Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2022 06 16

Su Lietuvos rinktinės apranga prisistatęs I.Brazdeikis: „Tai buvo mano svajonė“

Po ilgesnės pertraukos Ignas Brazdeikis sugrįžo į savo gimtąjį miestą, bet ši viešnagė 23-ejų krepšininkui bus kitokia ir išskirtinė. „Iggy“ ruošiasi ypatingam debiutui ir jau po savaitės turės progą pirmą kartą karjeroje į aikštelę išbėgti su Lietuvos rinktinės marškinėliais.
Ignas Brazdeikis
Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės pristatymas / Teodoro Biliūno / BNS nuotr.

„Visada norėjau žaisti už Lietuvą ir nuolat stebėjau rinktinės žaidimą. Visuomet norėjau pasinaudoti šiuo šansu ir geriau pažinti lietuvišką kultūrą, išmokti kalbą. Jaučiuosi tikrai sujaudintas“, – tatuiruote papuošta ranka glostydamas savo vešlią barzdą šypsodamasis kalbėjo rinktinės naujokas.

I.Brazdeikis 1999-ųjų sausio 9-ąją gimė Kaune. Šiame mieste jis augo iki trejų metų. Tėtis Sigitas iš pradžių išvyko uždarbiauti į Londoną, o vėliau ir į Čikagą.

Įsitvirtinus trečiajame pagal dydį JAV mieste, pas vyrą atvyko ir žmona Diana su dviem vaikais – Ignas ir metais vyresnė sesuo Ema.

Netrukus Brazdeikių šeima vėl krovėsi lagaminus ir laimės pabandė ieškoti Kanadoje. Būdamas šešerių Toronte su bendraamžiais Ignas pradėjo žaisti ir krepšinį.

Visa kita – istorija.

2019-aisiais jis NBA naujokų biržoje buvo pašauktas 47-uoju šaukimu, pravėrė stipriausios planetos lygos duris ir būdamas 23-ejų jau yra vilkėjęs trijų NBA klubų – „New York Knicks“, „Philadelphia 76ers“ ir „Orlando Magic“ – marškinėlius.

Pasikviesti I.Brazdeikį į Lietuvos rinktinę nebuvo lengva. Šią idėją ne vienerius metus brandino ir ankstesni Lietuvos krepšinio federacijos vadovai su Arvydu Saboniu ir Mindaugu Špoku priešakyje.

Galiausiai Lietuvos Respublikos piliečio pasas I.Brazdeikiui buvo sugrąžintas 2021-ųjų gegužę.

Prieš tris savaites oficialiai žalią šviesą įjungė ir FIBA.

„Svajojau apie šią galimybę jau ilgą laiką. Dar nuo tų laikų, kai stebėdavau legendinius žaidėjus, tokius kaip Linas Kleiza, Šarūnas Jasikevičius, Mantas Kalnietis. Galėčiau išvardinti tikrai daug, tad mano noras žaisti už Lietuvą jau kuris laikas buvo labai didelis ir labai džiaugiuosi, kad tai dabar išsipildys. Smagu susipažinti su vaikinais, smagu priklausyti šiai komandai“, – kalbėjo I.Brazdeikis.

Kai prieš keletą metų Domantas Sabonis kas vasarą atvykdavo į Lietuvą atstovauti jaunimo rinktinėms, jis irgi sunkiai kalbėjo lietuviškai. Ignas Brazdeikis irgi kol kas kalba laužyta kalba į anglišką greitakalbę įpindamas vieną kitą lietuvišką žodį, bet yra drąsus ir užtikrintas – toks, kokį mes jį įpratę matyti ir krepšinio aikštelėje.

Paklaustas, ar nesibaimina, jog pažintis su europietišku krepšiniu gali būti ne tokia sklandi, kaip norėtųsi, I.Brazdeikis šypsojosi.

„Tikiuosi, jog viskas bus gerai. Treneriai man tikrai padės. Esu pasiruošęs priimti kiekvieną patarimą, kurį gausiu. Stengsiuosi mokytis. Krepšinis yra universalus dalykas, esu pasiruošęs būti naudingas ir padėti rinktinei tuo, kuo galiu“, – kalbėjo I.Brazdeikis.

Krepšininkas prasitarė, kad Lietuvoje nebuvo septynerius metus.

Paklaustas apie vaidmenį, kurio tikisi rinktinėje, Iggy tik gūžčiojo pečiais.

„Darysiu viską, ko norės ir prašys treneris. Svarbiausia, kad padėčiau komandai laimėti“, – šypsojosi kaunietis.

Lietuvos rinktinės strategas Kazys Maksvytis taip pat nenorėjo spekuliuoti, ar toks ankstyvas I.Brazdeikio atvykimas į rinktinę didina šio krepšininko šansus žaisti rudenį vyksiančiame Europos čempionate.

„Pirmiausia mums tai yra gera galimybė patikrinti tiek Igną, tiek kitus žaidėjus, kurie dar nėra žaidę komandoje. O vėliau matysime“, – kalbėjo strategas.

Lietuvoje vis labiau netylant kalboms, jog, neįsitvirtinus NBA lygoje, I.Brazdeikis ateinantį sezoną gali persikelti į Senąjį žemyną, krepšininkas tokią perspektyvą kol kas vertina skeptiškai.

„Aš norėčiau ir toliau žaisti NBA. Tai yra vieta, kurioje jaučiuosi geriausiai ir kuriai priklausau. NBA ir Lietuvos rinktinė – tos vietos, kuriose visada turėjau tikslą rungtyniauti“, – teigė krepšininkas.

Paklaustas, ar ši stovykla yra ir proga prisistatyti Kauno „Žalgirio“ treneriui, su kuriuo kartkartėmis yra siejamas, I.Brazdeikis nedaugžodžiavo.

„Pažiūrėsime. Niekada nežinau, kaip čia nutiks“, – atsakė krepšininkas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius