Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 12 01

Svylantis Kauno „Žalgirio“ užpakalis: geriausias vaistas – nedaryti nieko?

Dar vienas beviltiškas Kauno „Žalgirio“ pralaimėjimas. Tas karčias Atėnų „Panathinaikos“ ir Krasnodaro „Lokomotiv“ piliules dar buvo galima suvirškinti, tačiau Kėdainių „Nevėžio“ kaulas labai skaudžiai įstrigo gerklėje. Kas toliau?
Gintaras Krapikas
Gintaras Krapikas / „Scanpix“ nuotr.

Kai po „Žalgirio“ pralaimėjimo „Nevėžiui“ 82:88 LKL komentatorius Rytis Vyšniauskas paklausė Gintaro Krapiko, ar žaidėjams tai bus geras spyris į užpakalį prieš trečiadienio Eurolygos mačą su Izmiro „Karšiyaka“, treneris sunkiai nurijo seiles ir teištarė: „Nežinau, pažiūrėsime rytoj ir trečiadienį“.

Bėda ta, kad tas užpakalis jau išspardytas. Atėnuose tą „Panathinaikos“ padarė 91:56, o Krasnodare „Lokomotiv“ – 80:50.

Jau pats laikas kalbėti apie svylančius užpakalius. Nekantriausi „Žalgirio“ sirgaliai interneto platybėse jau šūkauja „Krapiką – lauk!“.

Bet šioje situacijoje tai būtų pats blogiausias įmanomas „Žalgirio“ vadovybės žingsnis. Tik ne tada, kai žalgiriečiams iki lemiamų Eurolygos rungtynių su „Karšiyaka“ liko dvi treniruotės.

Ne tada, kai visą sezoną gali nulemti trys susitikimai.

VIDEO: Gintaro Krapiko komentaras po gėdingo pralaimėjimo "Nevėžiui"

Kad ir koks gėdingas buvo tas pralaimėjimas „Nevėžiui“, „Žalgirio“ vadovai gerai padarė nesimėtydami ultimatumais. Visi ir taip supranta trečiadienio rungtynių svarbą, o svaidymaisi žaibais ir pykčiai neatneštų jokios naudos. Juk prieš Eurolygos mūšį įtampos ir taip netrūksta.

Kad ir kaip banaliai skambėtų, kiekvienas turi pažiūrėti į save. Galbūt ne veltui G.Krapikas dar Krasnodare pasigedo žaidėjų tikėjimo pergale? Kuo pavirsta netikėjimas tuo, ką darai, ir treneriu, jau matėme „Lietuvos ryte“ – visišku krachu.

Ir dabar ne laikas rodyti kaprizus. Nei krepšininkams, nei Gintarui Krapikui. Visas sezonas pastatytas ant kortos. Pralaimėjimas turkams reikš, kad „Žalgiris“ mažų mažiausiai privalės nugalėti arba „Panathinaikos“, arba „Barcelona“. Antraip – sudie, „Top 16“. Sudie, išsvajotasis „Top 8“.

Pergalė garantuos vietą kitame etape. Štai taip. Vienos rungtynės gali privesti prie džiaugsmo arba katastrofos. Arba, arba. 

„Žalgiriui“ dabar reikia išgyventi tą pragarą trečiadienį, įšokti į „Top 16“ traukinį ir nebent tada galvoti apie kažkokias permainas.

Kai net „Žalgirio“ vadovai viešai prabilo apie ketinimus patekti į Eurolygos ketvirtfinalį, akivaizdu, kad kartelė iškelta aukštai. Bet kartu auga ir atsakomybė. O ją kažkam gali tekti prisiimti.

Bet dar ne laikas teisti. Reikia palaikyti. Ir žaidėjus, ir Gintarą Krapiką. O tai visa ta prieš sezoną sekta pasaka apie „Top 8“ virs didžiuliu nusivylimu.

VIDEO: Sensacija – „Nevėžis“ parklupdė „Žalgirį“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius