Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Su „Neptūnu“ dominuojantis G.Vovoras: „Jei kažkas veikia, nereikia keisti“

Georgios Vovoras išlaikė nepriekaištingą savo rezultatą Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“), įsirašydamas jau septintą iš eilės pergalę prie Klaipėdos „Neptūno“ vairo.
Georgios Vovoras
Georgios Vovoras / „Betsafe-LKL“ nuotr.

Graiko treniruojamas uostamiesčio klubas namuose 88:84 palaužė Panevėžio „7bet-Lietkabelį“ ir išlieka nepralaimėjęs nuo tada, kai G.Vovoras buvo paskirtas komandos vyr. treneriu.

„Pirmiausia, noriu pasveikinti savo žaidėjus, kurie sužaidė puikias rungtynes prieš vieną iš keturių stipriausių LKL komandų, – po pergalės sakė graikų specialistas. – Per ilgąją pertrauką sakiau žaidėjams, kad tai yra atkrintamųjų lygio rungtynės savo energija, intensyvumu, agresyvumu. Tokiose rungtynėse turime kontroliuoti savo emocijas, bet pirmoje pusėje reagavome pernelyg emocingai.

Trečiasis kėlinys buvo nuostabus tiek puolime, tiek gynyboje. Pagerinome savo deflectionų (liet. kamuolio pamušimų gynyboje) rekordą, tai padarėme 34 kartus. Taip ir turime žaisti. „Lietkabelis“ taip pat sužaidė puikiai, o mes turime galvoti apie kitas rungtynes.“

„Betsafe-LKL“ nuotr./Ąžuolas Tubelis
„Betsafe-LKL“ nuotr./Ąžuolas Tubelis

Į pergalę „Neptūną“ šįkart vedė ne tik 22 taškus pelnęs Ąžuolas Tubelis, bet ir komandos veteranai. Deividas Gailius (19), Mindaugas Girdžiūnas (13) ir Žygimantas Janavičius (11) kartu pelnė 43 taškus, o Ž.Janavičius dar pagerino ir karjeros rekordą.

„Manau, kad jei kažkas veikia, mums nereikia to keisti. Turiu pasakyti, kad esu labai laimingas dėl mūsų veteranų. Trys iš jų sužaidė nuostabų mačą ir rodė charakterį, kokį turi turėti komanda. Žygis (Žygimantas Janavičius) pagerino rezultatyvių perdavimų rekordą (14), Minda (Mindaugas Girdžiūnas) neįtikėtinai gynėsi, Deivis (Deividas Gailius) pataikė svarbius metimus ir atkovojo 6 kamuolius, kas buvo labai svarbu, – vardijo G.Vovoras.

– Dabar turime fokusuotis į kitą treniruotę. Rytoj turėsime laisvą dieną. Žinoma, mums trūksta dalykų, dar turime tobulėti. Sakau tai kiekvienoje spaudos konferencijoje, kiekvienam žaidėjui: blogiausias dalykas, kurį gali padaryti žaidėjas ar treneris – žiūrėti į ateitį. Negalime žiūrėti į ateitį, turime žiūrėti tik į artėjančią treniruotę.“

VIDEO: Georgio Vovoro ir Nenado Čanako komentarai

Kitas „Neptūno“ iššūkis – Kauno „Žalgiris“, kuris svečiuosis Klaipėdoje trečiadienį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius