Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 06 11

Vaiko gimimo laukiantis Simas Jasaitis apie karjeros pabaigą negalvoja: „Esu dar jaunas žirgas“

Simas Jasaitis pripažino, kad šis sezonas buvo pats sunkiausias jo karjeroje. Po pasaulio čempionato trukusi ilga pauzė be krepšinio atsiliepė ir žaidimui. Tačiau šeimos pagausėjimo laukiantis 33-ejų metų krepšininkas apie karjeros pabaigą kol kas negalvoja.
Simas Jasaitis ir Oksana Pikul-Jasaitienė
Simas Jasaitis ir Oksana Pikul / Asmeninio albumo nuotr.

S.Jasaitis su „Lietuvos ryto“ komanda pasirašė sutartį iki šio sezono pabaigos su galimybe ją pratęsti dar sezonui, tačiau ar taip įvyks, nėra aišku.

Buvęs ilgametis Lietuvos krepšinio rinktinės puolėjas nepanoro komentuoti jam skirto vaidmens komandoje ir laiko, kurį jis gavo pasireikšti. 

Vienu iš sostinės komandos simbolių tapęs žaidėjas apgailestauja, kad per pastaruosius metus stipriai sumažėjo „Lietuvos ryto“ fanų. Nepavyko užpildyti netgi mažytės komandos arenos finalų metu su amžinu varžovu Kauno „Žalgiriu“. 

Šis sezonas buvo pats sudėtingiausias karjeroje.

Tačiau Simas, kaip visada, visur siekia įžvelgti gerų dalykų. Bendrauja nuoširdžiai, nevengia ir pasijuokti. O karjeros dar baigti sako neketinantis, nes yra dar „jaunas žirgas“.

 – Simai, įvertinkite praėjusį sezoną. Koks jis buvo?

 – Pakankamai sunku man dabar jį vertinti. Viskas tik baigėsi. Bet manau, kad sezonas pakankamai prastai susiklostė ir man, ir klubui. Nepavyko užimti aukščiausios vietos. Nenoriu labai ir išsiplėsti šia tema, kad neprišnekėčiau, ko nereikia. Bet savo sezonu nesu patenkintas. 

 – Ko pritrūko, kad taptumėte čempionais? Dabar pažvelgus į seriją, ar galima pasakyti, kad tai buvo įmanoma?

 – Aišku, kad įmanoma. Patys pralaimėjome. Padarėme smulkių klaidelių ir pabaigoje, ir pratęsime. Maža detalė, vienas atkovotas kamuolys turėjo įtakos. Ir rezultatas būtų kitoks, o kai atsilieki serijoje 0-3, psichologiškai tikrai sunkiau. Visai kitaip būtų, jeigu rezultatas būtų 1-1 ar 2-1. 

 – Ar esate patenkintas, kaip buvote išnaudojamas „Lietuvos ryto“ komandoje?

 –  Tai yra tas klausimas, apie kurį aš nenoriu kalbėti. Turiu savo nuomonę, bet nenoriu jos reikšti. Nereikia. 

 – Kažkaip viskas keistai susiklostė po Pasaulio krepšinio čempionato. Iškovojote ketvirtą vietą, atrodė viskas neblogai, bet vėliau sekė pusmetis nežinios be sporto. Jeigu būtų galimybė atsukti laiką atgal, ką darytumėte kitaip?

 – Gal kažką ir būčiau daręs kitaip. Bet nesigręžiu atgal. Yra kaip yra. Aišku, laukimas buvo sunkus, bet manęs tie variantai netenkino ir taip išėjo. Dabar, kai pasižiūri, koks buvo sezonas, gal tų klaidų ir buvo. 

 – Pačiam teko jau karjeroje atlaikyti nelengvų sezonų. Šis buvo vienas sunkiausių?

 – Taip. Šis sezonas buvo pats sudėtingiausias karjeroje. Tikrai sunkus. 

 – Kokie jūsų ateities planai?

 – Sezono uždarymas. Tada prasidės atostogos. Reikia pasikonsultuoti, ar reikalinga piršto operacija. Na, o tada pradėsiu individualiai sportuoti. Su „Lietuvos rytu“ sutartyje yra galimybė ją pratęsti dar metams, bet dar anksti apie tai kalbėti, nes tikrai nežinau, kaip bus. 

 – Žinau, kad jautėte stiprius kaklo skausmus ir kad buvo svarstoma apie operaciją.

 – Taip. Bet vaistų pagėriau, ir lyg praėjo. Viskas dabar baigsis, nuvažiuosiu pas daktarus, ir bus matyti. Buvo kalba apie operaciją, bet viskas paaiškės po konsultacijų su daktaru, o tada ir sprendimą priimsime. 

Tas malonumas krepšiniui nedingo.

 – Atsimenu, prieš pusę metų turėjote minčių baigti karjerą. Bet kaip suprantu, dabar tokių minčių nėra. Dingo ir tas liūdesys, kuris gal labiausiai ir sukėlė tas mintis. 33-eji metai krepšininkui juk dar ne pabaiga.

 – Tikrai tokių minčių dabar nėra. Tada gal tikrai išsprūdo iš liūdesio (juokiasi). Ne. Tikrai žinau, kad galiu daugiau negu šį sezoną. Tas malonumas krepšiniui nedingo. Esu dar jaunas žirgas (juokiasi). 

 – Vadinasi, ir tėvystės atostogų išeiti neplanuojate?

– Ne. Manau, kad bus viskam pakankamai laiko. Nėra ir rinktinės. Bus pakankamai laiko ir sezonui pasiruošti. Tikiu, kad kažkas atsiras ir nelauksiu paskutinės minutės. 

Tikrai yra didelis skirtumas tarp to, kas buvo anksčiau ir kas yra dabar.

 – Kaip laikosi žmona Oksana? Kaip šeima, laukimas...

 – Viskas tvarkoje. Laukimo nuotaikos. Birželio pabaigoje arba liepos pradžioje susilauksim vaikelio. 

 – Vardą jau sugalvojote? 

 – Ne, kol kas ne. Mąstome (šypsosi)

 – Esate vienas iš tos čempioniškos „Lietuvos ryto“ komandos simbolių. Ką jaučiate, kai LKL finale matote, kad arenoje į rungtynes su Kauno „Žalgiriu“ nesusirenka ir dviejų su puse tūkstančio aistruolių? Daug kas sako, kad tai vadybos pasekmė. Bet ar tikrai tik vadybos? Kokia jūsų nuomonė?

 – Tikrai apmaudu. Tikrai yra didelis skirtumas tarp to, kas buvo anksčiau ir kas yra dabar. Aišku, sunku čia kalbėti, ir nenoriu aš čia kažko sakyti. Susirenka tiek, kiek susirenka. Smagu, kai būna daug žmonių, didelis palaikymas, o dabar... Aš manau, kad tai tikrai yra ne vien komandos vadybos problema.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius