-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 03 05

Avarija „Ryto“ aistruolių nesustabdė: vos išsiropštę iš automobilio pirko naujus bilietus

Kovo 4-ąją šeši „B tribūnos“ nariai gali vadinti antruoju gimtadieniu. Vaikinai sekmadienį vakare nuomotu septynių vietų automobiliu pajudėjo iš Vilniaus link Varšuvos, iš kur turėjo kilti į Valensiją, tačiau jų kelionė kartu su visu automobiliu apvirto aukštyn ratais.
„B tribūnos“ nariai Lenkijoje pateko į avariją
„B tribūnos“ nariai pateko į avariją / nuotr. facebook.com ir 15min

Netoli Alytaus automobilį slidžiame kelyje pradėjo mėtyti, jis slydo skersai kelio, išvažiavo į priešpriešinę eismo juostą, apsisuko, galu nuvažiavo į griovį ir porą kartų apsivertė.

„Pirma mintis: ar visi gyvi? Tada: ar nebėga benzinas iš mašinos ir kaip čia iš jos išlipt? Vienos pusės durys buvo prispaustos, tai neišėjo atsidaryti. Aš pro siaurą tarpą išlipau, kiti – pro kitą pusę“, – 24sek pasakojo vienas iš automobilyje buvusių „B tribūnos“ narių.

Vaikinas sakė, kad nelaimė nutiko dėl kelią padengusio plikledžio. Jo teigimu, avarija įvyko tiesiame kelyje, kuriame nebuvo nei posūkio, nei kalniuko.

Facebook.com/„B tribūnos“ nariai pateko į avariją
Facebook.com/„B tribūnos“ nariai pateko į avariją

„Pats tikrinau rinkimų rezultatus, tai kelio nelabai mačiau, tik pajaučiau, kad mašiną pradėjo mėtyti, – sakė „Ryto“ sirgalius“. – Kai apsivertėme, likome kabėti ant diržų, nes visi buvome prisisegę.“

Išsiropštęs iš sudaužyto automobilio paskui „Rytą“ keliavęs „B tribūnos“ narys ir pats įsitikino, kodėl įvyko tai, kas įvyko.

Kai apsivertėme, likome kabėti ant diržų, nes visi buvome prisisegę.

„Aš su paprastais kedais ant kelio galėjau čiuožinėti. Daug stojo mašinų, kurios padėti norėjo, tai ir jos čiuoždamos stojo. Juolab, kad dar vienas automobilis kiek toliau irgi buvo nučiuožęs nuo kelio“, – kalbėjo pašnekovas.

„B tribūnos“ nariai, matydami, kad kelionę tęsti galima, svarstė, ar dar turi šansų suspėti į skrydį, tačiau skaičiavimai rodė, jog tai padaryti bus labai sunku, o skubėti noro jau nebuvo – kelias tiesiog per slidus.

Tuomet į pagalbą jiems išsiruošė du ekipažai „B tribūnos“ narių iš Vilniaus, o avarijos vietoje užvirė naujų bilietų paieška.

„Mes jau penkios minutės po avarijos pirkomės bilietus į Vieną iš Varšuvos“, – pasakojo 24sek kalbintas vaikinas.

Mes jau penkios minutės po avarijos pirkomės bilietus į Vieną iš Varšuvos

Jo teigimu, nebuvo minčių, jog čia kelionė į Valensiją gali būti baigta, nes buvo rasti finansiškai įkandami skrydžių bilietai, o sužeidimai nebuvo tokie rimti, kad sukliudytų pasiekti tikslą.

„Jautėm atsakomybę ir prieš kitus narius, nes „B tribūna“ visose išvykose būna, tad kažkam nenuvažiuot būtų negerai“, – aiškino „Ryto“ ultrų narys.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Vilniaus „Ryto“ sirgalių eisena
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Vilniaus „Ryto“ sirgalių eisena

Pradėta naujų bilietų paieška parodė, kad geriausia būtų skristi iš Varšuvos į Vieną, o iš Austrijos sostinės – į Valensiją. Tačiau į galutinę stotelę buvo gautas tik vienas skrydis, kitų kainos iškart šoktelėjo. Tad vienas sirgalius iš Vienos skrido tiesiai į Valensiją, dar du – į Barseloną.

Likę trys į avariją patekę sirgaliai patraukė į Vilnių. Tačiau ten liko tik du: „Vienas nenurimo ir ryte atsikėlęs išskrido iš Vilniaus per Rygą į Madridą. Du liko namuose. Taip keturi iš šešių atvažiavom.“

Iš viso Valensijoje vyksiančioje Europos taurės ketvirtfinalio dvikovoje bus 11 „B tribūnos“ sirgalių. Prognozuojama, kad į mačą susirinks apie 200 vietinių lietuvių, tad „Ryto“ dainos varžovų arenoje turėtų būti garsios.

Visa kelionė vietoje 8 valandų truko 25 valandas, o pirmadienį, kai Valensijoje lepino 23 laipsnių šiluma, „B tribūnos“ nariai trankėsi po Europą.

„Bet jausmas dabar geras, – atsiduso su 24sek bendravęs sirgalius. – Bus ką prisiminti ir vaikams papasakoti.“

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Rokas Stipčevičius
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Rokas Stipčevičius

Po to, kai apie savo nemalonų nutikimą paskelbė feisbuke, keliautojai sulaukė ir kelių klubo darbuotojų žinučių.

Tačiau su „Ryto“ atstovais sirgaliai nekontaktavo, mat paties klubo pagalbos nereikėjo.

„Mes ir nesitikėjom, kad jie čia turėtų rašyt, kažką organizuot, padėt. Gal ir kitiems atsitinka kažkas, kai važiuoja į rungtynes, tai jei klubas pradėtų visiem skambint ir gelbėt, tai jiems gal ir atskirą skyrių reikėtų atidaryt“, – juokėsi vaikinas.

Jei klubas pradėtų visiem skambint ir gelbėt, tai jiems gal ir atskirą skyrių reikėtų atidaryt.

Jis nenorėjo spėlioti, ar krepšininkai po rungtynių domėsis neeiline sirgalių kelione, tačiau pabrėžė, jog šiemet ryšys tarp „B tribūnos“ ir komandos yra išskirtinis, o ir palaikymas mačo metu po tokių įvykių gali būti karštesnis nei įprastai.

„Galvoju, kad gal turėtų būti stipresnė emocija. Ypač, jei laimėsim. Ta pergalė atpirktų visas šitos kelionės patirtis. Na, net jei ir pralaimėsim, tai nieko nekeičia. Visur ir visada. Laimi ar pralaimi“, – kalbėjo pašnekovas.

VIDEO: „Ginčas“: išnarstytos galimybės ir vienintelis „Ryto“ šansas nugalėti „Valencia“

Tiesa, nors viskas, kas vyko po avarijos, iš pažiūros klostėsi pozityviai, į akis krito feisbuko komentatorių pasireiškimai.

„Natūrali atranka“, „Pagaliau nubaudė dievulis“, „Karma“ – tokiais pareiškimais švaistėsi internautai.

„Žmonės kartais perlenkia lazdą. Kai rungtynių metu vieni kitus įžeidinėjam, tai viskas normaliai, bet kai yra įvykis, pasibaigęs per plauką nuo tragedijos, tai... Labai įdomu, kaip būtų komentavę, jei būtų žuvęs kas nors? Tegul žmonės patys atsiduria tokioj situacijoj ir tada paskaito komentarus“, – 24sek kalbėjo „B tribūnos“ narys.

Antradienio popietę sunkumus išgyvenę ištikimiausi „Ryto“ aistruoliai jau vaikštinėjo Valensijoje ir laukė rungtynių. Neeilinės jos bus ne tik sirgaliams, bet ir komandai – „Rytas“ po septynerių metų pertraukos kausis Europos taurės ketvirtfinalyje. Mačo pradžia – 21:45 val. Lietuvos laiku.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius