-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 09 04

Šaras pasitinka pirmą rimtesnį testą Ispanijoje: malonus užnugaris, bet svarbus trūkumas

Šarūnui Jasikevičiui – pirmas oficialus išbandymas „Barcelona“ rikiuotėje. Penktadienio vakarą Barselonos krepšininkai pirmą kartą po šešių mėnesių pertraukos grįžta ginti savų sienų. „Palau Blaugrana“ arenoje prasideda Katalonijos taurės varžybos, kurias lietuvis pasitinka sulaukęs rimto naujos savo kariaunos užnugario.
Šarūnas Jasikevičius
Šarūnas Jasikevičius / „Twitter“ nuotr.

„Kausimės prieš komandą, kuri dabar yra geriau pasiruošusi nei mes. Jie sužaidė dvi puikias rungtynes ir jas laimėjo lengvai, užtikrintai ir žaisdami labai intensyvų krepšinį“, – Manresos „Baxi“ ekipą Ispanijos žiniasklaidai prieš varžybų pusfinalį pristatė Šaras.

Prie šoninės linijos jis sutiks seną gerą pažįstamą Pedro Martinezą. Lietuvis ne kartą viešai rodė pagarbą 59-erių ispanui. Beje, „Baxi“ gretose nuo šio sezono rungtyniauja Martynas Sajus – buvęs Šaro auklėtinis Kauno „Žalgiryje“.

„Kaip ir visada prie Pedro Martinezo, jo komanda turi labai aiškias žaidimo idėjas ir žaidžia labai intensyvų krepšinį tiek puolime, tiek gynyboje. Mūsų laukia sunkios rungtynės. Manresa dabar yra geriausios formos komanda Katalonijoje. Tai bus geras testas“, – neslėpė Šaras.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Pedro Martinezas ir Marius Grigonis
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Pedro Martinezas ir Marius Grigonis

Pakeliui į Katalonijos taurę „Barcelona“ šventė visas tris pergales – 75:68 susitvarkė su Badalonos „Joventut“, 89:84 palaužė Mursijos UCAM, o debiutiniame mače 90:82 įveikė Andoros „MoraBanc“.

Tuo tarpu Manresos krepšininkai su kai kuriais iš šių varžovų susitvarkė dar užtikrinčiau: 92:74 pranoko „MoraBanc“ ir 90:76 nepaliko vilčių UCAM.

Šaras su savo vyrais stos į mūšį iškart po pirmojo Katalonijos taurės pusfinalio, kuriame susirems „Joventut“ ir „MoraBanc“.

Susitvarkyti su pirmu rimtesniu iššūkiu Šarui būtų šiek tiek paprasčiau, jeigu į areną galėtų susispausti pilnutėlės „Palau Blaugrana“ tribūnos. Tačiau salė vėl bus tuščia.

„Žaisti namuose svarbu, bet tai ne tas pats, kas tą daryti be sirgalių. Tiek žaidėjai, tiek aš pats to labai pasiilgsiu. Bet dabar tokia realybė. Reikia žiūrėti į priekį“, – pridūrė Šaras.

„Twitter“ nuotr./Šarūnas Jasikevičius
„Twitter“ nuotr./Šarūnas Jasikevičius

Jeigu ne tribūnose, tai ant atsarginių suolo. Šarūnas Jasikevičius jau turi tvirtą „Barcelona“ žvaigždžių užnugarį. Ne pirmas ir ne paskutinis „granatinių“ žaidėjas viešai gyrė naująjį strategą.

„Komandai reikėjo tokio žmogaus, kaip Šarūnas Jasikevičius, – viename pirmųjų savo interviu Barselonoje pareiškė ryškiausia Eurolygos žvaigždė Nikola Mirotičius. – Aš net šiek tiek nustebęs, kiek daug jis žino apie krepšinį. Jis eina į detales, mėgsta viską atlikti iki tobulumo, yra reiklus treneris. Bet mums tokio žmogaus ir reikėjo.“

„Barcelona“ senbuvis Victoras Claveras prieš Katalonijos taurės turnyro startą pridūrė, kad per keletą savaičių įgyvendinti Šaro reikalavimus iki detalių nebuvo paprasta. Tačiau komanda po truputį perpranta lietuvio pageidavimus, o draugiškos rungtynės tik padės dar geriau apšlifuoti žaidimą.

Pirmieji atgarsiai apie Šaro „Barcą“

„Sport“ žurnalistas Davidas Rubio šiek tiek plačiau aprašė pirmąsias „Barcelona“ savaites prie Šarūno Jasikevičiaus.

Ispanų apžvalgininkas pirmiausia akcentavo puikią atmosferą Barselonos ekipoje. Anot žurnalisto, gera atmosfera komandoje, kuri galėtų atstoti šeimos pojūtį, yra didelių pergalių pamatas.

Kaip pastebėjo D.Rubio, Šaras įnešė gaivaus vėjo po kietakaktiškos Svetislavo Pešičiaus eros.

Twitter nuotr./Šarūnas Jasikevičius ir Nikola Mirotičius
Twitter nuotr./Šarūnas Jasikevičius ir Nikola Mirotičius

Jis taip pat greitai į žaidimą įklijavo svarbiausią vasaros pirkinį Barselonoje – įžaidėją Nicką Calathesą. D.Rubio akimis, 31-erių atakų organizatorius jau pademonstravo elitinį žaidimo skaitymą, neeilinius gabumus ir gebėjimą padaryti komandos draugus dar geresniais žaidėjais.

Nepaisant nestabilaus metimo, N.Calathesas ketvirtajame rungtynių su Mursijos UCAM kėlinyje pataikė du kertinius tritaškius. Ispanai viliasi, kad artėjančio sezono metu varžovai negalės jo įžūliai palikti laisvo prie tritaškio linijos.

Nors N.Calathesas įžaidėjo pozicijoje iškart užsirezervuoja bent 25 minutes per rungtynes, Šaras sugalvojo, kaip geriausiai išnaudoti kitą atakų organizatorių Thomasą Heurtelį. Derinių sustatymo funkcijas patikėdamas Adamui Hangai arba Leandro Bolmaro, lietuvis prancūzą daugiau išnaudoja atakuojančio gynėjo pozicijoje.

Dėl traumų pasiruošimo sezonui pradžioje „Barcai“ dar negali padėti Cory Higginsas, Kyle'as Kuricas ir Alexas Abrinesas, bet ispanai džiaugiasi, kaip Šaras pasitiki ir išnaudoja jaunuosius Katalonijos krepšinio talentus. Pasireikšti gauna ne tik L.Bolmaro, bet ir Sergi Martinezas. Siurprizu vietiniams tapo 21-erių senegalietis įžaidėjas Papi Brancou, prie treniruočių prisijungė ir mobilus 17-metis 216 cm ūgio centras iš Senegalo Ibou Badji.

Pažymima, kad Š.Jasikevičius dar pageidautų pakoreguoti „Barcelona“ sudėtį ir norėtų įsigyti mobilų vidurio puolėją.

VIDEO: „urBONUSas“: (ne)paskutinis naujokas Vilniuje ir „Žalgiris“ su „Rytu“ už uždarų durų

Didžiausia Šaro pamoka

Manresos sirgaliams prisistatęs Martynas Sajus Katalonijos taurės varžybų savaitę taip pat turėjo, ką pasakyti apie Š.Jasikevičių.

Paklaustas, ką labiausiai išmoko žaisdamas pas jį Kaune, centras išskyrė detalių svarbą.

„Daug iš jo išmokau. Tai treneris, kuris labai akcentuoja detales. Jis žino, ko nori, yra puikus taktikas. Kartais sunku perlipti per save ir daryti tai, ko nori treneris. Bet visada stengdavausi žaisti pagal jo planą ir padėti komandai“, – pasakojo 24-erių vidurio puolėjas, kurio paakį po pirmojo draugiško mačo „papuošė“ mėlynė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius