Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 12 04

Sportbačiai – ant vinies: A.Jomantas pranešė apie karjeros pabaigą

Mažeikių „M Basket“ klubas pranešė, kad Artūras Jomantas netrukus baigs krepšininko karjerą.
Artūras Jomantas
Artūras Jomantas / „Betsafe-LKL“ nuotr.

Skelbiama, kad paskutines rungtynes A.Jomantas sužais gruodžio 17-ąją, kuomet Mažeikių ekipa Telšiuose susitiks su Klaipėdos „Neptūnu“.

Šiame LKL sezone 38-erių puolėjas žaidė po 17 minučių, pelnė po 7,2 taško, atkovojo po 4,1 kamuolio, dalino po 2,5 rezultatyvaus perdavimo.

Jomantas savo įspūdingą, daugiau nei 20 metų trukusią krepšininko karjerą užbaigs taip pat, kaip ir pradėjo – vilkėdamas gimtojo miesto komandos marškinėlius.

38-erių krepšininkas karjerą pradėjo 2001-aisiais, kuomet apsivilko tuometinės Mažeikių „Naftos“ aprangą, vėliau persikėlė į „Šiaulius“ ir galiausiai Vilniaus „Lietuvos rytą“, kur ir praleido didžiąją dalį savo karjeros.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Artūras Jomantas
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Artūras Jomantas

Mažeikių ekipoje A.Jomantas užėmė kapitono pareigas, taip pat buvo klubo sporto direktorius. Po paskutiniųjų rungtynių veteranas neliks dirbti klube.

Jomantas per karjerą tapo Europos taurės, LKF taurės, BBL čempionu, dukart laimėjo LKL, iškovojo daugybę kitų medalių tiek su klubais, tiek su jaunimo rinktinėmis, 2009-aisiais atstovavo nacionalinei komandai Europos čempionate.

„Viskas, kas turi pradžią, deja, turi ir pabaigą. Džiaugiuosi, kad Artūras paskutines savo karjeros rungtynes sužais atstovaudamas savo gimtojo miesto komandai. Fantastiškas krepšininkas, nuostabus žmogus ir dar daug gražių epitetų galėčiau parinkti Artūrui. Smagu, kad jis prisijungė prie mūsų komandos praeitais metais ir savo kovingumu, bei atsidavimu aikštelėje ir už jos ribų padėjo grįžti į Lietuvos krepšinio elitą“, – apie A.Jomanto karjeros pabaigą kalbėjo klubo direktorius Arūnas Liškus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius