Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2020 03 10

Sirgalių pyktį sukėlusi buvusi „Ryto“ komercijos direktorė: „Nemačiau reikalo žemintis“

Vilniaus „Rytą“ po sirgalių sukeltos audros palikusi buvusi klubo komercijos direktorė Audra Ginelevičienė paaiškino savo dalyvavimą Kauno „Žalgirio“ renginiuose. Ji pripažino nesitikėjusi tokios audringos reakcijos, bet nenorėdama žemintis priėmė sprendimą palikti sostinės krepšinio organizaciją.
LKF konferencijos akimirkos
LKF konferencijos akimirkos / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Praėjusią savaitę „Rytas“ oficialiai išsiskyrė su komercijos direktore A.Ginelevičienė po viešo sostinės aistruolių pasipiktinimo.

Aktyviausia „Ryto“ sirgalių grupuotė „B tribūna“ reiškė nepasitenkinimą, kad A.Ginelevičienė lankosi „Žalgirio“ rungtynėse Eurolygoje ir dalyvauja Kauno komandos verslo klubo renginiuose. Nuotraukomis, kuriose užfiksuota A.Ginelevičienė, soc. tinkluose pasidalijo pats „Žalgirio“ klubas.

„Situacija, apie kurią su klubu jau buvo kalbėta. Reakcija netinkama. Žmogus, kuris pasitikėjimo jausmo nekėlė nuo pirmų dienų.

Kokioje paralelinėje visatoje gyvename, jog klubo komercijos direktorė leidžia sau taip elgtis? Galima prisiminti ir tai, jog direktorė savo darbo vietą Vilniuje palieka anksčiau, kad spėtų į kauniečių rungtynes Eurolygoje (gi turint abonementą, negali praleisti).

Kaip klubas gali kilti, kai tokios pozicijos darbuotojas elgiasi taip? Žalgirio verslo klubo narė... Ne pirmas šio žmogaus didelis paslydimas, išvada viena – jos turi nelikti Ryto klube“, – rašė „B tribūna“.

Iš pradžių „Ryto“ direktorius Rolandas Jarutis situacijos nekomentavo, bet jau netrukus „Rytas“ žiniasklaidai išplatino pranešimą, kad A.Ginelevičienė palieka Vilniaus ekipą.

A.Ginelevičienė krepsinis.net žurnalistės Gabrielės Miknevičiūtės laidoje „MISsMATCH“ atsakė į jai mestus kaltinimus.

„Niekada neįvertinau, kad tavo laisvalaikis ar dar... Turi rinktis žmones, vietas, aplinkybes, kur ir su kuo bendrauti. Niekada to nedariau, nes esu krepšinyje nuo 8 metų“, – sakė buvusi „Ryto“ darbuotoja.

Paklausta apie lankymąsi „Žalgirio“ rungtynėse, ji pasakojo, kad 8 metus turi „Žalgirio“ abonementą.

„Tai normalu lankytis krepšinio rungtynėse. <...> Man tai buvo įprasta, – G.Miknevičiūtei teigė A.Ginelevičienė. – Pasimokiau, kad turi maskuotis, kažką slėptis. Negalvojau apie tą situaciją. Bet kad būsiu slapukė ar bandysiu kažką meluoti, tai tikrai ne.“

A.Ginelevičienė pripažino, kad tokio sirgalių nepasitenkinimo ji nesitikėjo, o sprendimą trauktis priėmė pati.

„Su Rolandu Jaručiu labai nuoširdžiai pasikalbėjome. Pasakiau, kad komfortas darbe ir jo siekiamybė bet kur yra numeris vienas. Nematau reikalo žemintis ir dirbti darbą, kur neturi palaikymo ar sirgalių... Kiekvieną savaitę jie (sirgaliai. – red.) gali priimti sprendimus ir pagalvojau, kad mes tikrai negalime būti marionetės. Krepšinyje dirbu labai ilgai ir tikrai nenoriu šitos situacijos“, – krepsinis.net laidoje „MISsMATCH“ pasakojo A.Ginelevičienė.

15min nuotr./„Ryto“ komercijos direktorė Audra Ginelevičienė – „Žalgirio“ verslo klubo narė
15min nuotr./„Ryto“ komercijos direktorė Audra Ginelevičienė – „Žalgirio“ verslo klubo narė

Paklausta, kodėl prieš sezoną nebuvo pristatyta oficialiai kaip klubo komercijos direktorė, A.Ginelevičienė G.Miknevičiūtei „MISsMATCH“ sakė: „Yra viena, kai ateini į naują sistemą, susiduri su žmonėmis, kurie gal net... atsargiai žiūrėjo į tave. Priėmiau sprendimą. Aš galėjau pirmą darbo dieną paprašyti, kad atsirasčiau savo pozicijose dokumentiškai ir viską. Bet priėmiau tą, kad ateinu į sunkiai emocišką organizaciją ir galvoju – ne, pirmiausia gal reikia ne viešintis ir dar, o pradėti dirbti darbus. Paskui tavo darbai kalbės už tave. Mano tikslas buvo pirmiausia pradėti darbus ir juos efektingai ir matomai vykdyti.“

„O dangau“ nuotr./L.Kleiza paviešino susirašymus su kitu klubo vadovu D.Gudeliu dėl R.Jaručio pervedimo pinigų savo agentūrai.
„O dangau“ nuotr./L.Kleiza paviešino susirašymus su kitu klubo vadovu D.Gudeliu dėl R.Jaručio pervedimo pinigų savo agentūrai.

Garsiajame susirašinėjime su Dariumi Gudeliu, kurį paviešino „Ryto“ sporto direktoriaus pareigas palikęs Linas Kleiza, buvęs krepšininkas piktinosi dėl A.Ginelevičienės įdarbinimo Vilniaus organizacijoje.

„Ir dar Audronė Ginelevičienė jau ne už % dirba, o pagal darbo sutartį už 2 štukas?“ – D.Gudeliui rašė L.Kleiza, priekaištavęs dėl R.Jaručio veiksmų ir A.Ginelevičienės įdarbinimo.

A.Ginelevičienė į „MISsMATCH“ klausimą dėl procentų ir darbo sutarties tiesiogiai neatsakė: „Vienintelio, ko man labai trūko klube, tai to bendro susėdimo ir bendrų sprendimų priėmimo. Labai gerai suprantu Liną Kleizą, kuris kaip krepšininkas buvo garbinamas ne tik Lietuvoje. Jis buvo žvaigždė. Atėjus tiek Jaručiui, tiek man, gal jam buvo kažkiek sunkiau. Gal jis norėjo žvaigždiškumo jausti ir daugiau.“

A.Ginelevičienė pridūrė, kad „organizacijai yra sunku ir skolos, kurios slegia klubą, tikrai neduoda didelio komforto ir impulso“. Bet ji žinojo, kur eina, ir entuziastingai priėmė iššūkį.

VIDEO: „Nematoma pusė“: Linas Kleiza, atskleistos žinutės ir atviras interviu apie karą Vilniaus klube
VIDEO: „Nematoma pusė“: „klaikios sutartys“, pinigai, skolos ir R.Jaručio atsakas L.Kleizai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius