Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2022 08 04

Šūsnį pravardžių rinktinėje užsidirbęs Rokas – apie akinius, kuriozą ir superinį estą

Pagrindinio Lietuvos rinktinės įžaidėjo deglą iš Manto Kalniečio perėmęs Rokas Jokubaitis veikiausiai ne taip įsivaizdavo savo pirmą bandymą nacionalinės komandos generolo rogėse. Nors Lietuvos rinktinė įtikinamai nugalėjo Estiją, Rokas neišvengė kuriozinių situacijų, pralinksminusių Klaipėdos „Švyturio“ areną publiką.
Rungtynių akimirka
Rungtynių akimirka / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Barcelona“ gynėjui vasaros pradžioje buvo atlikta ausies operacija, o prieš pat rinktinės stovyklą jį užpuolė akies uždegimas.

Dėl jo R.Jokubaitis virto į Kareemą Abdul-Jabbarą – kaip ir rezultatyviausias visų laikų NBA krepšininkas į aikštę žengė su plaukiko akinius primenančiu aksesuaru.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka

Turėjo pastebimų problemų su apsaugine priemone Rokas dar apšilinėdamas, kai ne sykį taisėsi akinius, o sumažėjęs regos laukas nepravertė jam ir per rungtynes.

Pirmojo kėlinio pradžioje visiškai vienas į greitą ataką nurūkęs R.Jokubaitis nepataikė elementariausio metimo iš po krepšio, neįkrito ir keli kiti jokubaitiški metimai iš vidutinio nuotolio.

„Rokuti, akinius nusiimk“, – aidėjo patarimai iš užpildytų „Švyturio“ arenos tribūnų Lietuvos rinktinės įžaidėjui.

„Galiu tiesiai šviesiai pasakyti – ne tas jausmas, kaip žaisti be akinių, bet šiandien pirmos rungtynės, sekmadienį gal bus antros, ir daugiau nebeteks su jais žaisti, – po mačo atskleidė pats R.Jokubaitis. – Manau, kad tai tik į naudą ir mūsų visai rinktinei, ir man pačiam, nes tikrai sudėtinga su jais žaisti. Bet jeigu su jais galiu pažaisti, tai manau, be jų viskas dar geriau bus.“

21-erių gynėjas atskleidė, kad rinktinėje jis jau krikštijamas bent trijų akiniuotų krepšininkų pravardėmis.

R.Jokubaitį komandos draugai pašiepia pravardžiuodami legendiniu K.Abdul-Jabbaru, NBA žvaigžde Amar'e Stoudemire'u ir netgi Mažeikiuose rungtyniavusiu bokštu Artūru Darašu.

„Scanpix“/AP nuotr./Kareemas Abdul-Jabbaras
„Scanpix“/AP nuotr./Kareemas Abdul-Jabbaras

Kuriozinę situaciją jis patyrė ir antrajame kėlinyje. Žengęs į aikštę antrą kartą rungtynėse, Rokas jau po kelių atakų buvo priverstas palikti aikštę.

To priežastis – „uodega“, sekiojusi R.Jokubaitį. Įžaidėjas kurį laiką bėgiojo su kabančiu mikrofonu, kol galiausiai turėjo palikti aikštę jį susitvarkyti.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka

„Ten buvo priklijuotas mikrofonas. Įrašinėjo garsą iš rungtynių, bet nepavyko. Aš jaučiau kažką, bet reikia žaisti“, – prisiminė R.Jokubaitis situaciją, kurios metu į jį sužiuro kone visi 4 tūkstančiai arenoje susirinkusių sirgalių.

Kalbėdamas apie rungtynes, kurias lietuviai laimėjo 84:70, Rokas išskyrė energiją, kurią pademonstravo jo komandos draugai.

„Kaip pirmoms rungtynėms galima pranašauti – daug lėkimo, daug bėgimo, daug energijos ir noro. Kaip pirmoms rungtynėms, vertinčiau taip, kad galėtų būti ir blogiau. Patiko energija, turime dar daug laiko pasiruošti. Darysime vaizdo peržiūrą, aiškinsimės, kas blogai. Bet apskritai viskas neblogai“, – sakė „Barcelona“ gynėjas.

Tai buvo pirmos rungtynės jam, kaip nominaliai pagrindiniam rinktinės įžaidėjui. Šiame vaidmenyje R.Jokubaitis pakeitė karjerą nacionalinėje komandoje baigusį Mantą Kalnietį. Ar buvo jaudulio prieš žengiant į aikštę starto penkete?

„Faktas, kad buvo. Stengiuosi mėgautis krepšiniu. Čia esame surinkti geriausi Lietuvoj, visi susižaisime po truputį, smagu matyti pilną areną. Džiaugsmas atstovauti Lietuvai. Yra to jaudulio, bet susitvarkysiu su tuo“, – kalbėjo jauniausias rinktinės žaidėjas.

Tiesa, galbūt dėl akinių, galbūt dėl ne optimalios formos Rokas įmetė tik 1 metimą iš 6 ir aikštę paliko su 2 taškais. Dar per 15 minučių jis atkovojo 6 kamuolius ir atliko 4 rezultatyvius perdavimus.

„Ne geriausia tikrai, – apie savo formą kalbėjo R.Jokubaitis. – Po ausies operacijos negalėjau jokio sporto turėti, tai išsibalansavau, bet, kaip sakoma, tie metimai nesukrito, bet komanda funkcionavo. Manau, visi mėgavomės šiandien krepšiniu, bėgome. Metimai gal ir nesukrito, bet formą visi įgysime – ir aš, ir kiti.“

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka

Ketvirtadienio vakarą Klaipėdoje Lietuvos rinktinė dar žaidė be dviejų savo bokštų Jono Valančiūno ir Domanto Sabonio, bet jie gali prisijungti prie komandos jau artimiausiose rungtynėse sekmadienį, kai Lietuva vėl testuos Estiją.

„Manau visi suprantame, kad keisis žaidimo planas, reiks juos išnaudoti. Bet tam ir turime dar beveik mėnesį, kad viską nušlifuotume. Manau, jie duos tik naudos, bet reikia susižaidimo“, – apie būsimą papildymą kalbėjo Rokas.

Jis pasidžiaugė ir tuo, kad pirmame mače tekęs varžovas buvo Estija, kuri, nors ir išgyvena krepšinio pakilimą, nėra šios sporto šakos elito atstovė.

„Visai neblogai ritmą pajausti, su pergale įeiti visai neblogai. Estai ne to lygio priešininkai, bet vis tiek, pirmos rungtynės, pergalė prie pilnos arenos. Visai neblogai“, – sakė R.Jokubaitis.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka

Kitoje aikštės pusėje jis sutiko ir pažįstamą veidą – įžaidėją Kerrą Kriisą, su kuriuo kelerius metus žaidė „Žalgirio“ dublerių ir pagrindinėse komandose.

Gerą ryšį su Ąžuolo Tubelio komandos draugu Arizonos universitete palaikantis R.Jokubaitis yra sužavėtas jaunojo esto, kuris lietuviams atseikėjo 9 taškus, progresu.

„Superinį įspūdį palieka, jis Arizonos universitete pagrindinis įžaidėjas, diriguoja gerai komandai. Vakar buvome susitikę pasišnekėti, geri santykiai išlikę iki šiol, tai smagu susitikti jau vyrų rinktinėje“, – sakė R.Jokubaitis.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka

O ar priminė K.Kriisa lietuviai prieš dvejus metus vykusias rungtynes, kai jo vedama Estijos rinktinė nukovė lietuvius Baltijos taurės turnyre Taline?

„Ne, Kerras nepriminė, bet mums treneriai priminė, tai reikėjo tuos formalumus susitvarkyti. Didesnė motyvacija buvo tokia, kad negalime pralaimėti estams ar latviams“, – pabrėžė R.Jokubaitis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius