-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 04 05

Šilutės šimtukininkas: 100 taškų įmetęs NBA žaidėjo brolis už tai dėkoja Kobei

Prieš dvejus metus jo nuotrauka su lapu, ant kurio užrašyta „100“, paplito per visą pasaulį. Jeremiah Jarmaras, arba tiesiog JJ Culveris, šmėžavo JAV ir kitų šalių, įskaitant ir Lietuvos, žiniasklaidos antraštėse, kai koledžo rungtynėse pelnė net 100 taškų. Dabar šis krepšininkas rungtyniauja Lietuvoje, po treniruočių stebi „Žalgirio“ mačus Eurolygoje ir svajoja kitą sezoną praverti Lietuvos krepšinio lygos (LKL) duris.
Šilutėje žaidžiantis JJ Culveris už 100 taškų pasirodymą dėkoja Kobe Bryantui
Šilutėje žaidžiantis JJ Culveris už 100 taškų pasirodymą dėkoja Kobe Bryantui / Dominyko Repečkos ir Scanpix nuotr.

NBA pasaulis neseniai minėjo 60 metų sukaktį nuo rungtynių, kuriose lygos legenda Wiltas Chamberlainas pelnė net 100 taškų ir užfiksavo rekordą, kurio iki šiol niekas nepagerino ir vargu, ar kada nors pagerins.

Tos rungtynės nebuvo filmuojamos ir iš jų likęs tik radijo įrašas, bet visiems bent kiek krepšiniu besidomintiems žmonėms pagalvojus apie šį rekordą akyse iškyla ikoniškas W.Chamberlaino kadras rūbinėje su lapu, ant kurio užrašyta „100“.

„Scanpix“/AP nuotr./Wiltas Chamberlainas
„Scanpix“/AP nuotr./Wiltas Chamberlainas

Tokį patį lapą 2019 m. gruodžio 10 dieną savo rankose laikė ir JJ Culveris.

„Wayland Baptist“ komandai atstovavęs amerikietis JAV koledžų pirmenybių NAIA (Nacionalinės tarpuniversitetinės asociacijos – aut. past.) rungtynėse įmetė net 100 taškų ir tapo pirmu triženklę taškų ribą pasiekusiu krepšininku nuo 1954 metų.

Wayland Baptist koledžo nuotr./J.J.Culveris
Wayland Baptist koledžo nuotr./J.J.Culveris

Praėjus daugiau negu dvejiems metams, profesionalo karjerą pradėjusį 24-erių amerikietį likimas atsviedė į Lietuvą, kur 195 cm ūgio žaidėjas rungtyniauja „Šilutės“ komandoje Nacionalinėje krepšinio lygoje (NKL).

15min kalbėjosi su Pamario krašte įsikūrusiu legionieriumi apie neįtikėtiną jo pasiekimą koledžų čempionate, jį įkvėpusį Kobe Bryantą, žaidimą NKL pirmenybėse, permąstyti likimą Lietuvoje privertusį karą ir NBA rungtyniaujantį brolį.

„Telefonas nenustojo vibruoti“

Iš Teksaso valstijos Luboko miesto kilęs JJ Culveris anksti paėmė krepšinio kamuolį į rankas ir derino jį su futbolo žaidimo įrankiu. Bet, priešingai nei daugelio amerikiečių, Culverių aistra buvo baltai juodas europietiško futbolo, o ne pailgas ir įprastai iš kiaulės odos pasiūtas amerikietiškojo futbolo kamuolys.

Nuo pat ketverių JJ su broliais žaidė futbolą tarpusavyje, FIFA kompiuterinis žaidimas jiems buvo vienas mėgstamiausių, o vėliau savo talentą jie demonstravo ir pradinėje bei vidurinėje mokyklose.

Ir tik kai kažkurią vasarą stipriai ūgtelėjo, JJ Culveris pasuko oranžinio kamuolio kryptimi, kol galiausiai gavo pasiūlymą iš koledžų krepšinio komandos.

Galbūt ne be reikalo futbolo aikštėje jis žaidė puolėju, nes ketvirtaisiais koledžo metais surengė pritrenkiantį pasirodymą atakuodamas krepšį.

Varžovus iš „Southwestern Adventist“ ekipos JJ Culveris baudė iš visų aikštės vietų, iš viso pataikydamas 22 dvitaškius iš 29, 12 tritaškių iš 33 ir 20 baudų metimų iš 27, taip pat užfiksuodamas geriausią rezultatą „Wayland Baptist“ koledžo istorijoje – dabartinis ant NKL salių parketo lakstantis amerikietis įmetė 100 taškų.

„Rungtynių pradžioje pataikiau pirmus tris savo metimus, o vėliau mano komandos draugai, kuriems atiduodu duoklę – jie buvo nuostabūs, – ėmė manęs ieškoti aikštėje, – kalbėdamas su 15min prisiminė JJ Culveris. – Komandos rekordas buvo 50 taškų, o aš tiek turėjau jau per ilgąją pertrauką. Vienu metu treneris mane pasodino ant suolo, bet kai visi ėmė prašyti, sugrąžino mane į aikštę.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius