-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 09 07

Stambulas dar nepasiruošęs: Lietuvos bronzą menanti arena nuklota dulkėmis

Kaip ir tikriems studentams, paskutinės nakties veikiausiai prireiks Stambulo „Sinan Erdem“ darbuotojams, kad pabaigtų rengti areną Europos čempionato lemiamoms kovoms.
Sinano Erdemo arena
Sinano Erdemo arena / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Lengva sumaištis ir daug dulkių tvyro 13,7 tūkst. vietų arenoje, kuri nuo šeštadienio aštuonioms dienoms taps stipriausių Europos komandų kovos lauku.

Kitaip nei Tel Avive, kur Lietuvos rinktinė žaidė B grupės varžybas, „Sinan Erdem“ salė likus porai dienų iki varžybų dar neblizga.

Nors ketvirtadienio vakare Lietuvos krepšininkai jau rengė čia pirmąją treniruotę, ji vyko kažkur greta burzgiant vyrų įrankiams ir skarotosioms moterims, besirenkant į areną su kibirais ir šluotomis.

Tvorų aplink areną dar visas miškas, net prasibrauti nelengva, o viduje tampomi reklaminiai stendai, tikrinama aparatūra, interneto ryšys, kažkas lituojama. Apsaugos ir arenos darbuotojai dar patys bando susigaudyti, kas ir kaip vyks per lemiamas Europos čempionato varžybas – aštuntfinalį, ketvirtfinalį, pusfinalį ir finalus.

„Viskas bus“, – žadėjo vienas organizatorių, paklaustas apie erdvę, skirtą interviu su žaidėjais.

Tikriausiai bus, bet kol kas ten tik tuščias koridorius, o aplink – labai daug dulkių.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Sinano Erdemo arena
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Sinano Erdemo arena

Tačiau nupūtus jas, kyla nuostabūs prisiminimai.

Šioje mėlynų spalvų arenoje Lietuvos rinktinė vienintelį kartą pasaulio pirmenybėse užkopė ant garbės pakylos. Tai buvo prieš septynerius metus, kai Izmyre ir Stambule jauna Kęstučio Kemzūros treniruojama ir Lino Kleizos aikštėje vedama komanda nustebino visus, parodžiusi turbūt gražiausią visų laikų Lietuvos rinktinės žaistą krepšinį ir iškovojusi bronzos medalius.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Mantas Kalnietis
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Mantas Kalnietis

Šiuos trofėjus turi trys dabartinės rinktinės nariai: Mantas Kalnietis, Jonas Mačiulis ir Martynas Gecevičius. 2010 metų pasaulio čempionatas buvo itin puikus M.Kalniečiui, nes tai buvo pirmasis turnyras, kai jis buvo pagrindinis įžaidėjas ir atsiskleidė rinktinėje kaip vienas lyderių.

Papasakoti apie pasaulio čempionato bronzinius nuotykius ir po jų sekusį šėlsmą restorane prie Bosforo sąsiaurio, skiriančio Europą ir Aziją, galėtų ir dar keli rinktinės nariai: masažuotojai Juozas Petkevičius ir Aidas Buzelis, gydytojai Rimtautas Gudas ir Vytenis Trumpickas. Taip ir televizijos komentatorius Linas Kunigėlis, padėjęs rinktinei komunikuojant su žiniasklaida.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Juozas Petkevičius
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Juozas Petkevičius

Po septynerių metų pertraukos didysis krepšinis vėl sugrįžta į Stambulą.

Keturios komandos iš Tel Avivo ir keturios iš Helsinkio jau atvyko į Stambulą po grupės etapų. Dar keturios atkeliaus iš Klužo penktadienį, o D grupės ekipoms nereikės toli judėti, nes jos ir žaidė Stambule, tik kitoje arenoje.

Savaitgalį 16 komandų susidurs po „Sinan Erdem“ stogu. Reikia tikėtis, kad tikrai „viskas bus“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius