-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 09 01

Suspindėjęs Lukas Lekavičius ir krimtosi, ir guodėsi: „Niekas neprarasta“

Lukas Lekavičius sužaidė vienas geriausių rungtynių Lietuvos rinktinėje šią vasarą, bet to neužteko pergalei. Dar ketvirto kėlinio viduryje priekyje buvę lietuviai 85:92 nusileido Europos čempionei Slovėnijai.

Lukas Lekavičius buvo sunkiai atpažįstamas per pasirengimo ciklą, dažnai rinkdamas ir minusinius naudingumo balus.

4 taškai ir 3,4 naudingumo balo – tokie kuklūs buvo L.Lekavičiaus vidurkiai pasirengimo cikle.

Bet Kazys Maksvytis neprarado tikėjimo įžaidėju – Lukas pirmas pakilo nuo suolo, pakeisdamas strigusį Roką Jokubaitį, ir tapo kibirkštimi Lietuvos rinktinės žaidime.

Jau antroje atakoje 28-erių gynėjas smeigė tritaškį, iš viso per pirmą kėlinį pelnė 8 taškus, ir leido Lietuvos rinktinei laikyti galvą virš vandens.

Iš viso šiose rungtynėse Lukas sumetė 14 taškų, atliko 5 rezultatyvius perdavimus, o jam esant aikštėje lietuviai pelnė 9 taškais daugiau nei varžovai.

Vis dėlto dar ketvirto kėlinio viduryje 78:73 pirmavusi Lietuva pranašumo neišlaikė ir galingai finišavusi Slovėnija triumfavo 92:85.

„Niekas neprarasta. Skaudus pralaimėjimas, bet reikia kuo greičiau pamiršti ir iškovoti pergalę kitose rungtynėse“, – po pralaimėjo ir krimtosi, ir save guodė L.Lekavičius.

Skaudus pralaimėjimas, bet reikia kuo greičiau pamiršti ir iškovoti pergalę kitose rungtynėse.

Jis pats rungtynių neužbaigė dėl penkių pražangų ir tik nunarinęs galvą nuo suolo galėjo stebėti, kaip Lietuvos rinktinė nesėkmingai kabinasi į varžovus paskutinėmis akimirkomis.

Kas lėmė nesėkmingą rungtynių pabaigą?

„Nesusikalbėjimas gynyboje, kažkur neatkovojome vieno kamuolio, smulkios klaidos. Jie įmetė porą metimų, mes neužpuolėme ir tiek“, – trumpai atsakė Lukas.

Pernai olimpinės atrankos finale lietuviai slovėnams leido įmesti 96 taškus, šiemet – 92. Kokios didžiausios problemos gynyboje juos kaustė?

„Per daug lengvų taškų, ypač pirmoje pusėje. Jie tiesiog užbėgdavo greitose atakose, o mes tiesiog nespėdavome grįžti. Čia didžiausia problema. Penkiese prieš penkis dar kažkiek apsigindavome, bet praleidome per daug lengvų taškų“, – kalbėjo L.Lekavičius, kurio ekipa vien per pirmą pusę prarado 9 kamuolius, o po klaidų slovėnai pelnė 14 taškų.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Lukas Lekavičius
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Lukas Lekavičius

Lietuvos įžaidėjas nesureikšmino ir savo naudingo žaidimo.

„Kas iš to. Aišku, smagu, bet norisi laimėti“, – krimtosi Lukas.

Sėkmingos asmeniškai šios rungtynės buvo ne tik jam, bet ir Mindaugui Kuzminskui.

Nuo suolo pakilęs puolėjas pelnė 19 taškų ir buvo rezultatyviausias komandoje.

„Puikiai, jis tikrai duoda labai daug puolime, – komandos draugo pasirodymą įvertino L.Lekavičius. – Šiandien gana gerai puolėme visi, bet dar turime geriau gintis, jeigu norime laimėti.“

Jis nebuvo linkęs išsiplėsti apie tai, kodėl šios rungtynės nesusiklostė pagrindiniam rinktinės įžaidėjui – R.Jokubaičiui. Jis per 18 minučių pelnė 2 taškus, o Rokui esant aikštėje Lietuva oponentams nusileido net 16 taškų skirtumu.

„Sunku pasakyti, klauskite jo. Bet dėl to ir esame komanda – kai vienam nesiseka, kitas geriau sužaidžia. Esame visi lygiaverčiai. Neabejoju, kad kitose rungtynėse jis sužais“, – įsitikinęs Lukas.

Jam patiko, kaip komanda pristabdė slovėnų žvaigždę Luką Dončičių, pelniusį tik 14 taškų, bet lietuviams nepavyko sustabdyti kitų, pavyzdžiui, 24 taškus pelniusio Mike'o Tobey ir 19 taškų surinkusio Gorano Dragičiaus.

„Neblogai, – gynybą prieš L.Dončičių vertino Lukas. – Aišku, jo sustabdyti neįmanoma. Kažkiek bandėme, pristabdėme, bet kiti – Tobey įmetė per daug.“

Galiausiai, L.Lekavičius išreiškė nuostabą dėl įspūdingo Lietuvos rinktinės palaikymo – Kelno arenoje skambėjo ir „Kunigunda“, ir „Švieski man vėl“, o kelios saujelės slovėnų visiškai nublanko prieš žalių sirgalių jūrą.

„Nustebino tikrai, nesitikėjau tiek. Galvojau, bus daug mažiau. Bet vau, atmosfera neįtikėtina“, – žavėjosi lietuvis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius