-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 09 08

Supykdytoje Turkijoje – įdomios prognozės Lietuvos rinktinei

Gerai nusiteikęs turkas vartė „Hurriyet“ laikraščio sporto puslapius. Jis staiga surimtėjo, išvydęs per visą puslapį besipuikavusią didžiulę, kaip ir pats Kristapas Porzingis, krepšininko nuotrauką, kurioje latvių fenomenas skandino Turkijos viltis. Pralaimėjimas supykdė Turkiją, nes aštuntfinalyje šeimininkų lauks beveik neįveikiamas ispanų barjeras. Bet turkai Lietuvai turi įdomių prognozių.
Rytas Stambulo gatvėje
Rytas Stambulo gatvėje / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Lietuva?“ – turkiškai klausė linksmi vyriškiai iš eilinės kavinukės, paskendusios šimtuose tokių pačių, rajone šalia „Sinan Erdem“ arenos.

Palinksėjus galva, vyras parodė liuksą.

Jis, kaip ir dauguma turkų, angliškai gali pasakyti tik „yes“ arba „american“, tačiau vietiniai žino, kad per 20 minučių kelio pėstute nuo jų šeštadienį startuos lemiamos Europos čempionato kovos.

Kol du vyrai linksmai pozavo 15min fotografui Erikui Ovčarenko, apsidžiaugę tokiu žurnalistų dėmesiu, prisistatęs kavinukės barmenas neslėpė – turkai įsiuto po pralaimėjimo Latvijai.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Rytas Stambulo gatvėje
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Rytas Stambulo gatvėje

„No photo“, – piktas buvo ir vieno spaudos kioskelio savininkas, laužyta anglų kalba išlindęs sudrausminti fotografą, kuris taikėsi į laikraščius.

Krepšiniui juose buvo skirti daugiausia du puslapiai. Palyginimui, bent po tris užimdavo tekstai apie futbolą, Stambulo „Fenerbahče“ ir Diego Costą.

Labai realu, kad jau sekmadienį laikraščiuose krepšiniui liks dar mažiau vietos. Nors Turkija pralaimėjo Latvijai, antraštėse dominavo kitos šalies pavadinimas – Ispanija.

Turkai įsitikinę, kad prieš aštuntfinalį su Europos čempionais jie pasmerkti.

„Liūdna, – lyg čempionatas būtų jau pasibaigęs, 24sek pasakojo Stambulo „Daruššafaka“ gerbėjas Ahmetas. – Mes esame čempionato šeimininkai ir čia, namuose, 2001 ir 2010 metais pasiekėme puikių rezultatų. Todėl tikėjomės vėl kažką pasiekti.“

Tiesa, pats Ahmetas pripažįsta, kad šiemet Turkija Europos čempionatui pristatė jauną ir išretėjusią komandą, todėl šalis nėra tokia šokiruota, kaip kad būtų su Omeru Ašiku, Bobby Dixonu, Enesu Kanteriu ir Ersanu Ilyasova sudėtyje.

Jis mano, kad tai buvo labiau ateities rinktinė, todėl iš turkų daugiau tikimasi kituose čempionatuose.

Tą akcentavo ir Turkijos žiniasklaidos atstovai, suprantantys, kad daug vilčių į šią komandą dėti nereikėjo. Bet mažiau krepšiniu besidomintys turkai būgštauja.

Lietuva – Europos čempionato finale

„Daruššafaka“ gerbėjas Ahmetas išvardijo tris savo favorites laimėti Europos čempionatą – Ispaniją, Slovėniją ir Lietuvą.

„Manau, kad jūs esate rimti favoritai, – neslėpė turkas. – Kelias link finalo jums atrodo gan atviras. Aišku, ketvirtfinalis su Kroatija arba Rusija bus labai sunkus. Bet, manau, kad jūs pateksite į finalą.“

Iš visos rinktinės sudėties sirgalius išskyrė Joną Valančiūną ir Mindaugą Kuzminską.

Turkijos žiniasklaidos atstovai Lietuvos rinktinės šansus vertina kiek atsargiau. Dauguma vis dėlto prognozuoja, kad lietuviai pusfinalį tikrai pasieks.

„Kelias bus sunkus, bet jūs turėtumėte būti pusfinalyje“, – 24sek sakė „BasketFaul“ žurnalistas Fersu Yahyabeyoglu.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Rytas Stambulo gatvėje
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Rytas Stambulo gatvėje

Jo kolega iš „TrendBasket“ Canas Ulugtekinas įsitikinęs, kad Lietuva jau antrajame kėlinyje sutvarkys reikalus su Graikija, bet kelias link medalininkų podiumo gali būti sudėtingas.

Beje, kad Lietuvos rinktinė trečiame Europos čempionate iš eilės gali iškovoti medalius, įsitikinę ir Izraelio žurnalistai, viltingai išlydėję B grupės varžybų nugalėtojus į finalinį etapą.

Pavyzdžiui, garsus Izraelio žurnalistas Eli Shvidleris Europos čempionato finale regi Lietuvą ir Ispaniją.

Manau, kad ketvirtfinalis yra jūsų minimumas, o vėliau prasidės didingi dalykai.

„Manau, kad jūs tikrai pasieksite bent pusfinalį, – interviu 24sek samprotavo jo kolega iš Izraelio Moshe Barda. – Jūs ten jau buvote du turnyrus iš eilės. Jūs išlaikėte branduolio žaidėjus, kurie dabar dar geresni. O kitos rinktinės neteko daug svarbių žaidėjų. Ypač tos, kurios rikiavosi 2015-ųjų Europos čempionate už lietuvių.

Jūs esate krepšinio šalis. Jūs nepaprastai talentingi.

Ispanai – favoritai laimėti Europos čempionatą. Serbai turi kritinių Teodosičiaus, Nedovičiaus ar Jokičiaus netekčių. Bet aš galiu tvirtai pasakyti, kad Lietuvos rinktinė neturi tokių rimtų nuostolių. Jūs esate susižaidę. Tie vyrukai nukalė rinktinei medalius ankstesniuose turnyruose.

Manau, kad ketvirtfinalis yra jūsų minimumas, o vėliau prasidės didingi dalykai. Tikiu, kad jums gali būti labai didelis čempionatas.“

Net graikų žurnalistai, kurių rinktinė mes mūsiškiams iššūkį aštuntfinalyje, Lietuvai prognozuoja sėkmę.

„Didžiulė pagarba Lietuvai. Jūs žinote, kaip žaisti tokiuose turnyruose, – pasakojo Giannis Stavroulakis iš „gazzetta.gr“. – Aš neabejoju, kad žaisite pusfinalyje. Tik gaila, kad rinktinėje nematome Lekavičiaus!“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius