Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 07 11

Šarūnas Marčiulionis laišku paaiškino savo vardo krepšinio akademijos likimą

Sudėtinga padėtis Šarūno Marčiulionio akademijoje verčia imtis naujų žingsnių jos įkūrėją ir savininką. Išplatintu pareiškimu Šarūnas Marčiulionis padėkojo visiems, kurie prisidėjo prie akademijos gyvavimo, ir užsiminė apie likusių trenerių ir jų auklėtinių likimą.
Šarūnas Marčiulionis
Šarūnas Marčiulionis / Luko Balandžio / 15min nuotr.

„Esu nepaprastai laimingas, sėkmingai išpildęs mano vardo Akademijos 25 metų krepšinio mokymo ir ugdymo programą. Vieno projekto pabaiga kloja pamatus kito projekto pradžiai. Pažadu, kad ketvirčio amžiaus visokeriopa patirtis nedulkės stalčiuose, o ir vėl tarnaus Lietuvos bei pasaulio krepšiniui, – teigiama Š.Marčiulionio pareiškime. – Akademijos programa viršijo mano puoselėtus lūkesčius! Akademijos kolektyvas išmokė krepšinio paslapčių ne tik vaikučius, bet ir jų tėčius, mamas bei senelius, kurie žiniomis aplenkė ne tik mane, bet ir trenerius su administracija. Abipusės pamokos, be abejonės, padės tėveliams sėkmingiau suprasti vaikų fizines bei psichologines galimybes ne tik krepšinio aikštelėje.

Didžiuojuosi Akademijos kolektyvu, per paskutiniuosius 15 metų, susikūrus MKL, laimėjusiu Vilniaus miestui 39 pirmas vietas Lietuvos moksleivių čempionate. Ačiū visiems trumpiau ar ilgiau dirbusiems mūsų kolektyve Lietuvos krepšinio labui.

Š.Marčiulionis: „Akademijos administracija ir toliau tęs praėjusiais metais pradėtą jungtinį projektą su Vilniaus krepšinio mokykla.“

Išskirtinis Ačiū visiems rėmėjams, kurių savalaikis sąmoningumas sunkiais nepriklausomybės laikais leido sėkmingai gyvuoti šiam projektui.

Akademijos administracija ir toliau tęs praėjusiais metais pradėtą jungtinį projektą su Vilniaus krepšinio mokykla.

Linkiu visiems, kurie toliau užsiims jaunosios krepšinio kartos ugdymu ir Lietuvos bei Vilniaus miesto garsinimu kantrybės, ištvermės ir daug daug sėkmės!“

Šiuo metu Š.Marčiulionis yra išvykęs į JAV. Plačiau situacijos nekomentavo ir akademijos administracija.

Tačiau Vilniaus krepšinio mokyklos vadovas Vytenis Tupčiauskas paaiškino, jog derybos dėl Š.Marčiulionio akademijos trenerių ir krepšininkų prisijungimo jau vyksta.

„Šiuo metu vyksta derybos, pokalbiai, bet parašai dar nėra sudėti, – sakė V.Tupčiauskas. – Mūsų tikslas yra sujungti pajėgas, kad galėtume konkuruoti su kitomis krepšinio mokyklomis ir garsinti Vilniaus krepšinį.“

Anot V.Tupčiausko, dar nėra aiškus Š.Marčiulionio akademijos Vytenio gatvėje likimas, bet tikimasi, jog joje ir toliau bus žaidžiamas krepšinis.

Su ten dirbusiais treneriais ir jų auklėtinių tėvais yra aptartos perėjimo į Vilniaus krepšinio mokyklą detalės.

1999-2000 m. gimusių Š.Marčiulionio akademijos auklėtinių komanda jau pernai atstovavo Vilniaus krepšinio mokyklai. Iki rugpjūčio pabaigos turėtų būti išspręstas ir likusių trenerių bei vaikų perėjimo procesas, derinamas ir su Vilniaus miesto savivaldybe.

V.Tupčiausko teigimu, galbūt ir pats Š.Marčiulionis sutiks prisidėti konsultacijomis prie Vilniaus krepšinio mokyklos vystymosi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius