-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 05 16 /20:24

Staigmenų „Žalgiriui“ negailėjęs „Neptūnas“ išlygino pusfinalio seriją

Klaipėdos „Neptūno“ krepšininkai sugebėjo atsirevanšuoti Kauno „Žalgiriui“ už gėdingą pralaimėjimą 29 taškais pirmosiose LKL pusfinalio serijos rungtynėse Kaune. Antradienį klaipėdiečiai po puikios mačo pradžios savo arenoje pasiekė pergalę 73:70 (21:13, 21:20, 18:16, 13:21) ir išlygino seriją iki trijų pergalių – 1-1.
Arnas Butkevičius
Arnas Butkevičius / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Po „Žalgirio“ pergalės šeštadienį namuose 83:54 atrodė, kad daug intrigos šioje serijoje gali ir nebūti, tačiau „Neptūnas“ tokias mintis nuvijo jau pačioje mačo pradžioje, kai šovė į priekį 11:1. „Žalgiris“ pirmąsias penkias rungtynių minutes įmetė tą vienintelį tašką.

Vėliau kauniečiai atsigavo, įsivažiavo, tačiau per visas rungtynes rezultatas daugiau nebuvo lygus.

„Neptūnas“ mačo pradžioje nežaidė įspūdingai, tačiau demonstravo pagirtiną kovingumą. Klaipėdiečiai nuolat atsikovodavo kamuolius po savo netaiklių metimų, o „Žalgirį“ nustebino nuo pirmųjų sekundžių taikyta aikštės gynyba.

Pirmoje mačo pusėje žibėjo Martynas Mažeika ir Danielis Ewingas, kuriems padėdavo iššaudavęs Chrisas Loftonas.

VIDEO: Rungtynių momentas: A. Šikšniaus blokas ir įspūdingas C. F. Loftono tritaškis

Tuo tarpu „Žalgiris“ lyderio nerado. Paulius Jankūnas pirmąjį metimą pataikė tik pačioje antrojo kėlinio pabaigoje, Kevinui Pangosui nekrito, o Leo Westermannas klaidų turėjo daugiau ne pražangų.

Kauniečiai buvo sumažinę skirtumą tiek trečiajame, tiek ketvirtajame kėlinuke. Likus žaisti pusantros minutės P.Jankūno metimas sumažino skirtumą iki taško (67:66), tačiau geriausias sezono rungtynes sužaidęs Arnas Butkevičius pataikė trečiąjį savo tritaškį.

„Žalgiris“ turėjo progą išlyginti rezultatą, tačiau greitoje atakoje D.Ewingas meistriškai apsigynė prieš K.Pangosą. Likus žaisti 21 sek. M.Mažeika privertė A.Milaknį prarasti kamuolį ir „Neptūną“ pavyti jau buvo neįmanoma.

Trečiasis šios serijos mačas gegužės 19-ąją dieną bus žaidžiamas Kaune.

„Neptūnas“: A.Butkevičius 15 (3/3 trit., 5 atk. kam.), M.Mažeika 13 (4/4 dvit.), D.Ewingas 12, M.Girdžiūnas ir Ch.Loftonas (3/9 trit., 6 atk. kam.) po 11.

„Žalgiris“: P.Jankūnas (8 atk. kam.) ir K.Pangosas po 12, L.Lekavičius 10, E.Ulanovas ir L.Westermannas (7 atk. kam., 9 rez. perd., 6 kld.) po 6.

VIDEO: Rungtynių momentas: A. Butkevičiaus dėjimas viena ranka

Ketvirtasis kėlinys: „Neptūnas“ – „Žalgiris“

40 min. E.Ulanovas sumetė baudas, kauniečiai pasigynė, tačiau K.Pangosas nepataikė iš po krepšio. J.Grantas pataikė tik vieną baudą – 71:68 (32,6 sek.). Likus žaisti 21 sek. M.Mažeika privertė A.Milaknį prarasti kamuolį.

Likus 16,3 sek. V.Šarakauskas pataikė tik vieną baudos metimą (72:68) ir Š.Jasikevičius panaudojo paskutinę minutės pertraukėlę. K.Pangosas neįmetė tritaškio, kamuolį pagriebė D.Ewingas ir po varžovų pražangos įtvirtino pergalę baudos metimu.

39 min. Taškų badą dvitaškiu užbaigė P.Jankūnas, po kurio dvitaškio (67:66) buvo likusios 1:44 min. A.Butkevičius pataikė trečiąjį savo tritaškį – 70:66 (1:18 min.).

38 min. Tris minutes komandos neįmetė nė taško. „Žalgiris“ metė keturis gana lengvus tritaškius, D.Ewingas neišnaudojo paties susikurtų progų po prasiveržimų – 67:64.

35 min. „Neptūnui“ pirmaujant 67:64 penktąją pražangą gavo A.Kavaliauskas.

34 min. A.Butkevičius nustebino kauniečius antru savo rungtynių tritaškiu (65:60).

33 min. L.Westermanno tritaškis sumažino skirtumą iki dviejų taškų (62:60) ir D.Adomaitis buvo priverstas prašyti jau antrosios minutės pertraukėlės šiame ketvirtyje.

32 min. Atkaklumu nestebino Ch.Loftonas (62:51), tačiau „Neptūnui“ smogia E.Ulanovo ir L.Lekavičiaus tritaškiai – 62:57.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Paulius Jankūnas
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Paulius Jankūnas

Trečiasis kėlinys: „Neptūnas“ – „Žalgiris“ 60:49 (21:13, 21:20, 18:16)

30 min. „Neptūnas“ ketvirtį užbaigė įspūdingai. A.Šikšnius išrašė nuostabų bloką E.Ulanovui, o paskutinę sekundę Ch.Loftonas smeigė tritaškį – 60:49.

29 min. Netaiklių baudų sindromą pratęsė tik vieną pataikęs B.Motumas, o dvi taiklios M.Mažeikos baudos grąžino skirtumą prie dviženklė ribos – 57:47.

28 min. B.Motumas pataikė tik vieną baudą iš keturių, o „Neptūnas“ įmetė du tritaškius. Po M.Girdžiūno ir Ch.Loftono metimų skirtumas vėl išaugo – 53:46.

26 min. Po M.Girdžiūno ir P.Jankūno susistumdymo aikštėje kilo neramumai, ant parketo žengė net Š.Jasikevičius su D.Adomaičiu. Pasitarę teisėjai techninę pražangą skyrė abiejų komandų atstovams. Po K.Pangoso baudų metimų „Žalgiris“ priartėjo iki 47:45.

24 min. Kieta gynyba ir keli netaiklūs šeimininkų metimai leido „Žalgiriui“ priartėti iki 45:41. Penkis taškus per šią atkarpą pelnė K.Pangosas.

22 min. Tritaškių kėlinį pradėjo M.Kačinas, o kauniečiai per dvi minutes sugebėjo surinkti keturias komandines pražangas.

Antrasis kėlinys: „Neptūnas“ – „Žalgiris“ 42:33 (21:13, 21:20)

20 min. P.Jankūnas pirmuosius taškus pelnė tik likus pusei minutės iki pirmosios dalies pabaigos. A.Butkevičiaus tritaškis padidino skirtumą iki 42:33, o paskutinė svečių ataka baigėsi nesėkme.

19 min. „Žalgiriui“ pavyko sužaisti sėkmingą atkarpą (6:0), kai klaipėdiečiai neįmetė kelių lengvų metimų – 37:31.

16 min. Aktyvi „Žalgirio“ gynyba ne visada davė vaisių, o puolime svečių atakos labai strigo, nekrito tolimi metimai. Po J.Granto baudos metimo skirtumas buvo padidėjęs iki didžiausio – 37:25.

14 min. Po „Žalgirio“ klaidos greitą ataką stabdęs P.Jankūnas gavo nesportinę pražangą – 34:23.

12 min. Kėlinuką dviem tritaškiais pradėjo A.Milaknis ir L.Lekavičius, tad kauniečiai priartėjo iki 4 taškų (24:20). Tačiau tuomet tritaškiu atsakė Ch.Loftonas bei antrą kartą įspūdingu prasiveržimu su pražanga taškus pelnęs D.Ewingas – 30:20.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Danielis Ewingas
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Danielis Ewingas

Pirmasis kėlinys: „Neptūnas“ – „Žalgiris“ 21:13

10 min. Kėlinuko pabaigoje kauniečiai keliose atakose iš eilės pelnė taškus ir kiek sušvelnino šeimininkų pranašumą – 21:13.

8 min. D.Ewingas įmetė tritaškį, o Š.Jasikevičius į aikštę išleido ir R.Javtoką – 19:8.

7 min. Pirmuosius taškus „Žalgiriui“ iš žaidimo pelnė A.Kavaliauskas, netrukus tritaškį įmetė K.Pangosas, tačiau tai jų nepabudino. Puikus D.Ewingo prasiveržimas ir du taškai su pražanga grąžino dviženklį pranašumą – 16:6.

5 min. Klaipėdiečiai rungtynes pradėjo labai kovingai ir puikiai gynėsi. Aikštės gynyba pavyko išmušti „Žalgirio“ puolimą iš vėžių – per 5 su puse minutės svečiai pataikė vos vieną tašką. Nors nežibėjo ir „Neptūno“ atakos, tačiau didžiulis kovingumas ir daugybė antrų šansų leido pirmauti 11:1.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius