-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 09 17

Su Prienų klubu nesutaręs D.Šalenga: „Pasiūlyta suma buvo per kukli“

Su Prienų „Skycop“ klubu šiltai flirtavęs Dainius Šalenga į LKL pirmenybes vis dėlto nesugrįš. 24sek portalui 41-erių varėniškis prasitarė, kad derybos su paskutinę dešimtą vietą praėjusį sezoną užėmusia, bet vietą elite išsaugojusia komanda nebuvo vaisingos.
Dainius Šalenga
Dainius Šalenga / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Per du dešimtmečius trukusią profesionalo karjerą D.Šalenga trys sykius jau vilkėjo Prienų komandos marškinėlius.

Pirmą sykį tai įvyko 2011–2012 metų sezoną, kai klubas dar vadinosi „Rūdupiu“. Antrasis karjeros etapas abipus Nemuno įsikūrusiame miestelyje buvo 2013–2014 metais.

Trečią kartą su klubo vadovais D.Šalenga rankomis sukirto karjeros saulėlydyje 2015–2016 metų sezoną, kai komanda jau buvo pervadinta į „Vytautą“.

Nedaug trūko ir iki ketvirtojo, bet po kelių savaičių bendrų treniruočių sudėti taškų ant „i“ vis dėlto nepavyko.

„Santykiai su Prienų klubų buvo likę labai šilti. Šiemet surinktoje komandoje pažįstamų veidų taip pat yra daug. Nepavykus susitarti dėl trenerio asistento pareigų, pagalvojau kodėl dar metus nepažaidus? Pačiam buvo įdomu pasitreniruoti su komanda, pažiūrėti, kokios fizinės formos esu, juk grįžau po metų pertraukos“, – pasakojo penkis LKL čempionų žiedus savo kolekcijoje turintis krepšininkas.

2017-aisiais savo karjerą D.Šalenga baigė Alytaus „Dzūkijos“ klube, bet nutolti nuo krepšinio pasaulio nenorėjo.

Svarstydamas artimiausios ateities planus, varėniškis prioritetu laikė trenerio darbą, bet pasitaikius intriguojančiai galimybei sugrįžti ant parketo, šiai avantiūrai nepasakė „ne“.

„Kai pradėjome kalbėtis su Virginijumi Šeškumi dėl galimybės vėl apsivilkti komandos aprangą, „Skycop“ sudėtis buvo daugiau mažiau sukomplektuota. Jei būtume šį klausimą pradėję gvildenti birželį, tikėtina, kad situacija būtų pakrypusi kitaip. Dabar viskas pernelyg paprasta: ekipa sukomplektuota, laisvų vietų nedaug, biudžetas – ribotas. Jų pasiūlyta suma, kurią galėjo leisti man – per maža“, – situaciją pasakojo 2003-iųjų Europos čempionas.

Nepavykus sugrįžti į LKL pirmenybes, veterano žvilgsnis vėl krypsta į trenerio darbą.

„Šią vasarą turėjau kelis pasiūlymus dėl trenerio asistento darbo, tačiau susitarti taip ir nepavyko. Taip pat buvo keli variantai rinktis vyriausiojo trenerio pareigas užsienio klube. Visgi viską pasvėręs juos nusprendžiau atmesti. Manau, kad trenerio karjerą būtų geriausiai pradėti nuo asistento pareigų, norėtųsi bent metus tą virtuvę pamatyti iš vidaus. Trenerio darbas yra specifinis, aš jo iki šiol nesu dirbęs, reikėtų iš pradžių pasimokyti ir tobulėti būnant šalia labiau patyrusio specialisto“ , – savo filosofiją dėstė D.Šalenga.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius