Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Staigmena Vilniuje: įsibėgėjęs „Neptūnas“ parbloškė „Rytą“

Naujasis Klaipėdos „Neptūno“ (9-12) treneris Georgios Vovoras pasiekė trečią pergalę iš trijų. Šeštadienio vakarą graiko vadovaujama uostamiesčio komanda svečiuose tėškė antausį Vilniaus „Rytui“ (16-4) – 83:84 (11:18, 16:27, 30:17, 26:22).
Ignas Sargiūnas
Ignas Sargiūnas / Pauliaus Peleckio / BNS nuotr.

„Rytas“ sugebėjo išlipti iš didžiulės duobės, panaikino 20 taškų deficitą (23:43) ir mačo pabaigoje turėjo progą išsigelbėti.

Prasidėjus paskutinei minutei, rezultatas švieslentėje buvo lygus 81:81, bet Martynas Echodas prasižengė puolime kovodamas dėl kamuolio prieš Mindaugą Girdžiūną.

Klaipėdietis įmetė vieną baudą, o kitoje aikštės pusėje Gytis Radzevičius nesuklydo ir išvedė „Rytą“ į priekį (83:82).

Žygimanto Janavičiaus metimas tikslo nepasiekė, bet kamuolį atkovojęs „Rytas“ nesugebėjo pereiti į kitą aikštės pusę per 8 sekundes.

Klaipėdiečiai gavo šansą, buvo likę 14 sekundžių ir Žygimantas Janavičius nuostabiai perdavė kamuolį iš užribio tiesiai Ąžuolui Tubeliui po krepšiu ir šis vėl grąžino taško pranašumą klaipėdiečiams.

Paskutinis Justino Gorhamo metimas tikslo nepasiekė ir „Neptūnas“ iškovojo dramatišką pergalę.

Reikėtų pažymėti, kad paskutinėmis sekundėmis „Rytas“ buvo priverstas žaisti be penktą pražangą gavusio savo lyderio Marcuso Fosterio, kurio pastangų dėka vilniečiams ir pavyko panaikinti milžinišką deficitą.

Sezono eigoje į „Rytą“ sugrįžęs ir „Neptūnui“ paskolintas Ą.Tubelis sužaidė universalų mačą – 30 minučių, 18 taškų (7/8 dvitaškių, 0/3 tritaškių, 4/6 baudų metimų), 10 atkovotų, perimtas ir 3 prarasti kamuoliai, 2 rezultatyvūs perdavimai, blokas, 4 išprovokuotos pražangos bei 26 naudingumo balai.

„Rytas“ šiame mače vertėsi be traumas besigydančių R.J.Cole’o ir kapitono Margirio Normanto.

Tai buvo trečia „Neptūno“ pergalė LKL pirmenybėse iš eilės ir jau trečiasis komandų susidūrimas šį sezoną. Lapkritį „Rytas“ namų sienas apgynė 93:75, gruodį Klaipėdoje triumfavo 77:70.

Giedriaus Žibėno auklėtiniams atsitiesti lengva nebus, nes kitame ture laukia derbis prieš Vilniaus „Wolves“ (14/7), „Neptūnas“ pergalių seriją sieks pratęsti Utenoje.

„Rytas“: Martynas Echodas 16 (6/10 dvitaškių, 8 atk. kam.), Arnas Velička 15 (4/5 tritaškių, 7 rez. perd., 5 klaidos), Lukas Uleckas (3/8 tritaškių) ir Marcusas Fosteris (4 klaidos) po 14, Gytis Radzevičius 13 (5 atk. kam.).

„Neptūnas“: Ignas Sargiūnas (3/8 tritaškių), Deividas Gailius (6 atk. kam., 4 rez. perd.) ir Ąžuolas Tubelis (10 atk. kam., 7/8 dvitaškių) po 18, Martynas Pacevičius 10, Žygimantas Janavičius 7 (5 rez. perd.).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius