-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2018 08 15

„Šiauliai“ komplektacijos darbus baigė pasikviesdami NCAA žaidusį lietuvį

Pasiruošimą sezonui šią savaitę pradėsiantys „Šiauliai” į savo gretas pakvietė dar vieną aukštaūgį. Prie komandos prisijungė 24 metų, 213 cm ūgio Benas Griciūnas, su kuriuo pasirašyta trejų metų sutartis. Šilutėje gimęs vidurio puolėjas baigė studijas Jungtinėse Amerikos Valstijose ir savo karjerą tęsti nusprendė Lietuvoje.
Benas Griciūnas
Benas Griciūnas / nuotr. Dan Pelle/The Spokesman-Review nuotr.
Temos: 1 BC Šiauliai

Atstovavusiam Auburno ir Šarlotės universitetams, krepšininkui geriausias buvo paskutinis sezonas, kurį jis praleido Eastern Washington universitete. NCAA I diviziono Big Sky konferencijoje žaidusiai „Eagles” komandai jis vidutiniškai pelnydavo po 5,1 taško, atkovodavo po 3 kamuolius ir blokuodavo po 0,7 varžovo metimo, aikštėje praleisdamas po 13,3 minutės per rungtynes.

Perspektyvus aukštaūgis traukė ir šalies jaunimo rinktinių trenerių dėmesį. Jis 2012 m. padėjo šalies 18-mečių rinktinei iškovoti sidabrą Europos čempionate. Tuo tarpu po poros metų vykusiose U20 Senojo žemyno pirmenybėse vilkėdamas rinktinės marškinėlius prisidėjo prie užimtos 5-os vietos.

Klubo vadovo Mindaugas Žukauskas neslėpė, kad su aukštaūgiu siejamos ateities viltys.

„Džiaugiamės, kad jaunas aukštaūgis lietuvis baigė mokytis Amerikoje ir nusprendė grįžti į Lietuvą, o savo karjerai tęsti pasirinko mūsų komandą. Vasaros metu jis lankėsi klubo organizuojamose stovyklose ir padarė gerą įspūdį treneriui Aantanui Sireikai. Tai darbštus, imlus ir, svarbiausia, labai motyvuotas krepšiniui sportininkas, kuris, tikimės, padedamas mūsų trenerių, sėkmingai tobulės ir taps didele paspirtimi gal jau ir būsimame sezone”, – kalbėjo M.Žukauskas.

Tai darbštus, imlus ir, svarbiausia, labai motyvuotas krepšiniui sportininkas

Pasak jo, B.Griciūnas sezoną pradės NKL lygoje, tačiau, pademonstravęs gerą žaidimą, turės galimybių padėti „Šiaulių” komandai ir stipriausiame šalies čempionate.

Tuo pačiu M.Žukauskas patvirtino, kad komandos sudėties komplektacija būsimam sezonui yra baigta. Nors buvo skelbta, kad klubas ieškos žaidėjo, galinčio žaisti 3-4 numeriu, nuspręsta visų pirma šansą suteikti jau turimiems šių pozicijų krepšininkams. Tiesa, iš žaidėjų rinkos nesitraukiama, todėl, pasitaikius tinkamiems ir klubo viziją atitinkantiems kandidatams, komandą gali papildyti ir nauji krepšininkai

Pirmąsias naujojo sezono rungtynes „Šiauliai” sužais rugsėjo 20 d. FIBA Čempionų lygos pirmajame atrankos etape su Sofijos „Levski Lukoil” iš Bulgarijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius