-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2016 09 26

Šv.Kristoforo statulėlės vertas Davidas Loganas: ir džiaugsmas, ir įspėjimas „Lietuvos rytui“

Vilniaus „Lietuvos rytas“ mažiausiai ketverius metus neturėjo tokio krepšininko. Tokio, kuris kritiniu metu galėtų imtis iniciatyvos, sumesti penkis tritaškius iš eilės ir vienas pats nulemti rungtynių baigtį. Davidas Loganas yra nuostabus Tomo Pačėso pirkinys. Tuo pačiu ir vienas iš nedaugelio šviesulių kol kas debesuotoje vilniečių padangėje.
Davidas Loganas
Davidas Loganas / Karolio Bakūno nuotr.

Vidutiniškai 26,5 taško (60 proc. dvit., 57,9 proc. trit.), 6 rezultatyvūs perdavimai ir 26 naudingumo balai – tokia D.Logano statistika po rungtynių su Pasvalio „Pieno žvaigždėmis“ ir Kėdainių „Nevėžiu“.

Prunkštelėsite, kad varžovai – iš antrosios LKL turnyro lentelės pusės, tačiau juokas juokais, bet jei ne D.Loganas, „Lietuvos rytas“ visai kaip Kauno „Žalgiris“ galėjo skaudžiai slystelėti pačiame čempionato starte.

D.Loganas apakino ne tik gražia statistika, bet ir holivudiniu žaidimo scenarijumi.

Per tris kėlinius su Kėdainių „Nevėžiu“ 33-ejų amerikietis pelnė 32 taškus. O kai „Lietuvos rytas“ su kuklia vidurio Lietuvos komanda žengė taškas į tašką trečiojo kėlinio viduryje, D.Loganas pelnė 12 taškų ir pasiuntė varžovą į nokautą 21:2.

„Geriausias LKL vasaros pirkinys“, – vėliau apie D.Loganą pasakys „Nevėžio“ treneris Paulius Juodis.

Vos po kelių dienų D.Loganas žudė „Pieno žvaigždžių“ trenerio Ramūno Cvirkos nervų ląsteles.

„Pieno žvaigždės“ ketvirtąjį kėlinį pradėjo pirmaudami 57:55 ir kukliose Pasvalio tribūnose pasėjo pergalės viltį. Kol D.Loganas neišpyškino penkių tritaškių iš eilės.

VIDEO: Rungtynių momentas: Logano tritaškių lietus

Kita vertus, kokie buvo tie tritaškiai. Vienas – laisvas greitoje atakoje. Kitą kartą „Pieno žvaigždžių“ gynyba nustebino po užtvaros gynyboje neatakuodama D.Logano – šis paleido tritaškį vėl laisvas.

O to Davidui tik ir tereikėjo.

„Tiesiog mačiau galimybę mesti. Kai pataikiau du pirmuosius tritaškius, pasijaučiau geriau“, – po rungtynių sakė 6 taškus iki ketvirtojo kėlinio surinkęs, bet mačą su 21-u užbaigęs D.Loganas.

D.Loganas yra uždengiamas krepšininkas. Jeigu būtų toks nepakartojamas, dabar jis nežaistų „Lietuvos ryte“.

Trečias tritaškis – per labai pasyviai iškeltą Vilmanto Dilio ranką, atsitraukus nuo žaidėjo per gerą metrą. Ne taip reikėtų dengti pavojingiausią snaiperį „Lietuvos ryte“, o gal net ir visoje LKL.

Ketvirtasis tritaškis – vėluojant pribėgti prie D.Logano po užtvaros. Darbinis tritaškis buvo turbūt tik penktasis – per Osvaldo Olisevičiaus rankas tiesiai prieš veidą.

„Man nesuprantama, kaip žaidėjai negali prasižengti prieš Loganą, kai turime tik vieną komandinę pražangą. Negalėjome nei apsiginti, nei subauduoti“, – po susitikimo piktinosi „Pieno žvaigždžių“ treneris. R.Cvirka turėtų būti dar piktesnis atlikęs rungtynių vaizdo peržiūrą ir pamatęs, kokios erdvės buvo paliktos atakuoti užsiliepsnojusiam amerikiečiui.

Panašiai gynyboje atsipalaidavo ir „Nevėžio“ gynyba.

Atlaidumo akimirkos leido D.Loganui nukalti dvi „Lietuvos ryto“ pergales. Bet naivu tikėtis, kad amerikietis ir toliau taip siautės niekieno netrukdomas.

„Lietuvos rytas“ jau spalio 8-ąją sutiks Eurolygos lygio gynybą – namuose priims Kauno „Žalgirį“. Ir Šarūnas Jasikevičius tikrai neleis ginantis du prieš du po užtvaros palikti D.Loganą laisvą prie tritaškio linijos. Kaip ir bet kuri kita rimtesnė komanda.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Nesuvaidintos emocijos: Šarūnas Jasikevičius ir Tomas Pačėsas vadovauja savo komandoms
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Nesuvaidintos emocijos: Šarūnas Jasikevičius ir Tomas Pačėsas vadovauja savo komandoms

Komandos išanalizuos „Lietuvos rytą“ ir D.Logano žaidimą. O D.Loganas yra uždengiamas krepšininkas. Jeigu būtų toks nepakartojamas, dabar jis nežaistų „Lietuvos ryte“.

Palyginimui, praėjusį sezoną žaisdamas prieš Eurolygos komandas Sasario „Dinamo“ gretose, D.Loganas dvitaškius metė 43,2 proc., tritaškius – 29,6 proc. tikslumu.

Taip, per dvejas rungtynes su Maskvos CSKA jis pelnė net 41 tašką. Kita vertus, prieš jį dažnai gynėsi CSKA puolimo lyderis Nando de Colo, kuris toli gražu nepersistengia gynyboje.

Taigi, su CSKA jis pataikė 15 iš 29 metimų (51,7 proc.), kai per likusias 6 rungtynes bendras jo dvitaškių ir tritaškių tikslumas buvo jau tik 17 iš 62 – 27,4 proc.

T.Pačėsas: „Tai unikalių fizinių duomenų žaidėjas. Kas sėdi ant suolo, stebisi, kaip jis pražaidęs 10 minučių išeina nesuprakaitavęs“.

Iškalbinga ir tai, kad Italijoje žaisdamas prieš būsimą čempionę Milano „Emporio Armani“, per dvejas rungtynes D.Loganas pelnė 15 taškų (4/8 met. – 22,2 proc.).

Bet jokia statistika nepaneigs, kad D.Loganas yra mirtinas žaidėjas – toks, prieš kurį atsipalaidavęs gynėjas bus greitai nubaustas ir sušaudytas tritaškiais.

Negana to, D.Loganas puikiai mato aikštę, turi labai efektyvų prasiveržimą ir arba pats susikuria progas savo metimui, arba kuria progas komandos draugams.

Vilnius ir T.Pačėso schemos yra geriausia vieta D.Loganui. Čia jis gaus visišką veiksmų laisvę.

Ir jei tik leisi įsibėgėti, gausi 5 tritaškius iš eilės, kaip „Pieno žvaigždės“, ar 37 taškus į savąjį krepšį, kaip praėjusį sezoną gavo Rimanto Kaukėno ir Darjušo Lavrinovičiaus Emilijos Redžo „Grissin Bon“.

T.Pačėsas buvo teisus sakydamas, kad D.Loganas yra unikalių genų krepšininkas. Pastaraisiais metais jis buvo atsparus rimtesnėms traumoms ir nuo rudens iki pavasario išlaikė pakankamai stabilų žaidimą.

„Tai unikalių fizinių duomenų žaidėjas. Kas sėdi ant suolo, stebisi, kaip jis pražaidęs 10 minučių išeina nesuprakaitavęs. Čia genetika“, – pasakojo T.Pačėsas.

Bet stebėdami D.Logano šou, jau turėtų nubusti kiti „Lietuvos ryto“ krepšininkai, o ypač – legionieriai.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Kenny Kadji
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Kenny Kadji

„Lietuvos rytą“ nuo sensacijų gelbėjo neapdairi gynyba prieš D.Loganą bei akivaizdus pranašumas dėl atšokusių kamuolių – koziriai, kurių vilniečiai gali neturėti prieš rimtesnes komandas.

Artūras Gudaitis (vid. 11 tšk., 8,5 atk. kam., 18,5 naud. bal.) ir Artūras Jomantas (vid. 5,5 tšk., 8 atk. kam., 14 naud. bal.) per tas dvejas LKL rungtynes buvo stabiliausi ir naudingiausi žaidėjai šalia D.Logano. Daug priekaištų nėra juodadarbiui Drew Gordonui (9,5 atk. kam. per 18,5 min.).

Bet Corey Fisheris vis dar tvarkosi savo fizinę formą ir taikiklį (6,5 tšk., 25 proc. met., 4,5 naud. bal.), Kennethas Kadji (5,5 tšk., 3 naud. bal.) neranda savo vietos aikštėje ir stebina neapgalvotais sprendimais. Geriau gali žaisti ir kiti „Lietuvos ryto“ lietuviai.

Ankstyvus „Lietuvos ryto“ rūpesčius galėtų išspręsti naujas įžaidėjas, kuris dar šiek tiek atriš rankas Davidui Loganui, bei laikas. Beje, laikas yra vienintelė K.Kadji ir C.Fisherio viltis Vilniuje sulaukti Kalėdų.

Ir T.Pačėsas neslėpė, kad komanda vis dar yra pažinimo procese. „Lietuvos rytas“ dar tikrai gerins žaidimą, bet kartais kai kurie žaidėjai iš pažinimo proceso taip ir nepribręsta aukštesniam lygiui.

Kad ne viskas gerai, byloja T.Pačėso akibrokštas Pasvalyje. Kai žaidėjai prasidėjus ilgajai pertraukai patraukė į rūbinę, treneris liko sėdėti ant suolo ir rūbinėje krepšininkus paliko vienus. Susirūpinimo dėl žaidimo netrūko ir „Lietuvos ryto“ krepšininkų veiduose.

D.Loganas kol kas įrodinėja, kad yra geriausio metų pirkinio titulo vertas žaidėjas. Bet kažin, ar tai guos „Lietuvos ryto“ gerbėjus, jei komanda taip žais ir toliau.

Vilniui reikia daugiau šviesulių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius