Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 04 13

Staigmena NKL finalo ketverte: „Žalgiris-2“ įveikė favoritus, bet šių svajonė dėl LKL dar gyva

Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) favoritai Šakių „Vyčio“ krepšininkai krito finalo ketverto pusfinalyje. Rungtynėse Jonavoje penktadienį Kauno „Žalgirio-2“ krepšininkai  82:77 (18:16, 23:18, 15:22, 28:19) įveikė lygos reguliarojo čempionato laimėtojus.
Kauno „Žalgiris-2“
Kauno „Žalgiris-2“ / nuotr. Mato Baranausko

Šakių „Vytis“ svajojo apie patekimą į LKL, bet dabar tai turės daryti labai atsargiai.

NKL titulas būtų suteikęs klubui teisę pakeisti stipriausioje lygoje paskutinę komandą, bet dabar Šakių klubas lieka pakibęs ant ribos.

Tiesa, vilčių jiems dar yra. Dėl dublerinių komandų statuso, Kauno komanda į LKL nepretenduoja, o remiantis LKL nuostatais, jeigu NKL pirmenybes laimės „Žalgirio“ arba „Neptūno“ dubleriai, teisė žaisti LKL atiteks antrąją vietą užėmusiai komandai (jei tai nebus dublerių ekipa). Jeigu finale žais abi dublerių komandos, galimybę žengti į LKL turės bronzos medalininkai.

„Žalgiris-2“ į finalą grįžo po vienerių metų pertraukos. Prieš dvejus metus kauniečiai finalinio ketverto finale Palangoje nusileido Marijampolės „Sūduvai-Mantingai“.

„Vytis“ prieš šias rungtynes NKL buvo laimėjęs 22 mačus iš eilės. Jis reguliarųjį sezoną baigė 19 pergalių serija, o šią atkarpą pratęsė ir ketvirtfinalyje. Reguliariajame sezone šakiečiai suklupo tik 3 kartus.

Kitame pusfinalyje penktadienį susikaus Marijampolės „Sūduva-Mantinga“ ir Klaipėdos „Neptūnas-Akvaservis“.

Pastaroji komanda yra laikoma dublerine Klaipėdos „Neptūno“ ekipa, tad į LKL nepretenduoja. Marijampolės klubas šiuo metu negali įsiveržti į aukštesnę lygą, nes neturi tinkamos arenos.

Pirmosios pusfinalio rungtynes puikiai pradėjo vienas geriausių lygos žaidėjų Gytis Radzevičius, kuris pelnė 11 iš pirmųjų 15 „Vyčio“ taškų, o tuomet šakiečiai buvo priekyje 15:12.

Antrajame kėlinyje „Žalgiris-2“ po šeštojo Gyčio Masiulio taško pirmavo 26:25. Tuomet „Vytis“ surengė spurtą 8:0 ir pirmą kartą viena komanda ryškiau atitrūko (33:26), tačiau „Žalgiris-2“ į tai atsakė dar sėkmingesne atkarpa (11:0) ir pabėgo į priekį 37:33.

Trečiajame kėlinyje „Vytis“ spurtavo 11:2 ir keturių taškų deficitą pavertė penkių taškų persvara (52:47), po ko ketvirčio šakiečių persvara siekė 4 taškus. Visgi lemiamą kėlinį „Žalgiris-2“ pradėjo keturiais Luko Ulecko taškais, po kurių rezultatas tapo lygus – 60:60.

Netrukus Martynas Sajus įkrovė iš viršus, L. Uleckas pridėjo dar keturis taškus ir žalgiriečiai įgijo keturių taškų pranašumą. Šakiečiai buvo išlyginę rezultatą (66:66), bet Lukas Uleckas įmetė baudą, Ignas Sargiūnas pelnė tris taškus, Rokas Jokubaitis pridėjo 5 taškus ir likus 100 sekundžių „Žalgiris-2“ pirmavo 75:68.

Lemiamu metu „Vytis“ buvo priartėjęs iki 3 taškų skirtumo (77:80), tačiau iki mačo pabaigos buvo likusios tik 11 sekundžių ir besivejanti komanda turėjo prasižengti.

Rokas Jokubaitis pataikė tik vieną baudą, tačiau po antrojo metimo Martynas Sajus atkovojo kamuolį, o Gytis Masiulis pataikė vieną baudą ir įtvirtino „Žalgiris-2“ triumfą.

„Vytis“: Gytis Radzevičius 27 (5/8 dvit., 8/8 baudos), Marijus Užupis 14 (4/5 dvit.), Paulius Beliavičius 13 (4/6 trit.), Brianas Wanamakeris ir Aurelijus Pukelis po 7.

„Žalgiris-2“: Martynas Sajus 20 (9/15 dvit., 8 atk. kam.), Ignas Sargiūnas 18 (5/5 baudos), Rokas Jokubaitis 13 (5 rez. perd.), Lukas Uleckas 11.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius