Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 12 27

Skaudi žinia Garastų šeimoje: mirė legendinio šalies stratego žmona

Skaudi netektis legendinio šalies trenerio Vlado Garasto šeimoje – mirė trenerio 92-erių metų amžiaus žmona Irena Aleksiūnaitė-Garastienė, praneša 15min šaltiniai. Šią informaciją patvirtino ir Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas.
Irena Garastienė ir Vladas Garastas
Vladas Garastas / Gretos Skaraitienės nuotr. / 15min nuotr.

Vladas Garastas ir Irena Aleksiūnaitė-Garastienė susituokę buvo 66-erius metus.

Tai – ne pirmoji skaudi netektis Garastų šeimoje pastaruoju metu. Europos čempionato Vokietijoje metu 2022-aisiais mirė sūnus Virginijus, kuriam tuo metu buvo 63-eji metai.

„Trečiadienio naktį Kazio Griniaus slaugos ir palaikomojo gydymo ligoninės Petrašiūnų skyriuje, eidama devyniasdešimt trečiuosius metus, staiga mirė buvusi sportininkė, pedagogė Irena Garastienė. Žinomas krepšinio treneris, LKF garbės prezidentas, Vladas Garastas, antradienio vakarą aplankęs sergančią žmoną net neįtarė, kad kitos dienos rytą telefonu išgirs liūdną žinią apie Ireną. Ji iškeliavo amžinybėn, tenai, kur prieš porą mėnesių buvo palydėta velionės sesuo Gražina Pranckevičienė, o 2022-ųjų rugsėjį – staiga Vokietijoje miręs sūnus Virginijus. Jį amžiams priglaudė Petrašiūnų kapinės, kuriose bus palaidoti ir mamos palaikai.

Irena Aleksiūnaitė, Žemaitijos dukra iš Tryškių, Vilniaus pedagoginiame institute baigė aukštuosius fizinės kultūros ir gamtos mokslus, buvo aktyvi sportininkė, sprinterė. 1950 ir 1951 metais Irena tapo Lietuvos 100 metrų bėgimo čempione. Biržuose ji buvo Sporto mokyklos direktorė, trenere, Kaune – tuometinės keturiasdešimtos vidurinės mokyklos fizinio lavinimo mokytoja. Sostinėje, dar būdama studentė, susituokė su Lietuvos valstybiniame kūno kultūros institute studijuojančiu lengvaatlečiu ir krepšininku Vladu Garastu, su kuriuo laimingai išgyveno 66 metus.

Skaudžią netekties valandą nuoširdžią užuojautą žodžiais ir mintimis siųskime velionės broliui kauniečiui Regimantui Aleksiūnui ir jo šeimai, jautriam Irenos vyrui Vladui Garastui, dukrai Jolantai ir jos šeimai, vaikaičiams, Kaune gyvenančiam Rokui, Klaipėdoje – Vladui, Vilniuje – Valdui, Paryžiuje – Dovilei. Irena ir Vladas Garastai sulaukė ir keturių provaikaičių – Evos, Katalėjos, Kajatanos, Klojos.

Žemiška Irenos Garastienės kelionė baigėsi, tačiau jos dvasia – gyva ir liko šalia artimųjų, kurie visada prisimins savo mylimą žmoną, seserį, mamą, močiutę, promočiutę... Gyvenimo ratas nesustoja“, – socialiniame tinkle rašė žurnalistas Vidas Mačiulis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius