Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2016 06 06

Švytintis Šarūnas Jasikevičius dėkojo visai komandai, Javtokui ir Krapikui

„Smagu, smagu, dar kartą smagu. Ačiū. Geros vasaros“, – spaudos konferenciją pradėjo ir lyg ir taip užbaigti norėjo Šarūnas Jasikevičius. Bet ne. Ne tokia turi būti kalba po pirmojo laimėto čempionato ne kaip žaidėjui, o treneriui. Šaras spaudos konferencijoje švytėjo ir pasakojo apie fantastišką „Žalgirio“ gynybą finalo serijoje su Klaipėdos „Neptūnu“, nuo kurios ir turi prasidėti žaidimas. Ir apie žmones, kurių indėlis į čempionų titulą nepastebimas statistikos protokoluose.
Triumfo akimirkos
Triumfo akimirkos / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Jis nenorėjo lyginti čempioniško jausmo esant žaidėju, vyr. treneriu ar asistentu.

„Bet skirtumo tarp asistento, žaidėjo ar trenerio nėra. Dėl to švęsti mažiau šiandien nesiruošiu. Bus gerai“, – tikino Šaras, dar prieš kelioliką minučių „Žalgirio“ arenoje mėtytas ant rankų jo auklėtinių.

„Pelnytai tapome čempionais. Dominavome LKL nuo pat sezono pradžios. Pirmiausia, norėčiau pasveikinti visus gerbėjus, kurie yra svarbiausia “Žalgirio„ dalis. Aišku, taip pat savo trenerius, žaidėjus, trenerį Gintarą Krapiką, kuris puikiai pradėjo sezoną ir buvo didelė šio titulo dalis.

Smagu. Smagu. Smagu“, – šypsojosi Šaras.

– Pirmasis aukso medalis trenerio karjeroje. Kur jis atsidurs?

– Nežinau... Viskas čia kaip sakant... Kai buvau žaidėjas, tas paskutinis LKL auksas buvo labai svarbus. Pernai, kai buvau asistentas, nebuvo jis mažiau svarbus. Visada sakiau, kad nacionalinis čempionatas yra svarbiausias turnyras. Malonu pradėti vasarą čempionu. Tai maloniausias jausmas. Kur tik žaisdavau, svarbiausia laimėti nacionalines pirmenybes. Eurolyga yra kažkur aukščiau visko. Bet svarbiausia būti pirmiems pas save.

– Antrosios rungtynės Klaipėdoje pažadino komandą? Kas buvo akcentuojama po to pralaimėjimo?

– Iš mano pusės darbas bus toks pat. Tai nebūti kažkokiu griežtu treneriu ar kuris ateina ir apsikabina. Nesiruošiu turėti kažkokios krypties. Yra absoliutus reagavimas į žaidėjų pastangas ir video. Nesiruošiu žaidėjams ir sau pačiam meluoti.

Po tų rungtynių buvo aišku, kad pasidavėme visuomenės idėjai, jog laimėsime seriją labai lengvai. Dėl to buvome stipriai nubausti. Darėme daug peržiūrų, kaip sunkiai žaidėme Klaipėdoje reguliariajame sezone, kaip ten sunku buvo kitiems. Bet žaidėjai yra žmonės. Kartais išorė tave paveikia. Ir vyrus ji paveikė. Galvojo, kad kažkaip išloš. O po pralaimėjimo paaiškėjo, kad yra vienas kelias – laimėti tik kimbant į atlapus.

VIDEO: „Žalgiriečiai“ po pergalės LKL čempionate rūkė cigarus

– Kas buvo finalo serijos MVP?

– Jūs matote taškus. Žinau, kad Jerome'as gaus MVP. Ir tai yra pelnyta. Be kalbos. Bet yra daug faktorių. Kaip aš negaliu gerai suprasti medicinos, taip paprastas žmogus negali suprasti krepšinio.

Jankūnas absoliutus lyderis. Javtoko indėlis... Mažais dalykais paveikti rungtynių linkmę... Nėra daugiau komandoje tokio žmogaus, kuris gintųsi gerai prie krepšio, toli krepšio, duotų gerą atmosferą rūbinėje, neleistų atsipalaiduoti komandos draugams.

Veteranai visada nori laimėti LKL. Seibučiui šis titulas labai svarbus – jam jis pirmas. Pocius daug kartų tai patyręs. Visi kiti. Demonstravome fantastišką žaidimą gynyboje. Akcentuoju, kad „Žalgirio“ žaidimas turi prasidėti nuo gynybos.

– Kaip vertinate Lekavičiaus progresą?

– Nereikia norėti, kad kas sezoną Lukas mestų trimis taškais daugiau. Prieš dvejus metus jis žaidė NKL – jo progresas yra fantastinis. Lukas vienas jauniausių komandos narių. Lekavičius yra puikus žaidėjas tokiai gynybai, kokios mes norime. Jis spaudžia, neduoda atsipalaiduoti. Puolime jau yra kaip yra. Komandinis krepšinis yra komandinis krepšinis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius