-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 03 24

Susitarimas pasiektas: Kauno „Žalgirį“ treniruos Kazys Maksvytis

Kauno „Žalgiris“ artėjantį sezoną turės naują trenerį. 15min šaltiniai skelbia, jog daugkartiniai Lietuvos čempionai pasiekė susitarimą dėl ilgalaikės sutarties su Lietuvos rinktinės strategu Kaziu Maksvyčiu, kuris vyriausiojo stratego kėdėje „Žalgiryje“ po sezono pakeis slovėną Jure Zdovcą.
Kazys Maksvytis
Kazys Maksvytis / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Šią informaciją Kauno „Žalgiris“ oficialiai turėtų pranešti pasibaigus sezonui.

Pirmasis šią informaciją paskelbė portalas „BasketNews“.

15min šaltiniai praneša, jog pokalbius su sutartį su Permės „Parma“ dėl karo Ukrainoje prieš dvi savaites nutraukusiu strategu Kaziu Maksvyčiu vedė ir bręstantis Gedimino Žiemelio projektas.

„Žalgiris“ šį specialistą bandė įsigyti ir 2020-ųjų vasarą, kai Kauną į Barseloną iškeitė Šarūnas Jasikevičius, tačiau tuomet darbėniškio į Nemuno salą neišleido Permės klubas.

44-ejų strategas praėjusį rugsėjį tapo ir Lietuvos rinktinės vyriausiuoju treneriu, per pirmuosius du pasaulio čempionato atrankos langus iškovojęs visas keturias pergales prieš Bulgarijos, Čekijos bei Bosnijos ir Hercegovinos krepšininkus.

Būtent vadovavimas nacionalinei komandai buvo didžiausias diskusijų objektas, kadangi 2022-ųjų metų Europos čempionatas baigsis rugsėjo viduryje, o Eurolygoje K.Maksvyčiui teks debiutuoti jau po dviejų savaičių.

15min šaltiniai informuoja, jog K.Maksvytis neketina atsisakyti posto šalies rinktinėje. Iki 2024-ųjų metų Paryžiaus olimpinių žaidynių sutartį su federacija sudaręs treneris darbus derins per dvi svarbiausias pozicijas Lietuvos krepšinyje.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Kazys Maksvytis
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Kazys Maksvytis

„Auksinės“ 1992-aisiais gimusių krepšininkų kartos vedlys, su kuriais jis 2008–2012 metais triumfavo visuose keturiuose Europos ir pasaulio jaunių bei jaunimo turnyruose, klubinę karjerą pradėjo Kauno „Aisčių“ klube 2010-aisiais.

K.Maksvyčio klubinė karjera šovė į viršų Klaipėdoje ir Panevėžyje, kai su „Neptūno“ ir „Lietkabelio“ ekipomis varžėsi Eurolygoje, Europos taurėje ir FIBA Čempionų lygoje, o vietiniame fronte pasiekė prizines vietas LKL ir Karaliaus Mindaugo taurės turnyruose.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Kazys Maksvytis
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Kazys Maksvytis

2019-ųjų metų vasarą K.Maksvytis sukirto rankomis su VTB Jungtinės lygos klubu Permės „Parma“, kuriame išbuvo beveik tris sezonus.

Darbus nutraukė Rusijos pradėtas karas Ukrainoje.

„Praėjusią naktį jau miegojau lengviau, buvau padaręs sprendimą. Susiklosčius tokiai situacijai, negalėjau pasielgti kitaip. Aš nevažiuoju į Permę, klubo vadovus apie tai informavau. Lieku Lietuvoje, visos kitos sąlygos paaiškės vėliau. Dėl to nukentėsiu kažkiek finansiškai, bet manau, čia ne tame prasmė yra. Miegojau gerai, ramiai, priėmiau sprendimą, kuris yra mano širdyje“, – po pergalės namuose prieš Bosniją ir Hercegoviną sakė K.Maksvytis.

Tragišką sezoną Eurolygoje žaidęs „Žalgiris“ šį sezoną turėjo du strategus – startavo Martinas Schilleris, bet jau po antrųjų rungtynių stipriausiame Senojo žemyno turnyre jį pakeitė Jure Zdovcas.

Slovėnui stebuklų sukurti nepavyko – likus dvejoms rungtynėms, Kauno klubas vis dar bando nelikti paskutinėje vietoje.

J.Zdovco kariauna iškovojo KMT taurę bei yra laikoma pagrindine favorite dvyliktąjį kartą paeiliui triumfuoti LKL.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius