-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 11 19

Šarūno Jasikevičiaus nerimas – dėl Edgaro Ulanovo ir prastos „Žalgirio“ formos

Edgaras Ulanovas skausmo perkreiptu veidu įsikando į rankšluostį. Artūras Milaknis raitėsi iš skausmo, kai ant jo visu svoriu užgriuvo užnugarį bandęs pasaugoti Brandonas Daviesas. Tie žaidėjai vis tiek veržėsi į aikštę, bet ne noro ir kovingumo trūko „žalgiriečiams“ sekmadienio vakarą Panevėžyje. Šarūnas Jasikevičius ne sykį ir ne du auklėtiniams rodė į smilkinį. Būtent geresnio žaidimo skaitymo „Žalgirio“ treneris pasigedo žaliai baltų žaidime.
Šarūnas Jasikevičius
Šarūnas Jasikevičius / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Darius Maskoliūnas pakilo iš savo vietos, kad ranka pristabdytų teisėjų link vis artėjantį bendražygį.

Šaras jau buvo gavęs techninę pražangą 19-ąją minutę, todėl asistentas bandė apsaugoti kolegą nuo pašalinimo iš aikštės.

Taip, Š.Jasikevičius gal pasigedo kiek kitokių teisėjų švilpukų.

„Būtum davęs pražangą, tai dabar nereikėtų man duoti įspėjimo“, – replikavo treneris vienam iš trijų teisėjų Algirdui Maleckui, kuris pirmas įspėjo „Žalgirio“ vairininką apie techninę pražangą.

„Žalgiris“ ištrūko iš „Cido“ arenos su antrąja pergale prieš praėjusio sezono LKL finalininką 70:66. Panevėžyje laimėti „žalgiriečiams“ praėjusį sezoną pavyko tik sykį, LKL finalo serijoje.

Tačiau Š.Jasikevičius nebuvo labai laimingas. Jo galvoje – daug nerimo.

„Žaidėme labai prastai. Bet gerai, kai laimi nešviežias ir gali disponuoti ne visais žaidėjais. Tuo ta pergalė saldesnė.

Kaip ir sakiau po ketvirtadienio Eurolygos mačo, tikrai nežaidžiame gero krepšinio. Trūksta kai kurių žmonių. Svarbiausia, kad ištraukėme tokias rungtynes“, – spaudos konferencijoje daug priežasčių šypsotis nerado Š.Jasikevičius.

– Edgaras Ulanovas visai nežaidė antroje rungtynių pusėje. Kas jam nutiko?

– Kažkas su keliu, pradėjo skųstis. Trūksta mums jo labai. Nežinau, kiek tai sveikatos problemos, kiek kažkas kitas, bet vienas iš dabartinių tikslų – sugrąžinti jį į žaidimą, kurį rodė praėjusį sezoną. Svarbiausia, kad būtų sveikata ir kad galėtų normaliai pradėti vykdyti treniruočių procesą. Dabar jis vienądien treniruojasi, kitą – ne, o kai treniruojasi, neaišku, kiek tą gali daryti šimtu procentų.

– Kodėl Axelis Toupane'as praleido rungtynes?

– Truputį įplyšęs raumuo. Pakartotinas testas bus trečiadienį. Žiūrėsime, ar jis galės žaisti su „Anadolu Efes“.

– „Lietkabelis“ iki pertraukos pataikė du tritaškius, po – 9. Kas nutiko „Žalgirio“ gynybai prie perimetro?

– Nemanau, kad kažkas nutiko, nes po kiekvieno tritaškio pasakydavau komandai, kad buvo nebloga gynyba. Manau, kad Juškevičius ir Peineris pataikė sunkius tritaškius. Problemos ne tame.

Problemos, kad duodam taškus už dyką. Prasižengėme keturis kartus po bonuso situacijų. Neprotingose situacijose.

Visai neveikė žaidimas iš po krepšio. Nė vienas žaidėjas neužcentravo prieš tiesioginius oponentus, kurie buvo gerokai mažesni. Reikia truputį šviežumo ir užbaigimo. Per 2–3 savaites treniruočių buvo labai nedaug. Komanda, sakau, tikrai prastos formos.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Edgaras Ulanovas
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Edgaras Ulanovas

– Galbūt ta pertrauka LKL – nežaisite kitą savaitgalį, dabar komandai pačiu laiku?

– Pertrauką išnaudosim kažkiek padirbėti, atsigauti. Bet iki pertraukos laukia vienos svarbiausių sezono rungtynių (su „Anadolu Efes“). Reikia tas rungtynes iškentėti.

– „Lietkabelis“ klydo 20 kartų, perėmėte 11 kamuolių, bet greitose atakose – 0 „žalgiriečių“ taškų. Kodėl?

– Nežinau... Su tais pasiaiškinimais sunku man, bet, ko gero... Nematau, kad komanda yra labai šviežia. Tai ir sprendimai tokie nelabai kokie. Po tokios savaitės ir kelionių reikia užsikurti iš naujo. Žaidėjams nėra lengva. Kažkiek juos pateisinu.

O patirties sužaisti tokiose situacijose, kur tikrai atrodo, kad turime pranašumą, neturime. Išskyrus kai kuriuos žaidėjus, ypač Jankūną.

– Ką galvojate apie LKL tvarkaraštį: šį sezoną tris kartus su „Lietkabeliu“ žaisite tą savaitgalį, kai iki tol per savaitę sužaisite dvejas Eurolygos rungtynes?

– Nežinau, kalendoriaus nesudėlioju, o mano mintyse yra visokių idėjų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius