Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 02 15

Siautėjantis naujas „Lietkabelio“ ginklas Š.Jasikevičiaus neišgąsdino

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai laimėjo du pastaruosius Karaliaus Mindaugo taurės (KMT) finalus, tačiau Šarūno Jasikevičiaus auklėtinių apetito tai nesumažino. Šeštadienio vakarą Lietuvos čempionai leisis į pirmojo šį sezoną trofėjaus medžioklę, o artimiausias barjeras – pusfinalyje laukiantis Panevėžio „Lietkabelio“ klubas.
Šarūnas Jasikevičius
Šarūnas Jasikevičius / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Kauno komanda pastaruoju metu „Lietkabeliui“ buvo sunkiai įkandamas priešininkas, bet statyti arklio prieš vežimą ir iš anksto galvoti apie sekmadienį Vilniaus „Siemens“ arenoje vyksiantį finalą Šaras nėra linkęs.

„Panevėžys žaidžia tikrai labai solidų krepšinį. Tai yra komanda, kurią labai sunku išmušti iš jų puolimo. Šis varžovas turi labai aiškias idėjas, žaidžia tvarkingai, visi žaidėjau žino savo vaidmenis, žino, ką gali daryti ir ko negali. Jie gana aiškiai laimėjo KMT turnyro ketvirtfinalį prieš kitą gerą žaidimą rodančią ekipą (Pasvalio „Pieno žvaigždes“ – aut. past.). Jie pasiruošę. Noriu tikėti, kad ir mes pasiruošę“, – rungtynių išvakarėse po paskutinės treniruotės kalbėjo Š.Jasikevičius.

Vasario pradžioje „Lietkabelį“ papildė Nigerijos rinktinės įžaidėjas Ikenna Iroegbu.

23 metų 188 cm ūgio krepšininkas solidžiai debiutavo naujoje ekipoje ir LKL pirmenybėse fiksavo 15,5 taško rezultatyvumą.

Į pasvaliečių krepšį atsakomajame KMT taurės ketvirtfinalyje naujokas irgi įmetė net 19 taškų.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Ikenna Iroegbu
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Ikenna Iroegbu

Visgi Š.Jasikevičius nemano, kad O.Iroegbu gali tapti X faktoriumi, perlaušiančiu rungtynes.

„Nereikia koncentruotis į vieną žaidėją, nors jis į komandą įsiliejo tikrai įspūdingai. Tose rungtynėse prieš jį buvo padaryta labai daug klaidų besiginant. Reikia tikėtis, kad mes jas išanalizavome ir to paties nekartosime. Bet taip, tai yra agresyvus, atletiškas žaidėjas, galintis imtis iniciatyvos. Reikės kreipti dėmesį į tai“, – kalbėjo Š.Jasikevičius.

Į Vilnių LKL čempionai atvyko aptrupėję. Iš rikiuotės ilgam iškrito aukštaūgis Laurynas Birutis, kuriam atlikta kelio operacija.

„Kalbant apie Lauryną, jau senokai žinojome, kad jam reikės operacijos. Laukėme kol pasveiks mūsų aukštaūgiai, jis kažkiek net buvo priverstas aukotis dėl komandos. Manau jog šį sezoną jam buvo sunku parodyti savo tikrąjį veidą būtent dėl to kelio. Ta trauma jį stabdė, kiekvieną dieną jis prarasdavo vis daugiau jėgos. Apmaudu, jog dėl to nepavyko sužaisti gero sezono. Iš kitos pusės – mes labai juo tikime ir laukiame. Tikėsime, kad po operacijos jis grįš stipresnis“, – vylėsi strategas.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Šarūnas Jasikevičius
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Šarūnas Jasikevičius

Visi kiti žaidėjai, anot trenerio, yra pasirengę atlaikyti dviejų rungtynių per dvi dienas iššūkį.

Paklaustas, ar toks intensyvus grafikas žaidžiant Eurolygoje, „Žalgiriui “ yra pranašumas prieš kitas ekipas, treneris šypsojosi.

„Žinoma, kad tvarkaraštis negąsdina, bet šiuo metu mums svarbiausias vienas mačas – dvikova su „Lietkabeliu“. Taigi galvojame tik apie jas. Visoms komandos sąlygos yra vienodos“, – teigė strategas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius