-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 05 23

„Senelių“ iš Madrido triumfą išpranašavęs V.Šeškus: „Šypsausi iš nevilties“

Virginijaus Šeškaus kuriamoje pasakoje finalo kol kas nešviečia. Aplaužę dantis Alytaus „vilkams“, Jonavos „CBet“ krepšininkai prieš vilką iš sostinės kol kas priešnuodžių neranda ir Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) pusfinalio serijoje atsilieka jau 0-2.
Virginijus Šeškus
Virginijus Šeškus / Teodoro Biliūno / BNS nuotr.

„Po pergalės kris ne tik kaklaraištis“, – intriguojančiais plakatais akistatą su Vilniaus „Rytu“ pasitiko Jonavos krepšinio sirgaliai.

Bet nekrito nei kaklaraištis, nei kitos Virginijaus Šeškaus aprangos detalės.

Teodoro Biliūno / BNS nuotr./LKL pusfinalis: „CBet“ – „Rytas“
Teodoro Biliūno / BNS nuotr./LKL pusfinalis: „CBet“ – „Rytas“

Pirmą kartą į Jonavą LKL pusfinalį atvežęs prieniškis kvietė jonaviečius į areną po pirmųjų rungtynių Vilniuje, o „CBet“ sirgaliai į trenerio šauksmą atsiliepė.

Sklidinai užpildyta Jonavos arena atsistojo, laukdama pirmųjų taškų, o prisėsti galėjo jau po 5 sekundžių, kai žaibiškus taškus pelnė Edvinas Šeškus.

V.Šeškaus sūnus kėlė daug rūpesčių „Rytui“ rungtynių pradžioje, sėkmingai taškus rinko ir Goranas Huskičius, o triukšmingų tribūnų pakylėti jonaviečiai lipo varžovams per galvas ir pirmajame kėlinyje mėgavosi 8 taškų skirtumu.

Bet kaip trūko oro vasarišką vakarą pripildytoje Jonavos arenoje, taip pritrūko kvapo ir Jonavos žaidėjams.

Po ilgosios pertraukos „Ryto“ gynybos žabangose užklimpę jonaviečiai per visą mačą prametė net 25 tritaškius (pataikė 3 iš 28) ir 11 baudų metimų (10 iš 21), o V.Šeškui beliko nuleidus galvą mindžikuoti palei šoninę liniją ir reikšti priekaištus Eurolygos finale vos prieš dvi paras dirbusiam teisėjui Gyčiui Viliui.

Per antrąją susitikimo dalį tik 26 taškus sukrapštę V.Šeškaus vyrai krito 67:82 ir ketvirtadienį Vilniuje gali būti eliminuoti iš kovos dėl finalo.

„Aš jau šypsausi gal truputį iš nevilties, – atkeliavęs į spaudos konferenciją aiškino V.Šeškus. – Nežinau, ar mano karjeroje buvo tokios rungtynės, kad tritaškiai būtų 10 proc., o baudos – 46 proc. Aš ir dabar sakiau vyrams: jūs praleidžiate galimybę žaisti finale. Nesakau, kad 100 proc., bet jūs įsivaizduokite – su tokiu pataikymu buvome arti.“

Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Virginijus Šeškus
Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Virginijus Šeškus

– Nepataikymas susijęs su nuovargiu ar psichologija?

– Absoliučiai nesuprantu. Mes tikrai atsigauname, klausiau net tų, kurie žaidžia po 30 minučių, kaip jie jaučiasi. Ganėtinai visi gerai jautėsi. Gal matėsi truputį tik ant Dovio, kuris visiškai išsimušęs iš žaidimo (D.Bičkauskis serijoje pataikė 1 metimą iš 15). Dovis mums ištraukė seriją prieš „vilkus“ savo tritaškiais, o praėjo savaitė. Bet visos komandos kartu neišlaikysi tame pačiame cikle, ypač kai žaidi su tokia rotacija.

Suprasčiau, jei nepataikytų vienas ar du žaidėjai, bet mes dabar dvejas rungtynes nepataikėme. Vilniuje žaidėme – Dovis, Edvinas, Laksa, niekas nepataikė. Čia mes vėl pradžią pradėjome su Evanu, vėl mes nieko neturime, neturime padėjėjų.

Jeigu atvirai, taip sunku šnekėti. Manau, kad mes galime žaisti. Aišku, mes jau gal laimėjome savo finalą prieš „Wolves“, ten buvo mūsų finalas, bet dabar mes tikrai turime šansą ant tiek blogai žaisdami dvejas rungtynes. Tai 0:18, tai toks pataikymas, bet mes būname rungtynėse.

Su vyrais pašnekėjau, kad mums reikia tik pataikyti. Prašau ne 50, o bent 30 proc. Tai būtų kažkur 8 iš 28, reiškia, +15 taškų. Čia psichologija. Aš jau žegnotis pradėjau, kai įmetėme trečią tritaškį. Man, kaip treneriui, labai sunku. Per priekį mes negalime užmesti. Edvinas pradžioje pabandė, bet jie pradėjo spaustis. Mes neturime pranašumo po krepšiu, jie mums akivaizdžiai leidžia mesti, o mes nepataikome.

Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Vytautas Šulskis
Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Vytautas Šulskis

Nubaustume, pataikytume tris tritaškius iš eilės, iš karto atsilaisvintų erdvės po krepšiu.

– Jeffery Garrettas žaidė labai naudingai, pelnęs tik 8 taškus surinko 26 naudingumo balus. Bet prametė visus tris tritaškius bei atakuoja labai retai. Ar jam pritrūksta drąsos?

– Jei mes kažkur centruojame, jie jį akcentuoja. Jie leidžia jam mesti tritaškius. Vilniuje jis metė keturis tritaškius, o Jeffas yra emocinis žmogus. Jeigu jis pataiko pirmą tritaškį, tai kaip ir daugeliui žaidėjų, atsiranda užsivedimas. O šiandien visų buvo nuliniai pataikymai. Šnekėjome su vyrais. Žinome, ką darome blogai, ką gerai. Per daug emocijų buvo išlieta per ketvirtfinalį. Mobilizuotis yra dėl ko, davėme net po tris dienas, bet po tų išeiginių sunku vėl įeiti į ritmą.

– Galbūt pataikyti galėtų Martinas Laksa, bet jis nerungtyniavo. Kokia jo situacija?

– Laksa šiandien tikrai būtų padėjęs. Tai yra žmogus, kurį reikia prižiūrėti, jis metikas ir tikrai gali pataikyti. Jis kaip ir galėjo, bet mes pabijojome, kad kiti užsikrės, nes gali būti infekcija. Nenorėjome komanda rizikuoti. Bet kaip bebūtų, „Rytas“ žaidžia ketverto ritmu, o mes tikrai duodame kovą. Nėra taip, kad mes išeiname pasivaikščioti. Jiems reikia vargti, daryti. Buvo klaidelių, bet neturiu pretenzijų. Gal tik nepataikymo, bet ką daryti.

Aš ir dabar sakiau vyrams: jūs praleidžiate galimybę žaisti finale.

– Žaisite kitas rungtynes po dviejų dienų. Ar yra variantų praplėsti rotaciją?

– Manau, su Laksa. Šiandien norėjau plėsti rotaciją su Evanu (Maxwellu), bet negaliu aš su juo žaisti. Mes turėjome +5, bet po jo išėjimo -7. Atšoka žmonės, mažiukai nusiiminėja kamuolius. Aišku, jis psichologiškai nepasiruošęs, nors kaip ir reikėtų. Bet jaučiasi viso sezono nuovargis.

– Aurimas Majauskas sužaidė rezultatyviausias karjeros rungtynes, pelnė 14 taškų. Jis turbūt vienas pozityviausių dalykų šiose rungtynėse?

– Žmogus atvažiavo mėnesį nežaidęs, bet ateina į formą. Majauskas šiandien tik ryte atėjo į treniruotę, dvi dienas turėjo virusą. Buvo neaišku, ar žais, bet šiandien prasibėgiojo ir labai neblogai vaikis sužaidė. Šiandien iš tų pozityvių dalykų galima jį išskirti. Bet aš netikiu, kad vyrai taip blogai sužais trečias rungtynes. Nesakau, kad laimėsime, bet kovą galime duoti. Šiais metais ne vieną kartą įrodėme priešininkų aikštelėse, nukovėme visas komandas, išskyrus „Lietkabelį“.

Manau, nėra teisinga, kad žaisime po dviejų dienų. Nesuprantu LKL tvarkaraščio. Galvoju, kad žiūrovai nepamatys, ką po dar dviejų dienų pamatytų. Sąlygos visiems vienodos, bet manau, kad kitais metais LKL pasidarys daugiau poilsio, kad būtų galima pasiruošti ir nustebinti.

– Buvote gal net vienintelis Lietuvoje, spėjęs Madrido „Real“ triumfą Eurolygoje. Kaip jums veteranų vedamos komandos pergalė ir finalas?

Superinis finalas. Visi nurašinėjo senelius „Real“, o seneliai savo padarė. Senelį turėti komandoje vieną antrą yra labai gerai. Vienas dalykas autoritetai, antras dalykas jiems niekada nedreba ranka lemiamu momentu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius