Karina Kvašniova rašė, kad tuomet 16-os Domantas Malagoje jau buvo pastebimas ne tik dėl pavardės, bet ir savo talento.

Jau tada jis demonstravo brandų krepšinį, turėjo uoslę atšokusiems kamuoliams. Tiesa, tada Domantas buvo 11-a centimetrų žemesnis – dvimetrinis, ir buvo tikimasi, kad žais lengvojo ir sunkiojo krašto puolėjo pozicijose. Dabar jis pretenduoja į sunkiuosius kraštus ir „centrus“.

Praėjo vos ketveri metai ir Domantas subrendo – iš perspektyvaus „Unicaja“ jaunimo komandos žaidėjo tapo naujai paruoštu NBA produktu.

Malaga ketvirtadienio vakarą išvys D.Sabonį gerokai pasikeitusį.

V.Mikaičio nuotr./Domantas Sabonis
V.Mikaičio nuotr./Domantas Sabonis

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius